Kıroyum ama lüfer bende...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında 29519 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. 29519

29519

Dün sabah kalktım her zamanki gibi "manyak mısın olm? balık yok olsa bile çinekop minekop lan bu limitlerde balık diye mi uğraşacaksın" diye düşünerek uzun zamandır gitmediğim avlağa doğru yola çıktım. Oraya vardığımda hafta içi ve balık olmaması sebebi ile oldukça tenhaydı sadece bir kaç eleman kraçe mraçe için çapari atıyordu. Meranın boş olması hoşuma gitmişti uzun zamandır tek başıma olta atamamıştım kendi kendime keyif yapabilecektim. Oltalarımı hızlı bir şekilde hazırlayıp 150 gr ile denemelerime başladım lakin akıntının fazla olması nedeni ile dibi bulsam bile olta çok kolay havalanıyor ve balık suyunu kaçırıyordum, bu nedenle ağırlığı 170 gr çıkarıp tekrar atmaya başladım. Ağırlık arttırmam meyvesini vermiş ve ilk iki atışta 2 adet 21 ve 22 cm lik 2 adet çinekop yapıştırmayı başarmıştım. Balıklar yasal sirkülere uygun ama benin sirkülerime uygun değildi. Bir karışım 23 cm olması ve bir karıştan küçük balıkları atmam nedeni ile bu balıkların bir tanesini saldım ama diğeri solungaçlarından fena yaralanmıştı bu yüzden o nu alıkoymak zorunda kaldım. Zaten o çinekopu da eve dönüş yolunda balıktan dönen başka bir amca nın torununa yedirmesi için verdim (kendiside iki adet çinekop tutmuş üç e tamamlayıp ufaklığa yedirecekmiş afiyet olsun). Sabah çinekopları aldığım sahteyi değiştirip nispeten ufak 5 cm lik bir sahte ile tekrar atmaya başladım 1. değil ama 2. atışta taaak makine ağırlaştı, kamış ağırlaştı, her şey ağırlaştı dünya durdu ama ben durmadım sarmaya devam ettim. Kamışın eğilmesi bükülmesi kraçecilerin de ilgisini çekmiş başıma toplanmışlardı "la hele bir gidin" diye içimden düşünüyordum ama diyemiyorduk tabii... yavaşça sarmaya devam ediyordum lakin "ya poşetse ama kafa atıyor" diye de düşünmüyor değildim. Büyük bi artizlikle çektiğim şey ya balık değilde poşetse ve oradaki kraçecilere rezil olursam diye düşünüyor ve karizmayı çizdirmemek için "bilmiyorum poşette olabilir ama sanırım balık" diye kraçeci arkadaşlar ile konuşuyordum. En nihayetinde dibe takma sınırını da aşarak balığı kaldırdım ve kaldırıma aldım. En sonunda lüferi alabilmiştim. Oradaki kraçeci arkadaşların hey maşallah, bravo, süpersin, hipersin nida ları eşliğinde savaş kazanmış komutan edası ile balığı kovaya attım. Sonra bir kaç atış daha denedim ama ı - ıh bir şey gelmedi. Bende avı sonlandırdım ve eve döndüm. Eşe dosta haber verdim. Bazıları bravo dedi, Bazılarının umurunda olmadı, bazıları vayy uu yee filan dedi bazıları ise hiç inanmadı. Neyse efendim onlar ermiş muradına biz çıkalım kerevetine.
    Lüfer: 35.5 cm ve 510 gr geldi
    Kamış: Shimano beastmaster 4.30 200 gr atarlı.
    Makine: Shimano Ultegra 10000 xsb
    Beden: Pelican (Makineme 0.25 sardım oradan kalanı beden olarak kullanıyorum)
    Sahte: Artık alenen balık aldığım sahteyi açıklamıyorum. İsteyenler mesaj atsınlar onlara dönerim.

Kaptan mağara adamı ve balık :D Gidip bir traş olayım bari :)

Bu arada abimin fotoğraf makinesini tamirde olması benimde herhangi bir kameraya veya kameralı telefona sahip olmamamdan dolayı resimleri arkadaşın atölyesinde çektik. Bilginize.

Herkese rastgele.

2. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Vayyyyyyy! Yakışıklıya bak!!! Balığa diyorum Uluç, sana değil :D

Afiyet şeker olsun kardeşim :)

3. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Abi ellerine sağlık. Çinekoplarla ilgili düşüncenden dolayı zaten en başından balığın oltana geleceği belliymiş:) düşünceli davranışın için de ayrıca teşekkürler:)

4. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda
    Afiyet-şeker-balık olsun :)
    Öncelikle çinekopu salmışsıznız , sonrasında amcayı reddetmemişsiniz , en sonunda da yakışıklıyı tutmuşsunuz , hangisini tebrik edelim şimdi :) :)

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Fotoyu göremedim evden bakacağım. Avın için tebrik ederim. Yazdığın boyutlara bakılırsa kofana tutmuşsun :)

6. i.h.beyaz

i.h.beyaz ismail beyaz

En İyi Avı:
    kaba lüfer
    tebrikler luferin ismi yeter :thumb:

7. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Tebrikler ortak ama bu ağ balığı, üstelik limit altı, bir de fotoşop. Esefliyorum :D hihi :thumb:

Eğer gerçekse ellerine sağlık Allah kamışına makinana zeval vermesin iğnen keskin misinan akıcı ve sağlam olsun, sahten suyun içinde dansetsin, fırdöndün hep dönsün...

sana kıro diyeni lüferler öpsün mrsparkle

afiyet olsun :hungry:

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Kiyidan bu seneki lüfer gibi tek lüfer bu heralde. Tebrikler uluç. O zafer kazanan komutan triplere bayiliyorum keske her avda o tribe girebilecegimiz baliklar çeksek

9. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Helal olsun Uluç işte avcılık budur. Ayrıca niye kıro olasın. Asıl kırolar belli. 20 cm. yasağına rağmen parmak kadar çinekopları ağla çevirip kasa kasa toplayıp satanlar kıro. Sen 23. cm'in altındaki sarıkanatları salan gerçek bir deniz dostusun.

10. exape

exape alirıza

Favori Kamış:
    Vega Potenza , Italcanna Futura ,FF Fury Caster,Okuma V-System 2,40 10-30
    Favori Makine:
    Shimono Bullseye 9050 XT ,Daiwa Tournament z45 , Shimano Engetsu C3000HGMS
    En İyi Avı:
    Lüfer,palamut 1,8 kg.
    uluç tebrik ederim. Aslan çok yakışıklı görünüyor. İnşallah bizede denk gelir diyelim.

11. 3182

3182

Emir seni esefle kınıyorum bu yaptığın çok ayıp. Benim düşündüğüm şeyleri ben yazmadan önce sen yazmışsın. Neyse ben eksik kalanları söyliyeyim.

Taştaki son anaç lüferlerinde soyunu tüketiyorsunuz
    Ayrıca bu balık lüfer değil akya yavrusu :p

Valla bravo uluç azimle çalıştın aldın niyaziyi. Palamutun zayıf ama lüferin iyi.

Tebrikler. Devamı daha bereketli olur inşallah.

12. SazanAvcisi

SazanAvcisi Enes Bozkurt

Favori Kamış:
    liffea carbon 4.20 spirit surf Liffea Turna Fress 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Salina 2 1600 Okumuma Trio 30S 12 kilo Cekerli
    En İyi Avı:
    Kısmetse lüfer;istavit 6 kilo ;izmarit 11 tane :D;kırlangiç 1 tane;sazan bıyıklı 1.5 kg;1 tane gümüş
    uluç abi baligin cok güzel daha buyuklerine :D

13. dejavus

dejavus utkun

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kaçanlardı en büyüğü
    Tebrik ederim , kullandığınız sistem İstanbul da yaygın bir sistem bildiğim kadarıyla.Bizim de fikir sahibi olmamız için biraz anlatır mısınız sahte ile kullandığınız düzeneği?

14. vtecc

vtecc fatih

Favori Kamış:
    LINEAEFFE CEBOASTUR NEAH BAU KAMIŞ 4.20 LINEAEFFE SPIRIT SURF KAMIŞ 3.90M Okuma Salina SeaSpin10-40
    Favori Makine:
    OKUMA SALINA SAII 10000 DAM STELL POWER 360 SHIMANO SAHARA 3000 FD
    En İyi Avı:
    45 cm balon :)
    Tebrikler Reis güzel balık...

15. 29519

29519

Niye ben çirkin adammıyım canım kardeşim? Maşallah 4 Burhan Çaçan karizmasına eşdeğer karizmam var.

Çok teşekkür ederim. Zaten bu geçen sene saldığım küçüklerden herhalde. Bu vakte kadar bu kadar büyümüş semirmiş aferin o na.

Teşekkür ederim gerçekten. Elimden geldiğince daha iyi bir insan olmaya çalışıyorum o kadar.

Balık satanlara sorarsan kofana zaten. Teşekkür ederim avların daim olsun.

Teşekkür ederim.

Ne ağı kardeşim forumlarını bulandırıyorsunuz o yüzden artık rapor açmıyorum :D

Keşke gerçekten ama ben ispari tutunca bile böyle triplere giriyorum. Sonra halime çok gülüyorum ama olsun. Eğleniyorum işte.

Yok be abicim latife olsun diye şey ettim o başlığı. Valla artık elimden geldiğince tanımadığım etmediğim adamlara balık tutmayı göstermek istemiyorum bide öyle bir şey var. Bu arada teşekkür ederm.

İnşallah daha büyükleri gelir teşekkür ederim.

Arkadaşım kendi raporunda yazar mısın lütfen benim raporum burası git kendi raporunda oyna :D
    Kadem çok sağol umarm kısa tekrar böyle avları hemde beraber yapabiliriz.

İstanbulda sahteler ağır kurşunlar araclığı ile uzağa atılır ve dipten kamış veya makine ile aksiyon vererek çekilir. Basitçe budur mantığı.

16. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Karıştırıyorsun abi akya yavrusu değil yavru palamut ama palamutun yavrusu değil değişik bir cins ;) hooked banghead reeling :thumb:

17. dejavus

dejavus utkun

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kaçanlardı en büyüğü

18. 29519

29519

Makneden gelen misinanın ucundaki fırdöndüye bir adet 20 cm kadar kurşun ayağı ve bir tane fırdöndüye bağlamış olduğumuz rapala bedenini takıyoruz.

19. 29519

29519

Çok teşekkür ederim Enes kardeşim. Umarım sen çok daha büyüklerini tutarsın ve bu keyif hayatından hiç çıkmaz.

20. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Tebrikler Uluç afiyet olsun kardeşim... artık tutun ya lüferi bizide tanımazsın..bundan sonra :):):D :D

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.