1.gün B.çekmece/Kumburgaz 21 şubat 2010 saat 20:30 22:30 ( sonuç 0 ) 2.gün B.çekmece/Kumburgaz 22 şubat 2010 saat 8:00 suları 11:30 ( sonuç 0 ) 3.gün B.çekmece/Kumburgaz 23 şubat 2010 saat 16:20 18:30( sonuç 0 ) 4.gün B.çekmece/Kumburgaz 26 şubat 2010 saat Sabah 7:00 olması lazım 13:00 a kadar ( sonuç 0 ) Ve gene eli boş döndüm bu sabah 5'te gene aynı iskelede bir umut bekledim 1 saat kadar çek-at yaptıktan sonra yağmur başladı ve eve döndüm Bugün 5. gün arkdaşlar hala tek bir balık bile vurmadı 2 sorum var havaların ısınmasını mı bekliyim, yada oyalancak başka bir şeymi arıyim? ArkadaşLar Cidden Çok sabırlıyımdır 5 gündür denemediğim yem denemediğim taktik kalmadı Bir tek balık vursa saatlerce gene beklerdim... ama oda yok Kumburgaz'a balığa gelmeye niyetlenen varsa bir daha düşünsün kumburgazda yeni olduğum için nedir nasıldır bilmiyorum ama paylaşmak istedim sanırım havalardan kaynaklanıyor Bana öneride bulunucak olan varsa dört gözle bekliyorum yardım edenlere şimdiden çok teşekkür ederim.. Bu mevsimde Kıyıdan NasıL Neyle avlanabilirim?? (olta,yem,taktik vs) >>> 26 ŞUBAT 2010
Sevgili deeps 26 şubat bu gün ve saat daha 13:00 olmadı. şaka bitarafa sen ne tür yemler ve takımlarla avlanıyorsun. Açıkçası bende yarın akşam o taraflarda levrek denemesi yapmak istiyordum. Ama raporundan sonra başka yerler düşünmeye başladım.
Bu sezonda su hala çok soğukken av zamanlamasını biraz değiştirmek gerekebilir. Denizin çalkantılı olduğu ve ılık güney yönlü rüzgarların estiği öğlen saatlerinde açıklarda fazla yemlenemeyen balıklar, suyun kısmen ısısının yükseldiği bu dar zaman aralığında kıyılamayı tercih edebilirler. Özellikle Kumburgaz gibi ekseriyetle sığlık olan bölgelerde bu anlık ısı artışları daha belirgin olur. Ancak şu şekilde anlamayın. O saatlerde kesinlikle balık olur demiyorum. Sığlık bölgelerde soğuk mevsimlerde ısının yükseldiği zamanlarda balık kıyılamayı tercih edeceğinden yakalama şansımız bir nebze olsun artacaktır. İkinci bir konu ise, kullandığınız yemin balığın aradığı yem olması gerekiyor. Kumburgaz için konuşuyorum en iyi alternatifleriniz kum kurdu ve istavrit-hamsi-sardalya filetosu olacaktır. Kum veya kaya kurdunu bütün olarak kullanın. Balıkların daha hassas olduğunu da düşünürsek misina kalınlığınızı olabildiğince düşürün. Bunları yaptığınız halde balık bulamadıysanız, bölgenin avlanmaya değmeyecek kadar kısır olduğu sonucuna varabiliriz. Sonuçları bekliyorum