kasım -mart ayı arası kasna avı ıcın hangı yontem makbuldur ,? yemlı mı yoksa rapala veya kasıkmı ,? kasım ayı ıcınde rapala ,sahte yem ve doner kasık denemekerı pek sonuc vermedı ,nerde o yaz gunlerı dedım, balık var ama yaz gozle bıle bakmıyo sahte yeme
Sevgili Hakan Kasna yaz ayları boyunca fırsat buldukca yaşadıkları çevrede bulunan muhtelif canlılar(kurbağa,kertenkele,çekirge,sair böcek ve sucul canlılar)la beslenirler. Hem bunların tabileri ve hemde imitasyonları ile hayli başarılı avlar yapılır.Hatta b öcek rapalaları tabir ettiğim imitasyonların isabetli seçilmişleri avcıya en iri kasnaları tutturabilecektir. Ancak mevsim ilerledikce bahsi geçen canlılar eksidikce ve nihayetinde ortadan kalktıkca,üstelik sularda iyice soğunduğunda kasnanın beslenme rejimi,isteği ve bulundukları,av verdikleri mahallerde değişir. Bu kere yem olarak özellikle tavuk çiğerine,durağan bir yöntemiyle itibar ederler ve bu şekilde av veremeye tüm kış boyuncada devam ederler. Sevgiler
vedat abinin sözlerine aynen katılmakla birlikte, naçizane kıt bilgilerimle bir iki öneri de ben yapayım. hamsi ile denemeler yapmanızı da öneririm. hamsiye de çok rağbet ediyor kasna. hamsinin hiçbir kısmını ziyan etmeden, kafasını koparıp geri kalan kısmını da birer santim büyüklüğünde doğrayarak kullanabilirsiniz. fleto şeklinde değil yani, olduğu gibi. kafa kısmı daha mukavemetli olduğundan daha çok kafasını takarız kancaya. akıntılı sularda iki köstekli dip oltası, durgun sularda ise şamandıralı tek iğneli takımla avlanıyoruz kış aylarında. derin noktaları seçmenizi de tavsiye ederim. sular soğudukça kasnaların derin noktaların dip kısımlarında kümelendiğini gözlemlediğimi söyleyebilirim.
vedat abi cok haklısın kısın bıraz nazl oluyo bu kasnalar , ahmet arkadasım hamsı olayıda cok ılgınc denıyecem en kısa surede ,,ama at cek harıcı samandıra ıle avlanmakda da atraxıon olmuyo hıc ,atcek gıbı tat vermıyo ama nefsımızı korlemek ıcın ara sıra artık kıs boyunca samandıralı takılacaz ,cevaplarınız ıcın tesekkur ederım
tabii ki atçek avın yerini tutmuyor yemli takımla avlanmak. ama sular soğuyunca kaşığa pek rabet yok. kaşığın peşinden ağır ağır gelip gelip geri giden koca kasnaları görüyoruz ama vurmuyorlar. yazın olsa kapış kapış gidiyor
aynen valla bende benım cılgın kurbaga rapalaya bıle bakmıyolar dıye uzulyodum ,, neyse artık bı beden hazırlayıp artık tavuk cıgerıne talım
çaylama da deriz biz kasna ya ve yaz kış tavuk ciğeri vazgeçilmezidir bu balık avının. yazın ve kışın tavuk ciğeri kullanarak 1 - 2,5 gr arası hafif şamandıra ile çok 50 cm den büyük kasnalar aldım şiddetlede tavsiye ederim. sahte yeme gelince yazın belli zamanlarında yapıyor sahte yem ve mepse seçici davranıyor balık ama ciğere hiç bir zaman hayır demiyor.
ben çok kasna avladım eti çok lezzetli olmasada avı zevklidir ..kasna fazla seçici değildir aslında böcek solucan ne takarsanız saldırır hatta bir seferinde solucanlarımı dereye düşürmüş yemsiz kalmıştım ne yapayım derken yakaladığım kasna balığını ufak ufak parçaladım iğneye takıp sula saldım at çek at çek solucandan ciğerden daha iyi verim almıştım ..yamyam bunlar yamyam ben düşsem suya benide yer bunlar )