BUGUN SAZAN AVINA GİTİK AMA SİFTAH YOK SAZAN YAYINA TEK KANCA TAKIB BOİLİ VE MİSİRLA AVLANMAYA CALIŞTIK TAKIN YEM VE ZAMAN KONUSUNDA ÖNERİLERİMİZİ BEKLİYORUM BANA BU KARA KIŞTA SAZAN AVLAMAYI ANLATIRMISINIZ BUARADA BARAJIN EN DERİN YERİNE GİTTİK.
Yazın sıcak zamanda verim alınan yerleri dene , sazan konusunda ustalaşmış birinden okumuştum. Ayrıca kışın sazan aktif olmayacağı, yeme isteksiz olacağı için yaza nazaran verim normal olarak düşecektir.
Arkadaşlar yılını hatırlamıyorum ama ocak ayında bizde gitmiştik arkadaşlarla barajın derin yerlerine attık oltaları atar atmaz 4,5kg lık bir aynalı aldık yem olarak gümüş kullandık gümüş yakalarken dere ağzında 2m.misina ucunda kötü iğne olan bi kopmuş olta buldum dere ağzına ucuna yem takıp bağladım derinlik 30-35 cm. sabah derine bağladığımız diğer oltalar boş ken dere ağzına bağladığım oltada 2,5 kg.lık sazan vardı kışın yem olarak balık ve bula bilirseniz yengeç kullanın oltalarınızıda sağlam yapın rastgele
hepinize tşk biz o gunden sonra birdaha aynı barajın başka bir yerina gitik biz mısırla balık alamadık ama yanımızdaki abiler bugday hamuruyla ve solucanla balık aldı acaba onomu denesem.
Yav arkadaş mısırla sazan mı tutulur Tutarsında ıkına ıkına takılır oltayaBak çok sazan tutmuşluğum vardır en iyisi toprak solucanı bul solucana müthiş akın ediyorlar.Solucan bulmazsan tavuk ciğeri , tavuk kalbi denemende fayda var..Uzun saplı çapraz kanca ile avlanmanı öneririm..!
Ayrıca bu zamanda balık derinlerde olur ama iri balık gelir sazan ı sazlık bölge varsa orlarda avla sazanlar fazla ortada gezinmezler..