Kışa Hazırlık Tamam

Konu, 'Genel Konular' kısmında HastaRuH tarafından paylaşıldı.

1. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Kıs aylarında daha güzel havalarda av yapmak icin yeni bir set planlıyordum sonunda set tamamdır.
    Okuma V System 10-40 gr 240 cm kamis
    Spro Passion 720 makina
    Savegear Sandel Zargana
    Balikci kovası
    Kafa lambası sitenin hediyesi
    vede daha önceden aldığım Super Maxım 0.28 misina

Bu arada alışveriş yaptıgım siteye ( Rastgeleav )hızlı gönderi ve hediye icin teşekkürler.

Geriye tek eksik LEVREKKKKKKK :) kaldı.

Bu seti yaparken defalarca sorularıma üşenmeden cevap veren Kadir ( Kadir Levrek Peşinde ) abiye çok teşekkür ve de makina dediği kadar guzel, rahat ve güven veren bir yapısı var denemek icin sabirsizlanıyorum.

2. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan,üstüne shimano yazacaksın 250 gaymeye satacaksın onu.:party: v sistem 240 bayağı hoşuma gitti:) alimunayı eskiteyim ondan alırım:) 3yıl oldu eskitemedim ne vakit alırım oda ayrı bir muamma:D
    savagear silikondan bir kaç çeşit daha fena olmazdı:) onu kullanırken dikkatli ol..
    ağır olduğu için normal sarımda fazlaca derine inebilir.(sarım hızına bağlı).kayalık bölgede çok dikkatli kullan derim..
    bende 2 boyu var..biri bayağı ağır..zorlasam kendimi makinayı boşaltabilirim onunla:) diğeri daha kibar büyüğüne göre:)

3. hmrjr1990

hmrjr1990 Çağatay

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 10-40 2.70 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage
    En İyi Avı:
    6KG sazan
    hayırlı olsn abi çok dikkatli kullan sardelleri. misina konusunda doğru tercih yapmşşın. bu tür misinalarda favorilerim var. super maxim listenin ilk başında. powerline, ucuz fiyata bi ev resmen. vede oskar. ama 0.28 kalın geldi bana. makina hakkında bi bilgim yok. sanırım 5.1.1 devirli.. eğer böyleyse su üstü sahtelere aksiyon vermekte zorlanmayacakmısın? 5.2.1 ve üstü daha ideal değilmi.

4. hmrjr1990

hmrjr1990 Çağatay

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage
    En İyi Avı:
    6KG sazan
    eldiven almayı unutmuşsun :)

5. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    Savegear silikonun kuçüğünden aldım 22 gr felan. Silikonda pek tecrübem yok deneyip öğrenecem artık.

Misina kadir abinin favorilerinde di madem onun setinden yaptım misinada olsun dedim.

Eldiven neopren bakıyorum alacam bir tane.

SETİN DEĞERLENDİRMESİ

Hemen makineye misinayı sarıp bir avlakta solugu aldım. Şu kadarını söyeleyim şimdiye kadar WTD de kendime eziyet etmişim vede kendi kullandığım sette oldukça ağırmış.

Bu setle WTD çok daha kolay ve az yorucu oluyor.

Kamışla sert suni yemleri karşıdan hafif rüzgar eserken

Kendo Seabas yaklaşık 40 metre
    Kendo haryu 125 35 metre ,
    River 12 cm 35-40 metre arası atabildim

Savegear sandel zargana 40 metre civarı gidiyor

Misina oldukça sağlam sahtem takıldı hem sahteyi kurtarmak hemde msinayı denemek için yüklendim misina kopmadı sahtemi de geri aldım vede kamışda ince görünsede sağlam mış yüklenmemde sorun çıkarmadı

Makine ise yedeğini ve yedeklerin yedeğini almadan yorum yapmıyacam. Tek şaşırdığım konu Kadir abinin neden micro passion almadığı ben şimdiden bir tane alayımda kenarda kalsın onla Spin de özelliklede LRF (Light Rock Fishing ) de ideal gözüküyor şu spinde Levreği bir alayım biraz kendime güvenim gelsin sert yemlerden silikonlara geçecem sanki silikonlara aksiyon verip balık yakalamak Spinde level atlamak gibiymiş gibi düşünüyorum nedense.

Herkeze trofeli eğlenceli avlar dilerim.

6. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    bende at-çek olayına sarıyorum yavaş yavaş çok pahallı ürünlerle girmek istemiyorum benimde aklımdan okuma vsystem geçiyor ama sen kullanıyorsan kamışını oda güzeldir sat bana kurtul gitsin abi:D

7. hmrjr1990

hmrjr1990 Çağatay

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage
    En İyi Avı:
    6KG sazan
    erkan abicim, LRF sistemi bence gereksiz bişy. çok kimse bilmez o sistemi. ama kullanışlıdır.. eldiven olarak bison markasını tavsiye ederim.

8. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:

LRF güzel yöntem mantığida harika küçük kurt lari herturlu balık yer ( otla beslenen hariç sanirim ) yani bir istavritde sana spinde av olabilir yada bir ispendekte kamis ince misina ince gerisi yetenek ve tecrübe.

Eldiven önerini dikkate alacm teşekkürler.

9. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    hemen taktırmışsın hocam sahteyi:) misina henüz çok yeni..biraz eskit bu günkü sağlamlığı sonralara kalmaz..her sıfır misina böyledir..kullandıkca tuzlu suyu yedikce..hele birde kamışla wdtli misinaya vurdurdukca..misina nın özü değerini yitiriyor zamanla..
    kısacası sıfır araba ile 2ci el araba arasındaki fark gibi:D
    benzer olay 1 2 ay sonra başına gelir asılırsın çat kopar,aradaki farkı,bu yazdıklarımı okuyarak hatırlıyabilirsin..
    micro passion almadım, gerek yok 10luk var zaten,,micro dan farkı 6+1 bilyeli oluşu..makinayı şöylede test edebilirsin..daları çok olan bir sahteyi atıp çek..aynı sahteyi birde başka marka makina ile çek..mümkünse pahalı makina olsun:D

sahten takılınca kamışla asılıp yüklenmemeni öneririm..baktın kurtulmuyor..misinaya bir tane klipsli ağır kurşun tak dibe gönder.. o şekil biraz salla kamışı..kurşun sahteye ulaşsın..o esnada kurşunun vereceği etki ile sahtenin kurtulma olasılığı var..oda olmadı..eldivende alıyormuşsunhihi elin ile asıl misinayı..kamışa yüklenme..

10. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sen daha takım yapmadınmı yaff:D at çek sezonu bitecek nerdeyse:) bir an önce al takımını.. okuma kamışlar sağlamdır,,sağlam olmasa bunca yıl kullanamazdım zaten;) alimuna benim can dostum kankim..satılmaz:D

11. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    makinada karar kıldımda shımano exage alacam ama kamışta tam karar kılamacım okuma vsystem aklımdan geçiyor genelde avlandığım yerler kayaların üstü 240cm kısa gelir 270 de bazuka çantısı felan baktımda bayağı uzun taşıma sorunu felan kararsız kıldım genelde bisikletle ava gitmeyi tercih ettiğim için kamışı taşıma sorunu düşündürüyor beni ve shımano kalitesiylede kamışıda shımano al diyor ama bakalım tam kamıştata karar kılınca takımı oluşturacam inşallah

12. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    Misina ile ilgili deneyimlerinizi aklımın bir kenarına yazarım. Birde Micro'nun ağırlığı çok düşük ondan istiyorum özellikle.

13. boncuk0777

boncuk0777 ismail alparslan

En İyi Avı:
    ne balığı rapalaya bile kıyamayıp denize iade ediyorum ;)
    Erkan hayırlı uğurlu olsun yeni oyuncakların.Gerçekten de bir çocuk oyuncak alsa yada bir adam sıfır araba alsa ancak senin kadar sevinirdi. :D :bounce: :whoo: Hayranım senin bu hevesine.İnşallah en kısa zamanda aradığın trofe levreği yakalarsın.

14. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    Para verip ekipman alıyorum ama ne yaparsın balığı sonuçta balikci yakalar galiba oda ben değilim. cyrr