Merhaba, 25hp Mercury almayı planlıyorum. 3.80 bot için. kısa şaft alacağım. bunu ileride alacağım 4m lik fiber sandal ile kullanma ihtimalim nedir? fiberler için uzun şaft şart mıdır?
Merhaba. Fiber teknelerinde Botlarında kısa ve uzun şaft motora göre aynaları olanları vardır. Benim 3.10 Botum Kısa şafttı fakat ilerde uzun şaft fiber tekne alma ihtimalimi göz önünde bulundurarak uzun şaft motor aldım. Ayrıca uzun şaft motorun ikinci el satışı kısa şafta göre daha kolay oluyor. Botum Kısa şaft fakat araya yaptırdığım 5mm Krom saçtan kıvırma aparat sayesinde motorun takıldığı bölümü 15cm yükselttim ve hem kısa hem uzun şaft motor takılacak hale getirdim. Size tavsiyem uzun şaft alıp aparat yaptırmanızdır. Bahsettiğim aparatı google da "bot uzatma aparatı" diye aratırsanız görseller bölümünde resimlerine ulaşabilirsiniz. (resimler bana ait değildir) İyi Günler
Hocam bazı fiberlere kısa şaft gider. bende de uzun saft vardı, usta kısa önerdi sonra verdik zaten. genelde sürat yapmak isteyenler kısa şaft kullanır, tekne çizgide gider. 25 hp sürat fazla yapmaz belki ama 380 tekne ye kısa gider genelde. cagdasozdemir dediklerini mantıklı buluyorum ama aparatı iyi bağlamak gerekir birde motor trim yapıyor mu? ve teknenin fotoğrafı olursa daha iyi olur.
merhaba tercihinizin uzun şaft olmasında fayda var planing sistemiyle tekne burnu havaya kıçı aşağıya doğru ivme gösterir dolayısıyla kıçta sizin oturduğunuzda varsayarak bu ivme dahada artar .....iyi akşamlar