kısa ve hafif surf kamış..

Konu, 'Kamışlar' kısmında ersyn_k tarafından paylaşıldı.

1. ersyn_k

ersyn_k Ersin

Favori Kamış:
    D.A.M Steelpower Telesurf 3,90
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV55b
    En İyi Avı:
    comming soon..
    Merhaba arkadaşlar, öncelikle herkese iyi bayramlar diliyorum..

Kendime yeni bir kamış-makina kombinasyonu yapmak istiyorum, hedef balıklarım istavrit, zargana, eşkina, mırmır, karagöz vs. Avlandığım bölge Gebze civarı (Darıca/Bayramoğlu/Eskihisar vs.)

Surf kamış almayı düşünüyordum ama iki sorun var
    1 kamış+makina çok ağır oluyor.
    2 Surf kamışların kapalı boyları çok uzun.

Şimdi bana tavsiye edebileceğiniz bu avlarda kullanabileceğim bir kamış+makina var mıdır?
    Uzak atış için kamış illa surf mü olmalıdır?

Bütçe olarak kamış için 100-150 TL civarı düşünüyorum, makina içinde yine 50-100 TL (5-10 kg lık balık tutamayacağıma göre çok sağlam bir makina gerekmez sanırım reeling )

2. ekaragz

ekaragz Ersin

Favori Kamış:
    Lineaeffe Compact Surf 400 cm
    Favori Makine:
    Okuma Safina Noir 65
    En İyi Avı:
    8000 gr mırmır
    Merhaba Arkadaşım.
    Öncelikle tüm arkadaşların Bayramını kutlarım.
    Kapalı boyu kısa ve çok hafif bir kamış. Aşağıda link verdim. Araştırırsan daha uygun fiyatlardada bulabilirsin bu kamışı. Gebze civarı için 150 gram kurşunu geçmiyeceğin için sana gayet uygun.
    Makine olarakta avanger 55 bu kamışa uyar ama bütçen biraz artar.
    rasgele..

http://www.balikmarketim.com/?urun-43641-LINEAEFFE-COMPACT-SURF-400CM-160GR-OLTA-KAMISI.html

3. laplace2006

laplace2006 ÜNAL

Favori Kamış:
    Shimano Yase SeaBass 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500
    En İyi Avı:
    Kalkan 46 cm-2 kg/Kofana 41 cm
  4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Ron Thomson Steelhead Pro diye bir model var, 3.90. Hafifliği filan gayet iyi. Fiyatıda gayet makul, 70 - 80 TL.

Eğer paraya kıyarım dersen, ALBA'nın Blacksea modeli var. Pembe olsada gayet iyi bir kamış. Fiyatı ise 100 - 110 TL Arası.

Bende aynı yerlerde avlanıyorum, bu kamışları bilhassa tavsiye ederim.

5. ersyn_k

ersyn_k Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV55b
    En İyi Avı:
    comming soon..
    Ersin abi teşekkür ederim kamış tam aradığım kamışa benziyor kapalı boyu 91cm olması benim için büyük avantaj.
    Makina bu sanırım http://www.avmarketi.com/asp/product/13466/OKUMA-AVENGER-AV-55b-MAKINE fiyat olarak sııntı yok ama 411gr biraz ağır gibi geldi bana sıkıntı olur mu sence?

Ünal teşekkür ederim,
    Kamış güzel ancak kapalı boyu biraz uzun benim için. Arabam Getz bagajına 97cm lik kamış anca sığıyor fazlası için arka koltuğu feda etmek gerekiyor ben de sürekli bagajda bulundurmak istediğimden kısa bir surf kamış düşünüyorum.

Makinalar konusunda çok cahilim 40lık makina bir sıkıntı oluşturur mu uzağa atma vs konusunda?

Serdar abi değerli tavsiyelerine teşekkür ederim seninle tekrar iletişime geçmek güzel :) En son askere gitmeden tanışma şansımız olmuştu.
    Kamışa baktım abi gerçekten pembe olmayaymış iyiymiş :) http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=4110 390 Aslında böylede çok hoş duruyor ama kapalı boy sorunum var.

Kamış olarak Ersin abinin tavsiye ettiği http://www.balikmarketim.com/?urun-43641-LINEAEFFE-COMPACT-SURF-400CM-160GR-OLTA-KAMISI.html gönlüme yattı sence nasıl.

Makine olarak sen ne tavsiye edersin?

6. ekaragz

ekaragz Ersin

Favori Kamış:
    Lineaeffe Compact Surf 400 cm
    Favori Makine:
    Okuma Safina Noir 65
    En İyi Avı:
    8000 gr mırmır
    Kardeş normalde sörf kamışlar 490 - 550 gr ağırlığında benim tavsiye ettiğim 350gr olması gerekiyor. Motorun ağırlığını telafi eder yani. KAmışı şiddetle tavsiye ederim zaten kapalı boyu kısa sörf kamış bulamassın. Makinede okuma alırsan ömür boyu garantili olur.

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    40'lık makine büyük sıkıntı olur.

Kamış olarak, bahsettiğim ron thomson'u nazara al, kendin bir değerlendir. Hemen hemen muadil kamışlar senin gösterdiğin lineaeffe ile.

http://www.avmarketi.com/asp/product/14146/RON-THOMSON-STEELHEAD-PRO-KAMIS-390CM

Makine tavsiye dersen, Daiwa derim ama, fiyatlar almış başını uçmuş gitmiş. Birde pek bulunmama sorunu var. Shimano'yu boş ver, o para etmez, pahalı olmayanlar.

Bu durumda, Okuma'nın, Remixon'un vs. makul, mantıklı makineleri var. Uygun birini tercih edebilirsin. Kafası olabildiğince büyük olsun, sıyırtma yaparken de, atarkende daha iyi oluyor.

8. ersyn_k

ersyn_k Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV55b
    En İyi Avı:
    comming soon..
    Makina Okumanın 55lik modelini alacağım kamış olarak da ron-thomson veya lineafe ikisinden biri ama Lineafe daha bi yaygın sanki :)

Serdar abi senin bahsettiğin kamışla ilgili fazla yorum bulamadım nedir bunun Lineafe le farkı fiyattan başka servis/bakım/uzak atış/hassaslık vs?

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bir ara Eskihisar'da (veya başka bi yerde) buluşalım. Al, kullan, dene kendin bir karar ver.

Çok uzak atış için uygun değil. Ama malum buralarda öyle çok uzak atış gerekmiyor. Atarı pek falza değil ama malum burada kimsenin çantasında -beni saymazsan- 125 gr kurşunda olmuyor. Servis ihtiyacı yok, porselenleri filan paslanacak gibi değil. Hassasiyeti, bana bu kamışı aldıran şey oldu, kamışı olmayan adma değildim zaten. Hafifliği gayet tatminkar.

Ama en önemlisi gözardı edilemeyecek bir fiyat avantajı var.

10. ersyn_k

ersyn_k Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV55b
    En İyi Avı:
    comming soon..
    Bu hafta içi iş çıkışı uygun olur musun abi?

11. ersyn_k

ersyn_k Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV55b
    En İyi Avı:
    comming soon..
    Tekrar merhaba;

Lineaeffe nin kamışını piyasada hiçbir yerde bulamadım, internette çoğu var yazıyor ama telefon açıp sorduğumda ellerinde olmadığını söylüyorlar, sipariş geçip ödemeyi yapsak bekletecekler demek ki 2 ay.
    Thomsonun da 390lığı 108cm miş yaramıyor bana.

Bu kamış hakkında bilgisi olan varsa aktarsın lütfen nasıl bir kamıştır. Lineaeffe nin kısa modelinin yerine önerdiler.

http://www.avdeposu.com.tr/?urun-8759-2328-390-D-A-M-STEELPOWER-RED-TELE-SURF-100-250G.html