Kışın Antalya'da dalış hakkında

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında Scooant tarafından paylaşıldı.

1. Scooant

Scooant Ahmet Işıksoy

Favori Kamış:
    Zıpkın,kamış
    En İyi Avı:
    55 cm yılan balığı ve 2 kg palamut
    Herkeze merhaba ben zıpkın işine başlayalı 5 ay oluyor fakat son dalısım 12 ekimdi.Su cok soğuktu 3 saate 15 cm kadar barbun,kara sokar,tral,kefal ve iskaroz aldım.Falezlerdeki ilk dalısımdı ve cok iyi geçmişti(Dikkatimi çeken o kadar kayalık olmasına rağmen 1 tane grida bile göremem.Bilinçsizce resmen yok edilmiş).Suyun soğukluğu resmen balıkları kıyıya cekmişti.Kışında avcılık yapmak istiyorum elımde bulunan malzemeler apnea eldiven,apnea power point zıpkın,apnea dizgin,apnea snorken,apnea maske ve ağırlık kemerim mevcut tek eksiğim elbise onuda yazın kendı yaptığım elbise vardı fakat termal değildi.Şımdı dalış elbisesi almaya çalışıyorum gerçekten 10 derece suda benı ne kadar süre sıcak ve rahat tutar..

Son düzenleme: 19 Kasım 2008
  2. synax123

synax123

5 mm elbise idare eder ,eğer uzun dip süresi ve derin dalış yapıyorsanız.Ama hem dalış süreniz saatlerce , dip derinliği ve süresi uzun ise bence 7 mm elbise idealdir.
    Antalya gibi denizin çok ve ani soğumalarının yaşanmadığını düşündüğüm yerde neopren kıyafetin rahatlıkla kullanılabileceğini düşünüyorum.Apnea'nın kıyafetleri oldukça uygun fiyatlara var sanırım.Eğer bütçenizi çok hırpalayacak gibiyse ORCA marka ( oda yerli üretim ) kıyafetide tavsiye edebilirim, zira kendimde orca 5 mm elbise kullanıyorum ve oldukçada memnunum.İzmir'de su sıcaklığı 11 derece civarındayken bırakın üşümeyi , ürperme bile hissetmeden rahatlıkla 5 saat civarı suda kalabilmiştim.Isıya karşı duyarlılıkta elbetteki fark ettiriyordur zira ben sıcaktan nefret ederim soğuk zamanların adamıyım :) Saygılarımla...

3. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Peki ani soğumaların olduğu ve dağ sularının bol olduğu yerlerde ne yapmalı.Kaç milim elbise tavsiye edersiniz.

4. Enyalios

Enyalios Mehmet

En İyi Avı:
    Sazan
    kışın tam tersidir derinlik arttıkça suyun sıcaklığı artar antalya için 5 mm fazlasıyla yeterli.

5. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    kışın fazla dalma neden dersen üstünden tekneyle geçeriz
    özellikle büyükliman mendireğinde sırtı çekiyom bak takılırsın dikk et ondan sonra papaz olmayalım

6. Scooant

Scooant Ahmet Işıksoy

Favori Kamış:
    Zıpkın,kamış
    En İyi Avı:
    55 cm yılan balığı ve 2 kg palamut
    :) Ben marinanın oralarda değilde larada,örnekköyde dalıyorum.Güzel levrek oluyor laranın bazı yerlerınde.Kış olmasının güzel yanı kıyıda denıze giren insanların olmaması ve otellerın önüne rahatca gidebilmenız.Bütün balığın yoğunlukta olduğu yerer genelde otellerın önüdür.Yarı kayalık yarı kumluk olunca levrek ve karagöz mekanı oluyor.

7. synax123

synax123

Hııımmm :) O zaman tavsiye debileceğim şeyler mm cinsi olmaz sanırım.Sıkı sıkı giyinip yanıbaşınıza ufak bir mangal yakınız ve 35 cc'den 70 cc'ye kadar olan ölçülerden kendinizi zorlamayacak miktarlarda ufak ufak demleniniz :) Hem oltanızın , hemde soğuğun keyfi epey bir çıkar sanırım. :) Saygılarımla...

8. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Ooo hoca ne yaptın sen ya:D:DBen dalamıycammı şimdi:D
    Peki o 35 olanı devirip dalsak.Ama agoşan yapmasak:D

9. anılcan

anılcan anılcan

Favori Kamış:
    OLTA/ZIPKIN
    En İyi Avı:
    2,5 KG TURNA
    denizci07 amca sen alanyadamısın eğer öyle ise birşey sorucamda öyle mi acaba:confused: :confused: :confused:

10. jonathandavis

jonathandavis Cem

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    700gr çupra 1.4kg dülger balıgı
    ben bu dalış işinden anlamıyorum ama 11 sene antalyada yaşadım kışları cumartesi pazarları şortla denize girdim hani termal elbiseye felan gerek oldugunu sanmıyorum.

11. serdar07

serdar07 serdar

Herkese Rastgele Arkadaşlar

sevgili balık ve deniz sever arkadaşlar ben bu forma yeni üye oldum ve paylaşımlarınızı çok sevdim ve beğendim teşekkür ederim benim sizlere sormak istediğim şey şu ben oltayla balık avlıyordum bu zaman kadar ama artık zıpkınla dalmak istiyorum. antalyada yaşıyorum ve kışın dalmayı düşünüyorum bu yüzden
    elbise hangi marka ve kaç milim olmalı:
    ağırlıklar nasıl olmalı:
    gözlük hangi marka olmalı ve kalitesini nasıl anlarım:
    zıpkın kaç santim uzunlukta olmalı ve hangi markayı tavsiye edersiniz:
    paletlerin uzunluğu nasıl olmalı ve hangi marka tavsiye edersiniz:
    ve antalyada nerelere dalmalıyım :
    bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirm şimdiden teşekkür ederim

12. samyel_07

samyel_07 Samet Biçer

Scooant arkadaşım. Sana özel msj atmak istedim başaramadım... Seninle tanışmak istiyorum. Bende Antalya'da yaşıyorum ve mümkünse kışın beraber dalalım. Hem güvenlik açısından hemde yardımlaşma açısından. Bende yeni sayılırım