Arkadaşlar bu konuyla ilgili mutlaka forumda yazı vardır.epey dolaştım rastlayamadım.biz trabzonda ekim sonlarında olta balıkcılığı biter ta ki nisanın sonuna kadar.malum hastalık içimizi kemiriyor hergün denize bakıyoruz nerde bir dere görsek balık görünüyomu diye iyice bakıyoruz. soruma gelince tatlısu kefali, sazan kışın avlanırmı avlanırsa yem olrak ne kullanacağız teşekkürler
Yemlenir, yemlenir de, kışın böcek, bitki, meyva gibi besinleri bulamayacağı için derince ve ılıman yerlere kaçar Tatlısu kefali de nazlı olur, o da bulabilirseniz, kışın tatlısu avı biraz verimsiz olur, ama alabalığı araştırmak daha makul gibi sanki... konuyu açan arkadaşa ise imkanı varsa kışı deniz avıcılığına ayırmasını tavsiye ederim.
Her balık zamanında avlanır. Her balığın üreme dönemleri var. O dönemler içinde avlanmak hem yasaktır.
Denize devam etmelisin. Kalkan avı kışın gayet verimli olur. Ocak sonuna kadar zargana devam eder, tatlısuda aradığını bulamayabilirsin.
Kışın balık tutma işinde hemen hemen her kes tuzlu suyu tavsiye ediyorda ya biz Erzurum'lular tuzlu suyu nerden bulalım.Biraz "den" tuzu katsak olurmu .Şaka bir yana tatlısuda biz kışın güzel avlar gerçekleştirdik .Kullandığımız yem sığır dalağı,ciğeri ve tavuk ciğeri.Hatta ve hatta biz kışın gelmez denen aynalı sazanı bile tuttuk.Eğer yasak dönem değil ve biizm gibi sadece tatlı suya mahkum iseniz denemeye değer. Ama site üstadları tuzluyu tavsiye ediyorlar iseler söz tutmakta faydada vardır Kışın gerçekleştirdiğimiz Aynalı saza avımızdan bir kare. Bu da tatlı su kefali avımızdan bir kare.
sert hava sert balık derler hava sartları ne kadar kötü olursa olsun bölgeyi tanıyorsan oralarda mutlaka sabırlı ve dayanıklı balıkcıyı bekleyen bi balık vardır
Evet, gökkuşağı yahut somonlar soğuk suları pek sevdiklerinden olsa gerek kışın daha bir aktifdirler ve diğer mevsimlere nispetle daha iyi av verirler. Doğal alabalık için ise, kışın tamamı (1 Ekim-31 Mart) yasak sezondur. .
selam üstad bak benim balığım senden büyük ne desem boş sana ama bence fazla kasılma senden büyük üstadlarda vardır bunuda unutma
Bir kere senin balığın benden büyük olamaz. Belki resimdeki balıktan büyük olma ihtimali vardır Yinede sen boş şeyler söyleme
Baktım da dişine göre bir akran bulmuşsun. Hakan, merhabalar canım benim. Tebrik ederim, balığın da çok güzel. Sen de, Bizim Erdem gibi (ben amcasıyım) balığı "kulaklarından" yakalayanlardansın. Bu durum pek hoşuma gitmese de, anladım ki Siz "uyanık amatörler" hep böylesiniz. Ve bundan böyle, artık karar verdim hep böyle kalın isterim. Selam ve sevgilerimle.
tüm mevsimlerin içinde balığın en lezzetli olduğu mevsim kıştır.erzurumlu kardeşimin dediği gibi.yeri bilirsen zamanın önemi yok(yasak aylar dışında).bizim burdada kış aylarında valanacaksan en derin yerleri secmen gerekir savacak tarafları gibi....rasgele
İstanbul için tavsiyeleriniz nelerdir? İlla ki tuzlu su mu? Yoksa alternatifleri değerlendirmek mi lazım?
Hakan, hakikaten "uyanık amatörmüşsün" Uyanmış ve yaşını 14'ten 37'ye çıkarmışsın. Oysa ki hep öyle kalmanı daha çok sevmiştim.
bnm bildiğim kadarıyla sudakta kışın soukta çok verimli oluyor sular soğuduğunda jig ile çok balık alıyolar şuan bizim buralarda ama bana kısmet olmadı daha gdemediğim için rastgele
Çeşitli yerlerde buzu delip balık avlayanları görüyoruz, burada neden olmasın, aynı balık türleri burda da var
selam arkadaşlar aradızda izmirli olan varsa bana bu boru kurdu hakkında bilgi verebilirmisiniz izmirde ne kadar ve çeşit olarak degişiyormu ben mersin de siyaha yakın ve kırmızım sı gordum bunların harkı nedir.
slm.. geçen hafta sonu Yozgatta küçük bir gölete gittik ...balık olduğunu biliyor ve görüyordukk..ancak bir hafta yemlememize rağmen oltalardaki yemler olduğu gibi kaldı..Hatta oltaları o gece bıraktık ertesi gün gittiğimde solucanlar hala sağdı... Hülasa sazan ve kefalin olduğu gölette sıfır çektik...