kışın düşük sıcaklıklarda,yani kışın yaptıgınız dalışlarda,lastikler uzuyorsa...

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında fatih88 tarafından paylaşıldı.

1. fatih88

fatih88 fatih gümüşbaş

Favori Kamış:
    kıbrıs olta
    En İyi Avı:
    1 kg pisi,1kg mırmır
    önceden,bilinmiyordu,soru işaretiydi...
    15 dereceden soğuk sularda uzun süre atış yapmadan gezen tüfeklerdede lastiğin çekişinin gözle görülür, elle hissedilir şekilde düştüğü yolunda bazı şeyler duyduk. Bu durum tüm lastikler içinmi geçerli yoksa bazı lastikler içinmi geçerli henüz bilmiyoruz. Yada lastik belli bir süre yıprandıktan sonramı oluşur onuda bilmiyoruz. Bunun testini gerekli ekipmanı hazırlayıp yapacağım. (yandı bazı markalar isimde verebilirim)
    Böyle bir olumsuzluk hissederseniz balık görmesenizde lastiği belli aralıklarla boşaltıp tekrar kurmanızda fayda vardır.

soru:16lık freesub lastikleri soguk suda denediniz mi acaba? 9 derece suda benim freesub lastikler uzadı ve toplamasından hic memnun kalmadım. buna benzer bir durumla karsılastınız mı acaba?
    cevap:Soğuk sularda saatlerce kalan birisi olarak bir çok lastik markası denedim.. Hemen hemen hepsi 10 derece ve altında çok laçka gibi topluyor..
    Ama dikkatimi çeken önemli bir ayrıntı oldu.. Üzeri neopren gibi pütürlü ve mat olan markalar soğukta daha iyiler..
    Marka soracak olursan eğer.. Cressinin G-20 serisi - Gorilla ve Bleu markaları soğukta diğerlerinden daha iyiler..
    ZATEN LASTİKLERİN EN ZOR KOŞULU SOĞUKTA SAATLERCE GERİLİ KALMAKTIR..
    yorum:Freesub lastıkler gercekten soguk sularda uzuyor uzuyordakı kasıt(toplamıyor ve sankı donuyor.Sudan cıkarken tufegı bosaltmaya kalktıgımda sok olmustum lastık kendını yarım saat abartısız zor topladı.
    internetten alıntı olan bilgilerdir,degerli abilerimizin,uzun süreler denemeleri sonucu varmış oldukları,detay ancak önemli bir bilgidir,inşallah işinize yarar....