Merhaba arkadaslar ve tecrubeli ustalar.bu mevsimde sazan avlamak icin ne yapmam lazim.yaz boyunca guzel avlar yaptigim bir golet var ve mevsim itibatiyle son iki aydir balik alamiyorum.yaz boyu misirla yemleyip boncuk ve sahte misirla guzel avlar yaptik.bu mevsimde balik tutabilmek icin ne yapmak lazim nasil bir yontem kullanmak lazim.bu arada son 1 aydir havalar mevsime gore gayet ılık geciyor 5-10 derece civarinda..bilgi ve tecrubelerinizi aktarirsaniz sevinirim.
En uzağa ,en derine atmak ,yemlemeyi az yapmak,gündüz saatlerinde avlanmak sıcaklığın yüksek olduğu.Bol şansa ihtiyacın olur birde başkada birşey yapmana gerek yok zaten.
yorumlar için teşekkürler..bahsettiğim gölet fazla büyükolmayan bir sulama göleti. göletin su girişinemi yakın olmak iyidir yoksa bende mi yakın olmak daha iyidir.
Genel olarak göletlerin derin yerleri bente nispeten yakın kısımlarıdır, senin yerinde olsam bente yakın derin yarların yakınlarına atardım oltamı..
Bilgi ve yorumlar icin tekrar tesekkurler.son olarak mevsim itibariyle ne tur yem kullanmami tavsiye edersiniz.
Gümüş balığı bulunmazsa,hamsi tavsiye ederim.cidden sallamıyorum siz bir hamsi deneyin.Bu soğukda gelirsede trofe gelir.Kışın yağlanma amaçlı büyük balıklar canlı yemlere protein yüklü yemeklere yöneliyor.Bunu araştırıp google dan da görebilirsiniz.Boncuk felan atayım demeyin .Zaten balık kışın dipde hareketsiz o plastiğe emin olun kanmayacaktır.
Ufuk bey bu yorumu keske dun yazsaydiniz.bugun gittim golete kuspe kullandim yem olarak.tek igneli boncuklu kuspe attim.aksama kadar bir tik bole olmadi.haftaya hamsiyi deneyecegim bakalim.
aslında soğukta sazanın vurmayacağını yada cok cok nadiren vuracağını bende tahmin ediyorym ama kurtlandık işte kurtları dökmek lazım arada birde yeni takımlar aldım daha gıcır gıcır evde yatıyorlar onları kullanmak istiyorum bu arada aldığım takımlar hakkında yorum yaparsanız sevinirim. makineler: 2 tane okuma powerliner pl 865 , 1 tane daiwa croscast s 5000 , 1 tane penn surfblaster 7000 kamışlar :4 tane okuma epix v2 390