selam arkdaşlar. 2-3 seferdir arnavutköye gidiyorum balık tutumak için ama elimdeki kamış surf kamış değil.. bir kaç tane konu vardı hepsini okudum ve kafan çok karıştı. gittiğim dükkanlarda da adam satmak istediği ürünü övüyo ve kararsız kaldım. şimdi boyum 1.70 ve 4.20 bir surf kamış bana göre uzun mu? ve 150 lirayı geçmeden kendime bi takım almak istiyorum. Lineaeffe Oystercast 4,20cm inceledim.. yardımcı olursanız çok sevinirim.teşekkürler.
Kamış boyu orantısı biraz da atış tekniğinizle alakalı bir konudur. Omuz üstünden dikey atış yaparken aşırı uzun bir kamış sıkıntı yaratabilir, ancak zaten surf kamışla kullanılacak atış tekniği omuz üstünden yapılan atış değildir. Atışınızı örneğin arkadan başlayarak saatin tersi yönünde 90 derecelik bir açıyla sağ tarafınızda sonlandırırsanız 4 değil 5 metre de olsa kamışın boyu bir rahatsızlık vermez. Yandan yapılan atışta önemli olan kamıştaki sap uzunluğudur ki bu da hemen hemen piyasada satılan her surf kamışta yeterli boydadır. Oystercast 4.20 başlangıç olarak işinizi görecek oldukça uygun fiyat/performans oranlı bir kamıştır. Yani kamış sizin için fazlasıyla yeterli olacaktır. Bunun yanında video sitelerinde "surfcasting" kelimesini aratırsanız, karşınıza çıkacak videolarla atış tekniğinizin nasıl olması gerektiğin, biraz da denemeyle kavrayabilirsiniz. Boğazda tam anlamıyla bir "surfcasting" atışı yapılacak uygun yer pek olmasa da en azından bu tekniği 90-135-170 derece dönüşlerle uygun yerlerde ve kalabalıktan uzak olmak kaydıyla uygulayabilirsiniz.
boğazda atmak için 420 ideal. kendi boyunuzun çok önemi yok. ağırlığını deneyerek bir tane edinin bence.
Yücel ağbey gerekli bilgileri vermiş oyster cest benimde sevdiğim kamıştır, soranto, turnafresh, extreme cast180 diğer tavsiye edeceğim performansı göz dolduran kamışlardır
kamış uzunluğu arkadaşlar bende lineafee s flex var harika bir performans veriyor tam boğaz işi ancak kapalı boy otomobil için kabus alırken bunuda değerlendirin kapalı boy uygun olsun sapı kısa olan kamışlanda mesafeli atış yapılamıyor.
ali kemal senin bi çok yerde yazdıklarını okuyarak Oystercast'i seçtim yücel bey de diğer arkadaşlara çok teşekkür ederiyorum yardımlarından dolayı.makine konusunda da yardımcı olursanız sevinirim
Makina için nerelerden , hangi balığa hangi teknikle avlanıcağınızı yzarsanız ona göre tavsiyelrde buluna biliriz
http://www.avmarketi.com/asp/product/9222/TRABUCCO-XANTHOS-SK-65-MAKINE http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=16321 http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=16842 http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=16838 http://www.erginbalikcilik.com/urun_detay.asp?pid=14793 Bu makinlar güzel makinlar ister istavrite ister lüfere kullan ,harika makinlardır. bütün av sezonu boyunca sadece istavrite çıkacağını düşünmüyorum. İstavrit için önemli olan devir oranı ,ağırlık ,çekiş gücü 3,8/1-4,5/1-5 kadar yolu var. Ama birde bunların devirine göre 1 turda sarım mesafesi var. buda makinanın devir sayısıyla çokta alakalı değil. Makinadan makinaya değişir. Belli bir hızı tuturdunmu, derinlikte doğruyusa, orada balık varsa zaten balığı alırsın. Ama bunlar tecrübeyle kazanılacak özellikler ,avcıda biter. Bunları bir kenara bırakıp, güç ve ağırlık oranlarına av süreci boyunca olta sürekli elde tutulduğundan birnevi ağır atçek, kişi yormamamsı için şahsen benim fikrim 650 gr kadar yolu var. Biraz pazı çalışmış olursun kamışla birlikte 1kg yada 1kg geçkin bir ağırlık oluyo Güç konusundada genlede tanın mış bilinmiş tavsiye deiln makinları seçmen en doğrusu olur. Aslında bizde yanlış algılanan ve yanlış tabir edilen bir konudur. Makina yağ gibi kayıyor derler aslında bu makinanın konforunun ve kullanım kolaylığından kaynaklanıyor. Bunu sağlıyanda makinanın tasarımında kullanılan kritik yerlerde sürtünmeyi azaltmak için kullanılan, bilya (rulman) sayesinde sağlanır. Asıl güç makinanın drag (kalam gücü) , şaft milinin mekanik dayanım gücü, dişliler (güç aktarma organı olarak kabul edebiliriz), çevirme kolu, misinayı toplama kılavuzunda saklıdır. 100-120-150 gr kurşun 10 köstek çaparide birde akıntıda balık ağırlığıda olta akıntı yönünde sağa sola yüzmeye başlar. bunun sebebi de takımını sudan seri şekilde saramadığından kaynkalanır. Güçlü makinaların timsali olan boğazda çoğu asansörcü abilerimiz BG 90-eski banaxlar-shimano ultegralar kullanmakta, şimdi onlara alternatif Daiwa opus bull 5500, okuma SALINA SA 2 10000 , shimano stella SW 10000-200000 makinlar bunlarda ağır iş makinlarıdır ve beraberinde türkiyede standart kolayca buluncak sflex ve scrove ları kullanılabilir kullanım alanları böyledir. Umarım bu geniş bilgiler kafanı karıştmak yerine doğru seçim yapman için yönlendirici olur. bahsettiğim gibi güç arıyorsan ağırlığıda artıcağınıda unutma çünkü yukarıda bahsettiğim noktların şaft milinin, çevirme kolunun, dişliler gibi yerlerde kullanılan madenler ler ve maddelr daha özenli daha yoğun olacağından öz kütleside artıcaktır.
bu arada sadece istavritte kullanıcaksanız kamış ağır değilmi yapılan yorumlar genelde ağırlık kosuunda aslında bende sorento var. istavrit çıkmaz bizim oralardan o yüzden çaparide hiç yapmadım ama asansör için almıştım daiwa opus bull 5500 ile kullanıyom ikisi birlikte balık tasmalayıp kıyıya çekmek bile yoruyo tabi şimdi diyeceksin madem asansörde kullanıyon neden s-curve s- flex almadın ? çünki yoktu
ali kemal çok güzel yazmışsın ellerine sağlık. söylediğin makinalar eminim çok güzeldir ama benim için çok pahalı bütçeme daha uygun birşeyler bakıyorum toplamda 150 lirayı geçmek istemiyorum.istanbulda sadece kış aylarında kalıyorum yazın da fethiye-ölüdenizde çalışıyorum.Elimde oralarda kullandıgım takımım var. burda da boğazda kullanmak için surf kamışım olsun istedim..
kışın boğazda lüferede gidersin bence istavriti boşver ona göre güçlü bi makina al zaten kamışda istavrite çapari yapmaktan çok beklemeli lüfere daha çok yakışır
çok güzel diyosunda balık konusunda yanlızım çok arkadaşım yok istanbulda. buradan okuduklarımla ve gittiğim zaman balıkçılarla sürekli konuşuyorum ve öğreniyorum. bu set nasıl sence ama kamışı 4.20 istiyorum. http://www.avmarketi.com/asp/product/11121/LINEAEFFE-OYSTERCAST-OKUMA-AVENGER-65-MAKINE-SET
surf takımlarında boy konusunu heryerde , herkez dile getiriyor. Adı üstünde surf .Bugün gidin 270 iki parça kamış alsanız kapalı boyu 140-145 gelicek 390-420 gibi iki parça surf kamış alsanız yine boyu 145cm gibi gelicek teleskobik alsan istisna kamışlar hariç yine boyu aşağı yukarı aynı haa kapalı hali kısa olsun çok önemli bişeyse ozaman 3,00 - 3,60 teleskobik göl sazan kamışı almasını önerrim ama aynı mesafeye atarmı istediği mesafeye gidermi orasıda ayrı mevzu
linkte vermiş olduğun sette güzel 4,20-450 arasında atış mesafesi konusunda pek bişey anlamıya bilirsiniz, ama avmarketi n fiyatlarına baktığımda 4,50 boy fiyat açısından daha uygun , madem toplam maliyet 150 civarlarında olucak ister senin bahsettiğin linkteki takımı al yada ben sana bi takım çıkardım aşağıdaki linklere bak kamış: http://www.avmarketi.com/asp/product/7195/LINEAEFFE-OYSTER-CAST-KAMIS-4-50 makina: http://www.avmarketi.com/asp/product/5262/RYOBI-ECUSIMA-8000Vi-MAKINE avantajları - eksileri senin belirttiğin takım benimkinden daha ağır her iki takımında kapalı boyu aynı senin belirttiğin takımdaki makinanın yedek kafası var ryobide yok senin belirttiğin takımdaki makinanın kolu sert plastik yani gövde malzemsinin sertleştirilmişi benim belirttiğim makinanın kolu metal okumanın disbiritörü cengiz balıkcılık malının arkasındadır. ryobinin disbiritörü marmara baliktir parça temini yapıyolar ayrıca, ayrıca rulmanlarıpaslansa dahi piyasadan temin edebiliyosun bu yüzden çok hoşuma giden bi makina özel rulamn üretip bulunmaz hint kumaşı gibi adamı uğraştırmıyor. sağlamlık ve güç konusunda ryobiye güveniyorum,daha bu kış lüfer sezonunda arkdaşlarımda vardı deneme atışı ve balık çekmesi konusunda test ettim gerçekten parasının hakkını veriyo artık istediğin takımı seç fiyatlarıda aşğı yukarı eşit sayılır
ali kemal çok teşekkür ederimm bilgi ve tecrübelerini paylaştıgın ve zaman ayırdığın için çok yardımcı oldun. bu haftasonuna kadar birisini seçerim
önemli değil kardeşim. Seçtiğin zaman avlarını bekliyoruz av raporlarını süslendirirsin inşallah rastgele
sonunda adlım makinamız : RYOBI ECUSIMA 6000Vi MAKİNE kamışımız : LINEAEFFE TURNAFRESH KAMIŞ 3.90 yarın hava güzel olursa deneme atışları yaparım.. öneri ve yardımlarınıza teşekkür ederim.