bütçeden dolayı biraz sıkıntı içindeyim.Zıpkın , palet ve gözlük alma imkanım var suan.Giysi , ağırlık vb. almadan sadece zıpkın , panlet ve gözlükle balık vurma imkanım nedir.en fazla 3-4 m dalacagım ve en çok sığı kayalık yerler kaya araları.Yardımcı olursanız sevinirim ne akdar etkiler ?
bu konuyu deneyimli biri ile yüz yüze görüş derim. bana sorarsan eğitim almadan bu işe başlama . amacın zaten zıpkınla balık avı olduğuna göre elbise şart bir kere. suda pırıl pırıl parlayan insan vücuduna hiç bir balık yaklaşmaz. üstelik yarım saat sonra da suda fazla kalmaktan titremeye başlarsın. güneşte sırtının yanıp kavrulması da cabası.. balığı kendine çekmen için dibde saklanıp beklemen lağzım. bu da nefes ve kondisyon demektir. deneyimli birisinden nefes tekniklerni öğren. ağırlık kemerin yoksa su seni kaldıracak, sen de dipte kalmak için mücadele edeceksin ve çok çabuk yorulacak, nefessiz kalacaksın. suyun altı hem güzel hem de tehlikelidir. şakası olmaz. eğitim almadan bu işe başlama.
hm .. peki havuzlarda dalgıçlık eğitimi veya nefen le ilgili birşeyler öğretiliyormu ... eğitim veriliyormu