Aslında bu aralar bilindiği üzere levrek zamanına ısınma turları atılıyor..bizim buralarda da ısınma turları için akya palazları(çıplak) fırsat veriyor..Akya denemelerinde de genelde tercihen sahte karides kullanılıyor.Biraz irilerinde kesinlikle suüstülerle değişik şovlar yapılabiliniyor ancak palazlar suüstü sahtelerini yakından görmekle yetiniyorlar.Neyse lafı çokta uzatmayayım.Silikon karidesle yaptığım gündoğumu atışlarında 1350gr lık bu minekop(karakulak) atladı.geçen sene de 2-2,5 kiloluklarına denk gelmiştik.kamış ve makina profilimdekiler.sahteden de bahsettim zaten.Buyrun balığımız
süleyman abi tebrik ederim.abi avcıda hangi renk sahte kullanıyorsun?turnaya gittiğim merada avcı var.avcı olduğu zaman turnayı yanaştırmıyor.balıkçılar geliyor kabak atıyorlar(canlı balık salıyorlar)görüyorum bazen 10kg avcı çıkıyor.rapalalarım floting, bir tane suüstü rapalam var iki yıl önce atçek yaparken arkasından ikili üçlü akyaların takibini aldı zaten vursa kesinlikle çekemezdim.
teşekkürler.o denizin mavisine hastayız zaten tşekkürler..sizede rastgele.. teşekkürler kadir...arada böyle denk geliyor.. teşekkürler abicim.amin... İnşallah daha iyileri sizlerin oltasına da takılır. teşekkür ederim. mehmet avcı için aslında sahtenin rengi çok önemli değil.avcı yiyeceği balığı çok önceden gözüne kestirir ve direk ona dalar..ama suüstü sahteler bu tür balıklar için herzaman cezbedicidir...yazın 0,25 lik misina ile 5-6 kiloluk akya çekti arkadaş...biraz tecrübenin yanında birazda şans lazım sadece...ama 10 kiloluk bir balıksa söz konusu olan,amannnn diyelim
Tebrikler süleyman abi O denizin maviliginden gördügüm kadarı ile yeni marina suları güzel karakulak afiyet olsun
Genelde yemli dip takımıyla avlanır. Sahteye gelen minekop bu açıdan ilginç olmuş. Tatlısuda bıyıklının kaşığa gelmesi gibi. Güzel balık, tebrik ederim Süleyman.
balık iştahımızı kabarttı. Tebrikler. Silikon karidesi,,,, at çek mi yapıyorsunuz yoksa yerden havalandırıp tekrar yere indirme mi. jigging mi demiş oldum yoksa
teşekkür ederim.evet genelde yemli takımla avlanılır.ancak sonuçta karidesle beslenen bir balık..yani karides yeteri kadar canlı görününce (yada gösterilince )yemesinde sakınca görmemiş minekop .. teşekkürler..at-çek yapıyoruz kıyıdan..