Herkese Selam Arkadaşlar , Çok uzatmadan kıssadan hisse hemen giriyorum konuya,malum uzun zamandır dişli raporları veriyoruz hepimiz ama malesef son yaptığımız 2 haftadır ki avlarımızda ben ve avarkadaşlarım pek dişli alamadık. Daha doğrusu aldığım duyumlara göre ve beraber avlandığımız diğer balıkçılarda dahil dişli alımı kesmeye başladı gibi, zaten dişlidiye tabir ettiğimiz lüfer familyasının mevsimi artık sonları yaşıyor diye tahmin ediyorum yanlışım varsa lütfen düzeltin yani lüferler uzatmaları oynuyor ama istavritlerde bu arada cirit atıyorlar Dişli için Üsküdar kuşkonmaz ve Eminönü vapur iskelesi artık av vermiyor ama yarında boğazın çeşitli yerlerine gitmeyi düşünüyoruz nasipse bir boğaz keyfi ve taraması yapıcağız, hala güzel av veren yerler var mı ? son denemeleri yapmayı düşünüyoruz ,çeşitli meralardan dişli alan dostlar varsa bilgi paylaşımı ve güzel av raporlarınızı bekliyoruz. Bu arada istavrit başlamış durumda hemen hemen at çek yapılabiliyor ,kısa zamanda 1,2 kg yakalamak mümkün tabi gerçekten bir sürü bir akım varsa, Bu sabah ilk denememizi Üsküdar kuşkonmazdan çinekop,sarıkanat için yaptık ama hem çok dalgalıydı hemde hiç bir tık yoktu sonra bizde rotayı değiştirdik tabi hedefteki balıkta değişti ve bu güzel istavritleri alabildik http://www.youtube.com/watch?v=-9vRE-BNeBU http://www.youtube.com/watch?v=z_BG2yKrH1g Balık sevdalısı dostlara motivasyon olur faydası olur diyede ufakda bir video çalışması yaptık tabi , birde işde olan av partnerlerimden soner kardeşimde balık durumunu soruyordu bize takılıyordu bu havada ne balığı diye onada bir cevap vermek lazımdı diye düşündük tabi Bu arada gerçekten bu işin üstadı olan gerçek Reis abilerimizede saygımız sevgimiz sonsuz bizim Reislik falan işin şakası biz amatör sahil balıkçısıyız kıyıdan oltayla ,biraz balık birazda muhabbet olsun maksat Hepinize daha iyi hayırlı avlar dilerim rast gelsin daha güzel avlarda görüşmek üzere inşaallah
Nasibimizde ne varsa onu yiyiyoruz ,herkes kendi nasibini yermiş size genelde daha büyük şeyler nasip oluyor demek ki hayırlısı olsun
Teşekkürler abiler valla bu aralar pek boğaz raporları alamıyoruz geçenlerde işim dolayısıyla bir müşterimin emrigandaki evine gittim yaklaşık 10 gün önce kadar aşiyan otobüs durağında rapala ile çinekop sarıkanat aldıklarını gördüm , Boğazın çeşitli yerleri istavrit yapıyordu kuruçeşme,arnavutköy vs gibi ama en verimli yeri aşiyan tarafı olarak görebildim fakat balık pek belli olmuyor boğazın bir kısmı yaparken bir kısmında pek yapmıyor yada gün ve saat farkına göre çok değişiklikler yaşanılabiliyor yani bir gün gidip at,çek yapılırken ertesi gün 1 tane bile balık alınamıyabiliyor, 2,3 hafta içinde istavritler tam kıvamına gelir ve istavrit akımı başlar diye düşünüyorum. Bu balıklar eminönü iskele tarafından alınmıştır balıkları dün yakaladım aslında ilk üsküdara gittik dişli alırız niyeti il ama olmayınca istavrite yöneldik ,boyutları çokda büyük değil birazda mecbur kaldık ama bugün ava gitmedim biraz daha büyürlerse daha vermli bir av olur düşüncesiyle iri istavrit av raporlarınızı bekliyorum hepinize rast gelsin dostlar
Sular biraz soğudu, günlerin kısalması ile. Sanırım derin suya çekilmiştir balık. Bu suyla da marmara'ya girmiştir. Ki, yasak olmasına rağmen, adalar civarında, darıca eskihisar filan taraflarından ciddi miktarda kırdılar dişlileri. Gerçekten ciddi miktarda, on binlerce kasadan bahsediyorum. Buda, belli başlı avlaklar için av sezonunun kapandığı anlamına geliyor. Derin olan ve balığın kışlayabileceği bir kaç yer var, ama sayıp oraları doldurtmanın anlamı yok bohçacılarla. Tavsiyem, çubukluyu bir deneyin olur, ancak.