kıştan kalan bi levrek avım

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında cem76 tarafından paylaşıldı.

1. cem76

cem76

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 14 kilo,kırlangıç 5 kilo,kalkan 8 kilo,karagöz 6 kilo
    kışın yaptığım bi av balık 10.5 kilogram geldi.canlı yemle tutuldu.balık botla ve tamamen amatör şartlarda marmarada yakalandı.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 18 Haziran 2009
  2. cem76

cem76

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    resim koymayla ilgili sorun yaşıyorum.

3. metinimsi

metinimsi metin

Favori Kamış:
    1-)Master KAMIŞ 100-250 gr atarlı, kapalı boyu: 107cm 2-)REMIXON SAFARİ KAMIŞ 80-150G 360CM
    Favori Makine:
    1-)Mars makina 3 +1 bilya 4.2:1 devir. 2-)OKUMA LONBOW LBII-665 MAKİNE
    En İyi Avı:
    4,100gr TOMBİK
    koyun gibi maşallah...

4. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Tebrikler.

Nasıl bir takım ile aldınız :confused: Yem ne kullandınız, birde Marmaranın ne tarafından aldınız acaba.

Teşekkürler, rastgele.

5. cem76

cem76

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    izmaritle aldım klasik canlı yem takımı tekirdağ tarafında aldım

6. cem76

cem76

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    teşekkürler kışın yapılan bir av ama şimdi sunuyorum çoktan mideye indi bile:)

7. cemal doğan

cemal doğan cemal doğan

Bizde kendimize balıkçı diyoruz işte

8. boboli

boboli aytekin ışık

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    çıkrık
    En İyi Avı:
    palamut, 4.5 kg
    Aynen katılıyorum :(

9. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Kuzu bilr 8 kilo geliyo. Tebrikler.

10. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Bu nasıl bir kuzudur böyle.Kilitlendim resmen.BU zamana kadar neden yayınlamadınız ki?Ben böyle bir av yakalasam posterlerini bastırırdım her halde :)

11. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Vallahi bravo hem marmara hemde böylesi tebrikler.

12. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    çokk ii be :D

13. cem76

cem76

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    herkeze teşekkürler prof tekneylede daha önce avlarım oldu yayınladım silindi.o yüzden bi daha resim koymadım.bu balığı botla tamamen amatör şartlarda tuttuğum için levrek konusu geçincede koyuyum dedim.bu ve bunun gibi birçok levrek yakaladım sanıldığından daha çok ve daha iri levrekler var marmarada şimdi yaz balıklarının zamanı geliyo şu ot bi kalksın takım gezdirilecek hale gelsin kıyılar, levreğe o zaman devam.temmuz 15 te başlar bu balık.

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Cem bir sorum olacak, cevaplarsanız memnun olurum: ;)

“Bu bir profesyonel avdır” dediğiniz için mi öncekiler silindi? “Tamamen amatör şartlarda tutulan balık” ne demek? Yani yaptığınız bir avın, sırf sizin ifadelerinizden/beyanınızdan ayrı olarak, hangi özelliklerinden bunu anlayabiliriz? Yine aynı nedenle, profesyonel bir avdan nasıl ayırt edebiliriz?:rolleyes:

Selamlar.:)

15. gece_denizi

gece_denizi cüneyt

Favori Kamış:
    pelikan 15-40 gr atarlı kamışım
    Favori Makine:
    pelikan 28 robin makinam
    En İyi Avı:
    2 kilo kalkan ve 4,5 kg levrek.
    çok güzel bir balık resmen kuzu kadar hatta koyun kadar.birşey daha soracağım bende tekirdağlıyım müreftede yaşamaktayım balığı nerelerden aldınız.bizim burada geçen sene çıkan hen büyük balık 8 buçuk kiloluktu.

16. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Bence bu konuda öncelikle raporu yayınlayan arkadaşımızın beyanını göz önünde bulundurmalıyız. Av raporunda bunu ayırt etmemizi sağlayabilecek başka bir emare aramaya kalkarsak bulacağımız şeyler kimine göre yeterli, kimine göre yetersiz olabileceğinden gereksiz polemiklerin yaşanmasına neden olabilir.Sonuçta her ticari balıkçı, her balığa çıktığında ticari amaçla avlanacak diye bir kural olmadığına göre, arkadaşımızın yaptığı samimi açıklamaya güvenmemiz gerekir diye düşünüyorum.

17. cem76

cem76

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    açıklık getiriyim daha önce koyduğum resimlerde fazla miktarda balık vardı.limit aşımı denildiğinde bende bu balıkları prof teknede tuttum sarı kağıtla limit yok demiştim.sonuçta ben balık tutmaya prof arkadaşlarımla gidiyorum ama amatör bi keyifle gidiyorum tuttuğum balığı satmak gibi bi amacım yok.sonuçta takım yer zamanlama bu tip bilgileri öğrenmeden trofe av imkanı çok zor. onlarıda anca bu işe hayatını vermiş üstat balıkçılardan öğrenebiliyosunuz.Ben polimiğe girmedim bi daha resimde koymadım istenmedi resimler.bu balıkta ise botta çekilmiş resminide koydum.tek başıma botla tuttuğum bi balığı paylaştım.

18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Yücel’im merhabalar,

Dediklerinize can-ı gönülden katılıyorum. Temeli saygı, sevgi ve güven olan bir iletişim içerisinde olmak gerekir ve bu tür platformların diri/canlı ve paylaşım ruhuna uygun oluşunun garantileri de bunlardır. Ne rapor sahipleri bu güveni zedeleyecek bir tutum içerisinde olmalı, ne de paylaşımcılar. Dolayısıyla sizinde işaret ettiğiniz gibi, yayınlanan raporların değerlendirilmesinde, site yönetimimizin ve üyelerimizin iyi niyet ve güven temelli kriterleri ile yapmış oldukları katkılar anlamlı ve çok değerlidir.

Bahsini ettiğim husus daha genel bir konu olup, şu an paylaşımlarımızla katkı sağladığımız bu raporla ilgili değildir. Bu raporla ilgisi, Cem’in bir-iki yerde yapılan avın amatörce olduğuna dair vurgularının ben de uyandırmış olduğu meraktır sadece.

Dikkati çekmek istediğim konu; bir paylaşım, her hangi bir üyemizin “bu bir amatör avdır” deyişi ile o raporun “kendi gerçekliğinde amatör” olup-olmayacağıdır. Aynı şekilde, üyelerimizin de, “bu bir profesyonel/ ticari avdır” deyişi ile, yine aynı raporun kendi gerçekliğiyle mutabık olup-olmadığını test edecek bir yolun olup-olmayacağıdır. Bu bağlamda benim cevabını aradığım soru ise, rapor sahibi, kendince amatör saydığı bir avlanmayı yayınladığında, paylaşımcıların eleştirisine muhatap olabiliyorsa ve site yönetimi de bu paylaşımı ticari olarak değerlendirip silebiliyorsa, - nitekim bu tür durumlar da vakidir.- buradaki kriterin/ölçünün ne olması gerektiğini anlamak çabasıdır.

Elbette ki beyana güvenmek durumundayız. Zira, rapor yapan üyelerimizi de temin edecek, güvende hissettirecek en doğru yol budur. Güven suiistimali, itham ve karalama yolunu seçmek, hem kendimize hem rapor sahibine karşı büyük haksızlıktır. Paylaşımlarda güven, samimiyet ve eminlik muhakkaktır ve aynı zamanda da karşılıklıdır. Ancak, sonuçta biz üyeler, oturduğumuz yerden ve kendimizce olayı kritize etme çabasındaki kişileriz ve sorum da bu içeriktedir.

Dolayısıyla tebliğe çok bariz olarak aykırı görünenler/olanlar dışında da, her paylaşım, yine amatör balıkçılık tebliğine uygunluğu açısından, tabiri caizse denetlenir ve buna göre değerlendirilir. Zira bu tür paylaşımlardan alınan keyif ve heyecanla, daha güzel ve değerli paylaşımlara da kapı aralanmış olur.;)

Saygılarımla…:)

19. cem76

cem76

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    benim amatör oldunu belirtmemdeki sebeb daha önce yaşadığım polimiklerdir başka bi sebebi yok.zaten balığın botta tutulduktan sonraki resminide o yüzden koydum.

20. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Nuri bey merhaba.

Kriter dediğimiz şey burada o kadar ince bir çizgi ki. Çizgi bazen tolere edilebilecek bir esnekliğe sahip olabilirken bazen bizler için keskin bir bıçak olabiliyor. Yönetim olarak kendi içimizde hemen her raporu inceleyip düşüncelerimizi paylaşıp doğru olanı bulmaya çalışıyoruz. Sizlerden gelen uyarıları da her defasında dikkatle etüd ediyoruz.

(Genel anlamda yorumluyorum bu av ile ilgili olarak yorum yapmıyorum)
    Bu konu temelini raporlanan balıklar değil raporlayan kişilerin bakış açıları belirliyor.

Birkaç ay önce yine sitede bir kaç arkadaşımızla ilgili benzer diyaloglar yaşamıştık şöyle ki; Özellikle Ege ve Akdeniz'de sadece tatil amacıyla gittikleri yerlerde ticari balıkçı tanıdıkları olan ama aslında amatör balıkçı olan arkadaşlarımız bu tanıdıklarının yanında balığa çıkmayı çok sevdikleri için sırf bu nedenle sarı kağıt sahibi olduklarını anlattılar. Ben bu yaklaşımın doğru olmadığını amatör balıkçıysak ticari teknelere binmememiz gerektiğini ÖTB si olan kişilerin teknelerine binerek av yapmamız gerektiğini savundum.

Cem arkadaşımız kendince çok haklı. Bu işi meslek haline getirmiş kişilerin yanında avlanmanın zevkini anlatmak mümkün değil. Bunu geçmişte bir çok kez ben de yaşadım (ama artık yapmıyorum). Sadece onlara yardımcı olmakla kalsak ta bir kaç ip ucu, taktik öğrenmek; onların yakaladığı trofeleri seyretmek kendini özgür bir denizci gibi hissetmek tarifi mümkün olmayan bir duygu. Ama tabiki ve maalesef yanlış.

Doğrusu "Amatör bir balıkçıysak asla sarı kağıt sahibi olmamalıyız" Çünkü bu işin mantığına aykırı. Sarı kağıt ticari balıkçı belgesidir. Yani bu işi meslek haline getirdiğiniz resmileşmiştir. Bu durumda kalkıp ben amatör balıkçıyım demek elbette doğru değil.

Ancak bir de sosyal şartlar ve hayatın gerçekleri var. Bizler kalkıp her raporu keskin bir bıçak gibi incelemeye kalkar ve eleştirirsek elbette %80inde kusur bulabilir ve silebiliriz. Bu durumda üyeler derhal kaçar. Üyelerin kaçması sayı olarak azalması bizim için önemli değil elbette. Her yıl online olmayan binlerce üyenin kaydı siliniyor. Aksi halde otuzbeşbinlerde olurduk zaten. Ama asıl mesele sitemize üye olan arkadaşlarımız ilk üye olduklarında %90 ne tebliğ ne kural ne yasak ne sarı kağıt ne amatör balıkçılık nedir bilmiyorlar. Zaman içinde paylaşımlarda buluna buluna farkında olmadan kendi eğitimlerini sağlıyorlar. İlk başlarda tebliğe aykırı balık raporlarını bilmeden veren kişiler bir süre sonra tebliğin bir numaralı savunucusu oluyorlar. Bizlerde bunu amaçlıyoruz zaten. Forum olarak asıl amacımız kişilerin eğitimli birer birey olarak bu faaliyeti sürdürmeleridir. Yoksa forumların hiçbir ticari amaç ve gelirleri yok zaten.

Anlatmak istediğim bizler mümkün olduğunca -kötüniyeli olan kişiler hariç- ılımlı ve yapıcı olmaya çalışıyoruz. Forum olarak ilk başlarda daha sert bir tutum sergiliyorduk. Ancak gördük ki ılımlı olmak hem raporu veren kişiler hem de okuyanlar üzerinde daha etkili oluyorlar ve bu kişileri kazanmaya başlıyoruz. Hatta bu kişiler zamanla etraflarındaki kişileri dahi tebliğ hakkında bilgilendirdiklerini görüyor ve mutlu oluyoruz.

İşin bir de başka bir boyutu var. Maalesef bazı üyeler aslında ticari balıkçılık yaptıkları halde kendilerini amatör olarak tanıtıp yakaladıkları balıkların bir kısmını ayırıp tebliğ kadarını bizlere rapor olarak sunuyorlar. Bunu gözlerimizle görmesek de biliyoruz. Yine de sabredip birşeylerin yerlerine oturmasını bekliyoruz. 2006 lı yıllarla 2009 lar arasında çok büyük farklar var. Eminim birkaç sene sonra çokdaha iyi yerlerde olacağız.

Lafı biraz fazla dolandırdım ama konu da iki kelimeyle yorumlanacak cinsten de değil kusura bakmayın:D Ancak kriter dediğimiz şey bizim yasakcı değil yapıcı bir forum olmamız noktasında her olayda bağımsız olarak belirleniyor. Yani kişileri kazanmaya çalışıyoruz. Yoksa raporu silmekte ne var. İki saniyelik iş. Bu yaklaşımımızı önemsemezlik ve boşvermişlik olarak görmemenizi temenni ederim.

Saygılarımla.