Kıyı avcılarına Özel bir soru

Konu, 'Takım Çantası' kısmında yunisef tarafından paylaşıldı.

1. yunisef

yunisef YUNUS EMRE AKIN

Favori Kamış:
    ÇAPARİ
    En İyi Avı:
    13 kg oğlum yılmaz
    Öncelikle herkese selamlar, Belki yeri burası değildir ama özellikle dikkat çekmesi açısından ve cevap alabilmem için konuyu buraya açmış bulunmaktayım. Kıyı avcılarının son günlerde meydana gelen soğuk havalarla beraber ısınma problemleri oluşmakta olup yeni öğrendiğim ayak ısıtma bandı hakkında yardım istemekteyim. Aşağıda linkini verdiğim ürünü kullanan veya güvenilirliğinden bilgisi olan arkadaşlar var ise yardımlarını ve bilgi paylaşımlarını rica ediyorum. Saygılarımla...

Ürün Linki:
    http://prodemo4.neticaret.com/asp/show_stock.asp?product=24-Heat Pack-ayak

2. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Bende bunun Bel için olan çeşidi vardı.

Bel boşluğuna koyuyorsun yaklaşık 10 saat kan dolaşımını sıcak tutuyor.

tavsiye ederim.

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bu ürünü daha önce aynı linkten görme fırsatım olmuştu. O zaman ben akıl edipte forumda sormayı düşünememiştim. Yunuscuğum sağolasın. :)

Ancak bir sürü soru işareti oluşmuştu kafamda. Şöyle ki:

Aktif sıcaklık süresi 6 saat verilmiş, ancak açıklamada 24 saate varan bir süreden bahsedilmiş.
    Maksimum sıcaklık 62 derece denmiş. Bu sıcaklık insanın ayağını kavuran bir sıcaklık diye düşünüyorum. Ortalama sıcaklık nedir belli değil.
    Bir de boyutlarını göz önüne alırsak bir ayakkabı için 2 adet almak gerekir galiba. Bu durumda 12-13 YTL ücret ödemek gerekir. (sanki biraz tuzlu mu ne?)

Tüm bunlara rağmen, bu ürünün kullanımından memnun olan üyelerimizin görüşlerini memnuniyetle beklerim. ;)

Selamlar.

4. yunisef

yunisef YUNUS EMRE AKIN

Favori Kamış:
    ÇAPARİ
    En İyi Avı:
    13 kg oğlum yılmaz
    Teşekkürler Tarcan hocam. Fakat sırt için olan yakı olsa gerek zamanında bende kullanmıştım. Fakat bu çok farklı gibi vücudu ısıtıyoruz bir şekilde ama ayaklar çok feci donuyor valla:D bot ve 3 çorap fayda etmiyor. Bazı insanların ayağı daha çabuk üşüyor. Örn:^^Ben^^:D

İnşallah sorularımız cevabını almayı umuyorum bende. Maliyet olarak tane 3 ytl bir çift olursa 6 ytl ye geliyor. Kargo ücretine gelince de. Bu ürünün güvenilirliğini net olarak öğrenebilirsem toplu sipariş verip ondanda yırtmayı düşünüyorum. Çarşı grubu ve diğer görüştüğüm arkadaşların adına da sipariş veririm. Yeterki güvenilir olsun ve arkadaşlarımdan istek gelsin yeter :)

5. cakirta

cakirta Selman Çakır

selamlar...
    ortalama sıcaklık 52 derece olarak gösterilmiş.
    bu ürünün küçükken bende cep için olanı vardı. içindeki butona basıyordunuz ve epeyce bir süre sizi ısıtıyordu. ayrıca soğuduğunda eve gelip kaynatıyordunuz ve soğumasını bekliyordunuz ardından butondan dağılan partiküller ısıyı hapsederek tekrardan butona toplanıyordu ve tekrar tekrar kullanabiliyordunuz. ama hala piyasada mı bilmiyorum. olsa da kullansak :rolleyes:
    saygılar...

6. jonathandavis

jonathandavis Cem

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    700gr çupra 1.4kg dülger balıgı
    yani ürün iyi hoşta bende yüksek tansiyon var 3 beyazdan uzak duruyorum yani :) bunun tuzsuzu yokmu

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Benim hiç ısınmıyor ki, Ağustosta bile. Ancak hamamda olursam o ayrı. :D :p

Evet haklısınız bir çift 3 ytl.;)

12 ytl yazmamın nedeni, ürün ebatları 6x10 cm imiş. Bu nedenle bir ayakkabı için iki adet hesaplamıştım. Ayakkabıyı önden arkaya doğru iyice sıcakla döşeyelim de tam ısınalım diye. :D

Ancak gördüm ki bir pakette 2 adet varmış zaten. Bu durumda yine senin hesap doğru çıktı Yunus biraderim. ;)

8. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Abi Sen memleketten kaybediyorsun. :D

Memleket Erzurum olunca.

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Yahu üstad, bu memlekette sadece ben yaşamıyorum ki. Siz de yaşadınız sınırlı süreyle de olsa.

Ancak benim kadar ayakları çabuk üşüyen (hiç ısınmadığı için olsa gerek :p ) bir Allahın kulu olmaz mı ya? Birlikte ava gittiğimiz eş-dost arasında benim ayak üşümelerim hep gündemdedir. Hele ki sağ ayağım, sanki buz kalıbının içerisinde her zaman. Donar da donar, inadına. :eek:

Not: Kadayıf dolmasından haberdar edilmedim yanılmıyorsam. Bekliyorum… :rolleyes:

10. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    askerde 2 ayrı ürünü kullanmıştım. buna benzer ürünlerdi. 1 tanesi bir ayağa yetiyor, alanı ufak olsa da ayakkabı kapalı ortam olduğu için zaten komple ısıtıyor döngüyle.

ancak; aldığım bir tanesi çok ısıtmamıştı, diğeri çok ısıtmıştı. yalnız ortalama 54 derece santigrat diyor, bu ayağınızı pek yakmaz, ancak naylon çorap ile sıkıntı yaşatabilir :) o bandın sıcaklığının bir kısmını zaten taban çekmekte.

benim de ayaklarım çok üşür, gövde üşümez ama hep ayakları üşüterek hasta olurum. 46 numara olmalarının da etkisi var sanıyorum :D

en temizi nedir? 1 tane alıp deneyin, 3-5 lira maliyetle sorunuzun cevabını çok net olarak almış olursunuz, marka marka çok fark ediyor sanırım, ben 2 ayrı üründe çok fazla fark gördüm çünkü... markalarını da hatırlamıyorum malesef :(

ben bunları şu an kullanmıyorum, ayağıma 1 numara büyük botum var, bir tane pamuklu kalın çorap iki tane de keçeli çorap giyince üşüme derdini minimuma indiriyorum. gövdeme de askerden kalan yün içliğimi geçirince tam astronot oluyorum, kalın kıyafetlerden kollarım kapanmıyor :D ama bu da balığa inene kadar yolda ter içinde kalmamı sağlıyor, astarı yüzünden pahalıya geliyor "ısı" anlamında :D

güzel keçeli çorap benim favorim kısacası ;)

Son düzenleme: 29 Aralık 2008
  11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bir numara da büyük bot etti mi sana 47 numara. Hay maşallah. İlahi Kaan, Karadenizlilerin ayakları büyük olur diye biliyordum (var mı bir akrabalık yoksa?) ancak bu günden sonra fikrim değişti. :D

Kıyafet meselesi de ayrı bir dert tabi. Üzerimizde eşya taşımaktan bitap düştüğümüze mi yanalım, yoksa, kısıtlanmış hareketlerimizle birer “robot”a dönüştüğümüze mi yanalım. :eek: :D

Daha önce bu konuda, kışın kalın giysiler yerine ince ama, birkaç kat giyilmesi, en alta pamuklu, üstüne polar türü bir giysi ve onun da üstüne diğerleri olacak şekilde giyilmesi gerektiği ifade edilmişti. Konu her ne kadar ayaklar olsa da bu vesileyle hatırlatayım dedim.

12. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Abi

20 sene önceydi o.

Hem Asker hemde 20 yaşındaydık.

Şimdi olsa Bende donarım :)

13. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Kastamonu-Cide'liyim :D

14. yunisef

yunisef YUNUS EMRE AKIN

Favori Kamış:
    ÇAPARİ
    En İyi Avı:
    13 kg oğlum yılmaz
    Bahsettiğiniz ürün site üyelerinden seçkin arkadaşımızda var. İçindeki butonu kırınca 1 saat ısı veriyor fakat ayak için değil. Ayrıca sıcak suda kaynatınca eski haline tekrar dönüyor. Isıtma süresi kısıtlı. Bu ürün biraz daha farklı bir olay oksijen ile temas sonucu devreye giriyor.

15. yunisef

yunisef YUNUS EMRE AKIN

Favori Kamış:
    ÇAPARİ
    En İyi Avı:
    13 kg oğlum yılmaz

Onu bende yaptım fakat çorap işi çözmedi :) Dediğiniz gibi ilk önce bir alıp denemek. Sitede ki arkadaşlara da sonuçları bildirmek. En iyisi bu olacak galiba bu markayı kullanan çıkmadı çünki:)

16. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    yunus kardeş güzel bir konuya değinmişsin samimiyetle söylüyorum böyle bir soruyu sormaya herkes cesaret edemez;)
    şimdi benim düşüncelerime gelecek olursak ayak çok iyi korunmalı ama kesinlikle terletilmemeli aynen vücut gibi çünki terliyen yer ıslanır ve soğuk hava neticesinde bu ıslaklık buz kalıbı haline gelebilir bu gibi durumlara düşmemen için benim sana önerebileceğim soğuk iklim botları var -40 dereceye kadar donmayı engelliyor veya çok lüks kara avı mağzalarında ithal çizmeler var soğuğu ve kurşunu geçirmeyen tavsiye ederim tabiki bu tip giyecekler maddi yönden oldukça külfetlidir ve yahutta daha ucuza çıkartmak istiyorsan 30-50 ytl arasında çizmeler satılmakta içleri yünlü bularda istanbul iklimi için oldukça uygundur saygılarımla :)

17. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    abi sen odunları alcağına lahanaları al ondan sonra yaklarım üşüdü de üşür tabi:D:D
    işin doğrusu benimde ellerim dondu ayaklarımda çizmede üşüdü bende bu gün bu konuda şöyle düşünmüştüm benim lastik çizmelerim 1 numara büyük içine eskiden bol olarak kullanılan mes alıp giymeyi düşünüyorum şimdilik:)
    eh yağmur olmasa zaten borlarım güzel koruyor :)

18. yunisef

yunisef YUNUS EMRE AKIN

Favori Kamış:
    ÇAPARİ
    En İyi Avı:
    13 kg oğlum yılmaz
    Sanırım yünlü bot işi çözecek abi ama şu ısıtıcılardan bir alıp deneyeceğim. Teşekkürler aytekin abim...

19. BAYTAR

BAYTAR Ruhan DÖNMEZ

Ayaktan tuz emilmez üstad. Hem ter de tuzlu malum. İçiniz rahat olsun. ;)

Evet, bu ürün farklı, tek kullanımlık. Havayla (Oksijenle) karşılaşınca yavaş bir yanma başlıyor!

'80'li yıllarda elime geçmişti, hala bir çift durur biryerlerde. (Umarım hava almamıştır!) O zamanlar pahalıydı. İçindekilere bakıp yapabilir miyim diye düşünmüştüm. Artık fiyat ehvenleşmiş. Av malzemesi satan yerlerde (Özellikle kara avı.) bulunur diye düşünüyorum. Hazır kış, bir çift alıp denemekte yarar var avdan önce. Bence parmak altlarına yerleştirmeli. Dolaşımın yönü nedeniyle gerisi de ısınacaktır.

Sözü edilmişken giyeceklere de değineyim istedim. Genelde sugeçirmez giysiler kullanırız. Rüzgar geçirmediği için de işimize gelir. Ancak bir dostumuzun da değindiği gibi çok terletirler ve terleme de üşümeyi getirir!

Bu yüzden üst giysilerinizi su geçirmeyen ama nefes alan malzemeden seçmenizi öneririm. En güzeli dağcılık mağazalarında satılanlar. Sürtünmeye karşı da çok dayanıklı. Fiyatları oldukça yüksek olmasına rağmen, çocuğunuzun da kullanacağını düşünürsek, fena sayılmaz! :D

Bizim memleket de epey soğuk olur. Yörük çobanlar lastik çizmeye biraz keçi kılı koyup yün çorapla giyerler. Ayaklarının çevresine de tekrar kıl basar, karda buzda kalorifer gibi ayaklarla dolaşırlar.. :D:D

20. yunisef

yunisef YUNUS EMRE AKIN

Favori Kamış:
    ÇAPARİ
    En İyi Avı:
    13 kg oğlum yılmaz
    Koral mes bende düşündüm fakat buralarda bulamadım eminönünde varmış. eğer bulup ta alırsan bir 45 de bana al ben sana veririm mukabilinde:)