Kiyi avciligi icin spin set onerilerinize ihtiyacim var

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Chatman tarafından paylaşıldı.

1. Chatman

Chatman Soner

Herkese oncelikle merhaba ve sevgiler arkadaslar.Foruma yeni katildim ve ilk mesajim , Kiyi avciligi icin spin kamis ve makine almak istiyorum . Hedef avciligim en fazla 1kg ve 2kg ama (3 ,4 ,5, kg gibi baliklari da kaldirabilebilecek kapasitede olursa sevinirim) 500 tl butcem var . Kaliteli bir set olmasini istiyorum . Bu konuda bir sey bilmedigim icin aklimda su model var yada su model cok iyi bunu dusunuyorum gibi seyler diyemiyecegim. Tavsiye ve onerilerinize cok ihtiyacim var ,simdiden tesekkurler .

2. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
  3. Chatman

Chatman Soner

Tesekkur ederim Ceyhun bey cevabiniz ve ilginiz icin , onerilerinizi dikkate alacagim

SHIMANO TECHNIUM 3000S FC ve

Shimano Yasei Red Sea Bass -M- 240cm 7-35gr ilgimi cekti ,

bu kamis ve makina ile yazmis oldugum ozellikleri rahatlikla yapabilirmiyim .Yani hedef avciligim olan 1, 2 kg disinda olasi suprizlere karsi ( 3,4,5 kg gibi baliklari da ) rahatlikla demiyorumda cekebilecek gucu olurmu .

Baska oneriler de olursa sevinirim 2,3 oneriden sonra kararimi verecegim

4. Onur55

Onur55 ONUR

Favori Kamış:
    Daiwa crossfire 2,70m 10-40gr
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000fc - Daiwa Regal 4000
    En İyi Avı:
    1.70boyunda Kumral 55 kilo
    Öncelikle hoşgeldiniz. Makine 4000lik kamış 2,70 öneririm, kaliteli bir set istiyorsanız Shimano dan bütçenize uygun seçimi yapabilirsiniz..

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Hedefiniz yavaş yavaş Techniuma yönelmişse niçin 3000 SFC diyorsunuz ? SFC ler sığ kafadır.

Amacınıza göre ya 2500 lük düşünün, yada 4000 lik. Alttaki linkte çizelgeyi inceleyin, makina ağırlık ve misina kapasitelerini kıyaslayın ve son tercihinizi ona göre yapın. Sonra keşkelerle boğuşmayın.

http://www.incecizgi.net/Shimano-Technium-3000sfc.html#0

Kamış;

Zaten bu iş tek kamışla olmaz. Zamanla değişik alternatiflerde bir kaç kamışa ihtiyaç duyacaksın. Önemli olan bu tercihlerini az, öz ve kaliteli tut.

6. Chatman

Chatman Soner

Onur bey ve Tevfik bey cevaplariniz icin tesekkur ederim . Ceyhun bey in onerdigi Technium un makinasinda 3000s fc yaziyor da onun icin yazdim . Ben demedim yani . Ben gelen tavsiyeleri dikkate almak istiyorum .Benim icin 2500 mi 4000 mi uygun olur bu konu hakkinda da bilgim yok . Hedef avciligima gore bu konularda da bana yardimci olursaniz cok sevinirim .

7. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ceyhun beyin önerisi, '' cuk '' diye oturmuş aslında. Siz buradan, o markalar arasından kendi kullanım hedeflerinize göre tercih yapmalısınız.

Şöyle ki;

Sırf sahtelerle at çek yapacağım derseniz 2500 lük uygundur. Hayır zaman zaman da yemimi takar, atar ve beklemeli avlarda yaparım derseniz, 4000 lik daha uygun olur. Bu durumda, her iki av stili için de ayrı ayrı kamış ihtiyacınız olacak. Spin için 240 - 270 boy 10-30, 20 -40 atar değerlerinde kamış kullanırken, hafif beklemeli avlar için de, 3.00 - 3.30 boy, 50-100 - 150 gr. kurşun atar aralığı olan bir kamış işinizi görecektir. ( Aslında 2500 ile 3000 arasında sadece makara kapasite farkı olduğu gözükür. Aralarında bunun haricinde bir fark yoktur.)

Elden direkt almaya bakın. Ellerinde yoksa da, alışveriş yapmayı düşündüğünüz yer sipaişini versin. % 20 gibi pazarlık payınız vardır. Değerlendirebilirsiniz. Kamışın birini bedavaya getirmiş olursun.:p

8. Chatman

Chatman Soner

Cok tesekkur ederim Tevfik bey onemli ve yararli aciklamalarda bulunmussunuz ,bu bilgiler dogrultusunda secimlerimi daha iyi yapabilirim . Alisverisi yapacagim sirada verdiginiz tavsiyeniz icin de tesekkur ederim ,secimleri yaptiktan sonra o durumu da degerlendirebilirim umarim :)

9. Chatman

Chatman Soner

Merhaba Tevfik bey ilginiz icin cok tesekkur ederim,ozelden cevap yazmaya calistim ama yeni uye oldugum icin yazamiyormusun.Yarin sabah dediginiz kisiyi arayip buyuk ihtimal gidecem . Cuma gunude kismet olursa Bayram icin Erdemli ye gidecegiz belki yarinda takimimi almis olurum cok iyi oldu benim icin , dediginiz gibi bu tur seyleri gorerek almak daha iyi . Cok tesekkurler . Bir konuda daha size danismak istiyorum. Konumum itibari ile su ustunde fazla balik olmuyor bu yuzden dip balikciligini da dusunuyorum,spin kamisla misinami dip balikciligina gore ayarlayip dip balikciligi ile de ugrasabilirmiyim.Yani bazan at cek usulu ile bazan de misinayi yemleri , kursunu ayarlayip dip balikciligi da yapabilirmiyim .

Sevgiler, Saygilar

10. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    O zaman 4000 lik makina almanız gerekli. Yedek makarası da vardır. Makaranızın birine beklemeli avlar için 0.35- 0.40 , diğerine spin için 0.25 mm lik misina sardırırsınız. 3.00 boy ve 50-100 gr atarlı bir kamış yeterli olacaktır. İlerleyen süreçde de kendini hissettiren ihtiyaçlarınızı alırsınız. Orhan bey bu konuda gereken yönlendirmeyi yapacaktır. Elinde Technium yoksa ve sizde tatil için alıp yanımda götüreyim derseniz, Shimano Exage 4000 FC veya 5000 FC bir makina da düşünebilirsiniz. 175-200 lira seviyelerindedir.

Yolculuk yaparak taşıyacaksan, aynı serilerin teleskopik kamışlarını gözardı etme.

İyi dileklerimle.

11. Chatman

Chatman Soner

Tesekkur ederim Tevfik Bey bu bilgiler de cok faydali oldu bayagi ugrastirdim sizi ,takimi olusturunca insallah ilk av raporumu sizin faydali bilgilerinizle buraya yapmis olurum Cevap veren arkadaslara da gostermis olduklari ilgiye tesekkur ederim .

12. Chatman

Chatman Soner

Merhabalar , uzun bir aradan sonra tekrar ayni konu ile sizden yardim istiyorum ,uzun sureden beri katilamamamin sebebi olta takimima daha karar verememis olmamdi ama nihayet sekillenmeye basladi ve sizin degerli fikirlerinizi almak istiyorum . Makine : Shimano exsence ci4+ c3000 hgm ve kamis da Shimano speedmaster ax spinning 14-40 gr atarli , 2.40 dusunuyorum ama 2,40 i bulamadim onun icin 2.70 alacagim sanirim . Sormak istedigim bir kac konu vardi bunlarda da yardimci olursaniz cok sevinirim .

1) Makineye bir yerde levrek icin ozel tasarlanmis bir makine diye bir yazi okudum ama simdi bulamiyorum o yeri ,o kadar cok sitelere baktimki baska makine icin de bakmis olabilirim ,sizi de yanlis yonlendirmek istemem asla , dogrumu biliyormusunuz acaba levrek icin ozel tasari bir makinemi yoksa herhangi bir balik icin de normal bir makine gibi avlanabilirmiyim .Deniz de avlanmak icin bunu da belirtim bu arada . Kusuruma bakmayin sorularim komik gelebilir ama fazla bilmedigim icin sizlerin degerli bilgileriyle kafamda suphe olmadan insallah almak istiyorum .
    2) Sectigim makine ile kamis birbirine uyarmi
    3) Speedmaster ax spinning bir de bx spinning olan modelleri var bunlarin arasinda onemli bir fark varmi .

Sevgiler,Saygilar