Sazan sezonunun başlamasına az bir zaman kaldı Şimdiden hazırlıklara başlamak malzemelerimizi tamamlamak lazım Ben genelde ava cuma akşamından gidiyorum iki gece kalıyorum bu yüzden de Kamp kuruyorum Avlak yerinde lazım olacak gereçleri sizlerle paylaşmak istedim.Eğer sizinde eklemek istediğiniz malzemeler varsa paylaşın lütfen Daha sonra Balık takımları listesini de sizlerle paylaşacağım Konuyu umarım yanlış yere açmadım KAMP MALZEMELERİ • Çadır • Uyku tulumu • Mat • Sırt çantası • Ocak seti (kartuşlu ocak,tencere,tava) • Yemek gereçleri (tabak,kaşık,çatal,bardak,tuz,şeker,yağ) • Portatif sandalye • İlk yardım çantası • Yağmurluk • Tşört • Polar Kazak • Yedek çorap • Yedek iç çamaşırı • Şapka • Kasatura,çok amaçlı çakı • El feneri,ışlıdak • Yedek piller • Su kabı,Matara • Çakmak • Eski gazete • Kalın ip,sicim ipler • Kağıt ,kalem • Düdük • Naylon poşetler • Çöp torbası • Peçete • Tuvalet kağıdı • Sabun • Havlu • Diş macunu • Diş fırçası • Güneş gözlüğü • Güneş yağı
ortaokul lise izcilik le geçti, ılk baslarda keyıf alıyoduk ama ısın ıcıne kar yagmur gırınce, hayat cok zordu be usta
İş malzemeyle bitmiyor. Biraz anlatın bakalım kamp alanı nasıl seçilmelidir, nelere dikkat edilmelidir..falan.. Ben hiç anlamam o işlerden..
Dikkat.. Böcek kovucuları uygulamadan önce,cildinizin görünmeyen bir yerinde deneyiniz Şaka bir yana ciddi allerjik sorunlara neden olabilirler. Bihassa çocuklara sürülmeden önce imkanı var ise denemeli ve sürülebilecek alan doktor a danışılmalıdır.
İyi bir kamp yerinde olması ve olmaması gereken bazı noktalar vardır.Bunun için görünüşü güzel olan her yer kamp kurmaya müsait olmaya bilir Kamp yerinde aranılan özelliklerden bazılarını paylaşayım Kamp yeri içme suyuna yakın,yiyecek temin edecek,gerektiğinde yardım istenecek yerlere yakınolmalı(buradan bir konut yakınına kurulacak anlamına gelmiyo tabi ) Dere ve sel yataklarında olmamalı Ne çok gölge nede çok güneş alan bir yer olmalı Yeteri derecede yakacak odun olan yerler olmalı Görünüş olarak sıkıcı bir yer olmamalı Manzarası güzel bir yer olmamlı Gece ile gündüz arasında büyük ısı farkı olan yerlerde ve nemli yerlerde olmamalı Sürekli rüzgar alan yerlerde olmamalı Eğimli yerlerde ve yamaçlarda olmamalı Benim hatırladıklarım bunlar
. Burak haklı. Mutlaka Açık Havada etki gösteren SivriSinek Kovucu Bir Şişe Amonyak (Arılar için) Ağrı Kesici ( İncinme Kas ağısı ve Muhtelif ağrılar için) Oluşabilecek kesikler için Tampon Malzemesi Serum lastiği ( Turnike için) Ayrıca Yabani Köpekler için Köpek Kovucu ses çıkartan çihaz. listeye eklenmesi gerekir.
Ben de kamp yapmayı çok severim.Çadırdan tutunda,uyku tulumları,kamp ocakları vs.hepsi var.Olta takımları ,sehpası vs de eklenince bi dünya malzeme yapıyor.Arabamın koca bir bagajı var.Doldurup gitmesi zevkli de toplanması ve o malzemelerin eve taşınması en öldürücü kısmı.3 posta da eve ancak çıkarabiliyorum.O yorgunlukla da çekilmiyor valla.Ama yaz deyince mırmır ve kamp vazgeçilmezlerimidir.
Valla kardeş sıklıkla yapıyoruz..Şaka bir yana yazdıkların eksik bile.. Aha da sana yaptıgımız kamplara bir örnek link.. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=12654