Değerli Arkadaşlarım, Yaklaşık 25 yıldır amatör kıyı balıkçılığı ile uğraşıyorum. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki bu işin tecrübesi okulda teorik olarak değil, bizzat alanda pratik yapmakla mümkün oluyor. Uzmanlık alanım olmasada ilgilendiğim av türleri genelde çipura ve mırmır avcılığı ağırlıklı olmuştur. Fakat bunca yılda edindiğim tecrübe sonucunda vardığım noktayı sizlerle paylaşmak azda olsa bu tecrübemi sizlere aktarmak istedim. 1. İlk kural avlak bölgemiz hakkında çok iyi bilgi sahibi olmak; Avlanacağımız bölgenin zemin durumu kumluk, taşlık, kayalık, yosunlu vb. Önerim, bölge hakkında fazla bilginiz yoksa o civarda avlanan arkadaşlardan yardım alabilirsiniz. 2. Hedef avımıza karar vermek; Hangi tür balık avlamak istiyoruz, çipura, mırmır, mercan, kefal, levrek vb. Önerim, avınıza karar verin ve av yapmasa bile kararlılığınızdan vazgeçmeyin, unutmayınki hangi limana demir atacağını bilmeyen gemiye hiç bir rüzgarın faydası olmaz 3. Hedef avımıza göre hazırlık yapmak; Olta, misina, kamış, kurşun, fırdöndü, yem, zamanlama vb. Önerim, yukarıdaki sıralamayı uyguladığınızda sizi yönlendirmeye yeterli olacaktır. 4. Çevreye ve doğaya saygı; Benim en çok önemsediğim konulardan biridir. Kendi zevk ve hırsımız için kimseyi rahatsız etmemeliyiz, kirlettiğimiz alanı temizlemeliyiz, avlandığımız bölgenin doğal dokusuna zarar verebilecek her türlü hareketlerden kaçınmalıyız, kendi can güvenliğimizi nasıl düşünüyorsak denizlerimizde yaşayan canlılarımızın üreyip çoğalmalarınıda düşünmek zorunda olduğumuzu unutmamalıyız. Çünkü bu dünya bizim olduğu kadar aynı zamanda onlarında. Hepinize adil ve bol avlar diliyorum. Saygılarımla Murat Yuvarla
" unutmayınki hangi limana demir atacağını bilmeyen gemiye hiç bir rüzgarın faydası olmaz " Sadece balık avında değil , hayatımızın tamamında geçerli olan bir kural, Çok haklısınız. Teşekkürler
murat arkadaşım öncelikle aramıza hoş geldiniz... yazmış olduklarınıza aynen katılıyorum iyi bir konuya parmak basmışsınız
Hosgeldiniz Murat Bey. Mersindenmissiniz. Biz de kisa sure icerisinde bir organizasyon yapmak istiyoruz Mersin'li amator balikcilar olarak. Umarim hep beraber tanisip iyi vakit gecirebiliriz. Hele bir de balik bol olursa
COK HAKLISINIZ ,balıkcılık mevzuatında deneyim ve bilgi sahibi olmak bence başarının temel kuralıdır,keyifli paylaşımlar dilerim,,,