arkadaşlar yaklaşık üç haftadır kıyı balık yapmıyo, kime sorsan bişey söylüyo... ama bir kaç gündür dikkat ettim rüzgar gün batısından esince balık olmuyo... acaba tesbitim doğru mu??? doğru değilse neden balık yok kıyıda...
eğer hedef balık levrek ise şu anda levreklerin yumurta dökme zamani.yumurtayı bırakana kadar hayvan nazlı olur.biraz daha beklemenizde fayda var.mart 15 den sonra levrekler saldırıya geçer diye düşünüyorum
Gündoğusu estiğinde ben hiç balık alamdım.Şansa alanlar olabilir fakat gündoğusu benim için avı bırakma zamanını gösterir.
balıklara çoğalma şansı tanıyalım Arkadaşlar kıyıdan bugünlerde balık alamadığınızdan bahsediyorsunuz.Doğaldırki balıklar yumurtlama mevsimine girdiler.Bence onlar yumurtlama mevsimindeyken biz amatör balık sevdalılarıda dinlenme ve oltalarımızı onarma ve bakım yapma,yenileme mevsimine girelim.Yani balıklar yumurtlama işlemini bitirene kadar onları rahatsız etmeyelim ki doğanın döngüsü tecelli etsin.İnanın arkadaşlar onları bizler korumazsak kimseler korumaz.Çünkü bizlere onların yokluğu değil varlığı lazım!..
okuduğum yazılardan sanki 15mart-15 haziran arası yasak diye anladım ama biz daha duyarlı olalım mı diyorsun alphinist-fisherman?
bu akşam veya yarın akşam mersınde sultaşanın oraya balığa gıdecem saaat 10 gıbı sabahlıyacam gelmek ıstıen arkadaşlar buyursun gelsın