Kıyı balıkçılıgı için kamış

Konu, 'Kamışlar' kısmında kereem22 tarafından paylaşıldı.

1. kereem22

kereem22 Kerem

Merhaba arkadaslar istanbulda oturuyorum balık tutmaya merak sardım ilk aşama bir kamıs altım ancak cok yoruyor sizin deneyinlerize göre uygun kamış hangisidir ne önerirsiniz yardımcı olursanız cok sevınırkm

2. Kaany

Kaany Kaan

Favori Kamış:
    Remixon Funeden 1.98m
    Favori Makine:
    Abu Garcia Orra2 Winch
    En İyi Avı:
    8mm Blue Tiger Shrimp
    Makinaniz nedir bütçe de önemli bir faktör. Ayrica surf disiplimiyle mi yoksa spin ilemi avlaniyorsunuz ? Apin ie kac gram sahteler kullanıyorsunuz? Surf ise kac gram agirliklarl avlaniyorsunuz ?

3. kereem22

kereem22 Kerem

Yazdıgıma dıkkat etmedınız sanırım daha yenıyım makınam amator efde sd5000 zamanla yazdıgınız terımlerı ogrenıcem :) suan bogazda tutuyorum etrafımı ızleyerem ve burdakı yorumlark okuyarak ogrenıyorum ama spın degıl onu bılıyorum

4. guney

guney Güney

En İyi Avı:
    dostlarım
    Balık avına başmanız iyi olmuş çok keyif alcagınıza inanıyorum...

Kaan arkadaş birşeyler yazmış , biraz konuyu açarsak;

yeni başlayanlar için ustun körü bir kamış veya iğne ile misina yeterlidir... yeni başlayanın görüşüne göre...

Ancak işin içine girdikçe balığa, avlanacagın türe (spın, sorf, dip, şaamndira vb;) kamış türü, makina türü, misina, iğne, kurşun ağırlığı ve tipi değişkenlik gösterir.

sizinde dediginiz gibi türe göre kamış yorar, bu sefer ihtiyaçtan farklı malzemeye yönelirsiniz... şahsımın devamlı yanımda (araba bağajında) olan 10 yakın takimim vardır, ama işin içine girdikçe ihtiyaç bitmez.. :D

size tavsiyem site içerisinde dolaşmanızdır. fikir edinmeniz adına.

size okadar çok malzeme tavsıyesinde buluna bilinir ki.. ancak bunlar size hitap edecekmi, ...

burdaki çoğu üstadın deneyimleri (şahsımı katmıyorum.) ansiklopedi olur... dolayısıyla ansiklopedi n içinden konuyu bula bilmek için konu başlığını belırlemek lazım (örneğin; spın avlanacağin. netür kamış, makıne, misine, sasi, rapala, şoklayıcı, kaşık, vs...) veya şu balığı avlıyacağım , misal kefal diye sorarsanız, (kefalın bulunduğu yerler, kefal için lazım olan takım ve yem ler tavsıye edilir...

deneyimlerden....

yazdıkca uzar...

şansınız avınız bol olsun...

rastgele....

5. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Kerem kardeşim Sen bi bütçe söyle biz o bütçeye göre kamış makine kombinasyonu bir de misina tavsiye edelim. anladığım kadarıyla boğazda avlanacaksın.Orada hafif kamışları kullanmak zordur.çünkü av esnasında kullanacağın takimlar ortalama kurşunu 100gr dan başlar yani sana alt atışı an az 100 en fazla 200- 250gr ata bilen kamış gerek. bunların da boyları ortalama 4metre olur kamış ağırlıkları da aşağı yukarı 450-500gr civarlarında olur... üzerine 500-750gr arası bir makine ilave etsek eder en aşağı 1 kilo :) sen beklemeli av yapacaksan zaten kamış makina çok ağır olsada avcıyı yormaz. çünkü avcı oltasını sadece atmak ve çekmek için eline alır. ama boğazda genellikle ağır kurşun arkasına 1-2mt beden ile sahte balık takıp yeterli mesafeye atıp yeterli derinliğe bekledikten sonra akıntı istikhametine doğru yürüyerek yavaş yavaş çekerler...hatta çapari de böyle yapılır boğazda... yani sorum şu ki sen boğazda bekleyerek av yapacağına emin misin? eğer bahsettiğim usüllerle de avlanmak gerektiğinde ne yapacaksın? bir de bütçeyi söyle lütfen:thumb:

6. guney

guney Güney

En İyi Avı:
    dostlarım
    sizin konuya cevap yazdıktan sonra ANASAYFA da açılan bir konu ...

ve cevabi...

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=63371

bu arada sizde bulunan kamışın alt bölümündeki özellikleri yazarsanız ve gine bu özelliklere yakin hafif kamış mi istediginizi ve şu avda kullammak üzere diye belirtirseniz

daha net cevaplar olacaktır...

rastgele...

7. guney

guney Güney

En İyi Avı:
    dostlarım

üstadım Şubat tatılınde Antalya ya geleceğim

bana at çek ile avlanacaği m yer önere bilirmisin ve sahte olarak sasi mi rapalami kullanayım...

Konudan istifade etmek bu olsa gerek... :laughing:

Teşekkürler...

rastgele