Kiyi balikciligi icin takim onerisi

Konu, 'Kamışlar' kısmında MesutY tarafından paylaşıldı.

1. MesutY

MesutY Mesut

Favori Kamış:
    Shakespeare
    Favori Makine:
    Shakespeare
    En İyi Avı:
    50cm zargana
    Merhaba, klasik bir "bana takim yapin" konusu olacak ama sizin gibi bu isin ustadlarina sormadan takim almak istemiyorum.

Gelelim av amacima; marmarada nadiren bogazda asil olarak istavrit at cek ama ayni zamanda yemli zargana ve izmarit de alabilecegim, oncelikle hafif ve saglam bir set ariyorum.

Forumdan edindigim bilgilere gore, su kamislar aklima yatti:

Shimano Alivio AX 6000 Telescopic 3,60 mt 40-80 gr
    Okuma Safina-X 42781 Tele Spin Kamış 360cm 30-60gr
    Shimano vengeance 3.60. 40-80 atarli 276 gr(favorim)
    Shimano alivio slim gt 360. *40-80.

Makine ise
    Aquanaut Jigmaster 6000 FD
    Shimano aernos 4000 fa

Bunlarin yanina 9 numara igneli capari.
    Powerline super premium 0.24 misina

Kamis butcem 100tl makine butcem 200tl.

Buna gore sizin seciminiz veyabu butceye gorre onerdiginiz baska takim var mi?

Selamlar ve saygilar. Rastgele!!!

2. sami sökeli

sami sökeli sami oguz

Arkadaşım İstanbul'lu degilim fakat oradaki arkadaşların anlattıkları ile dindigim bilgiye göre bogaz akıntısından dolayı 100-125 gram kurşun kullandıkları bahsettigin kamışların atar degeri 40-80 gram olunca ortalama atarı 60 gramdır bu kamışlarla 100 gram kurşun atılmaz o kamışların ucu hassastır, bahsettigin makinalarda bogaz için uygun degil diyorum.

3. 29519

29519

Boğazda o atarlar pek iş yapmaz yani sürekli kullanabileceğin takım olmaz. Kartal, küçük yalı civarında ise kullanabilirsin.

4. sami sökeli

sami sökeli sami oguz

Bahsettigin rakama kurulacak ve seni uzunca bir süre idare edecek bir takımı aşagıda kurdum
    Makina - Okuma Blue Hawk BH 765 A - 187 TL
    Okumanın surfta efsane olmuş makinasıdır.
    Armer com.da
    ==============================
    Pelican Patriot surf 4.20 Pelistick - 98 TL
    Av marketi com.da
    Bu Türkiye'de imal olmasa da yerli markamızdır ve adı sanı olan çok ünlü markalara şapkasını ters giydirecek bir kamıştır.

5. mağripli

mağripli Ali

En İyi Avı:
    32 istavrit :)
    Yardım

Arkadaşlar merhaba siteyi 10 gündür falan takip ediyorum. Burada anladığım kadarı ile profosyoneller var ama ben değilim. Sorularım için konu açmaya çalıştım ancak hep var olan konulardan sebeple açmadı.

Küçükçekmeceden, minübüs iett ile gidip amatörce olta atabileceğim yer varmıdır. Ayrıca memlekette ben barajda sazan için olta atıp zaman geçirirdik ama burda anlatılanlar gibi değil daha basit kasnaklarla. Şimdi kamış makine falan almak için minumum ne bütçe ayırmalıyım. internet sitelerinde satılan 20-30 tl lik kamış oltalar nerede ve hangi balıkları tutabilir.

Dostça

6. prophet52

prophet52 Birkan

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire CRCFS 270 MH 270 cm (10-40)
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC 4XSSS+1
    Biraz daha bütçe ayırmanız gerekecek gibi :)

7. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB

Ali kardeşim,

20 30 liralık takımları alır ve balığa gidersin gitmesine de, geri o takımlarla eve dönermisin, onu bilemem.:confused: :confused:

200-250 gibi bütçeyle güzel bir takım yap ve '' Ne Şiş Yansın, Ne de Kebap ''

8. mağripli

mağripli Ali

En İyi Avı:
    32 istavrit :)
    O zaman birkaç ay sabredip bütçeden pay ayırıp en az 200-tl lik bir olta takımı yapmada karar kılıyorum.

İstanbul gelirken yanımda getirdiğim 5-6 kasnak ile sefaköye yakın bir baraj, gölet bulup memleketteki gibi sazan için olta atıp zaman geçirmeyi çağlıcaz. Biz memlekette küspe dediğimiz şeyin etrafına 4-5 iğne sarıp iğnelere bayat ekmeği su ile hamutlaştırıp sarardık ve öğle avlanırdık.

Ama burdan öğrendiğime göre o hamura baharat ve özellikle vanilya türü katarak yayılacak bir tadla avlanmak daha doğru...

Hayırlısı artık istanbuldada öğreneceğiz nerede nasıl yapılır minik bütçelerle....

Dostça

9. MesutY

MesutY Mesut

Favori Kamış:
    Shakespeare
    Favori Makine:
    Shakespeare
    En İyi Avı:
    50cm zargana
    Yanitlar ve oneriler icin tesekkur ederim.

Butcemi 200 TL makine, 100 TL kamis yapmamin sebebi birden fazla kamisa ihtiyac duyabilecegimden. Zaten bogazda cok nadir avlanacagim icin (genelde silivride dalgakirandan atacagim) spin kamislara bakmistim.

Makineyi bir aliyim pir aliyim diyorum.

eger 150 atarli bir kamis 50lik kursunda da randiman verir diyorsaniz onerilere acigim.

Sami Bey, blue hawk in benim yazdigim makinelere gore artisi nedir?

Rastgele!!!

hooked

10. sami sökeli

sami sökeli sami oguz

1- Surf makinadır.
    2- Güçlü makinadır.
    3- Bu güne değin çok kullanıcısı tarafından kabul görüp tavsiye edilen bir
    makinadır.
    Bizimkisi sadece bir öneri seçim senin.Rastgele.