Arkadaşlar aranıza yeni katıldım,spin ve sorf e merak sardım normalde tatlı sudan deniz balıkçılığına geçmiş biri olarak yıllarca aldığım malzemeleri kıyıdan balık avı için bilgisizce kullandım,çoğunu satılığa çıkarıp az ve öz takım yapmak istiyorum,spin takımı edindim ama surf takımı uzak atış için çok secenek var ve hepsi bütçe meselesi genelde beklemeli 2li,3lü veya tekli iğne ile uzak av için düşünüyorum,seçtiğim bir kaç ürünü sizinde fikrinizi almak için sizinle paylaşmak istiyorum, Okuma Alaris Tele Surf 420 Cm 100-200 Gr Surf Kamışı - RYOBI ROCKET R. 100 - 250 GR ATARLI SURF KAMIŞI- Vega Limitless 420 Cm Kamış bu konu bitince makina araştırmasına başlayacağım.
Herkese selâmlar... Görüldügü kadariyla,, Okuma ve Ryobi TELE surfcasting kamislar, fiziksel olarak hemen hemen ayni konsepte sahip 2 ürün ! Her ikiside 5 parca ve 5 halkali , Her ikiside uzun fakat rahat kavranabilen , kollar arasi tutus acikligi cok uygun bir sapla donanimli ve bu özellikleriyle gücünüzü kamisa en iyi sekilde aktarabileceginiz sekilde düsünülmüsler ! Eksik ve önemli olan , her ikisininde BLANK yapilari hakkinda yeterli bilgi verilmemis olmasi ! Bilinenlerse,, Her ikisindede Fuji SIC halkalar var .. Fakat Okumada 2 ayak Fuji SIC SVSG ALP tipi halka , Ryobi'de ise, her nekadar fotograf netligi problemi olsada,, FUJI SIC T yani TORZIT halka görülmekte ! Bu özelliginide sahsen,, bir tercih sebebi olarak yorumlayabilirim ! Ryobi'nin diyer özellikleriyse ,, 535 Gr. Agirlikta, 100 - 250gr. atar araliginda olmakla (XH yani exra Heavy sinifinda ) ve Kapali boyuda 1,42 M. Okuma ise ,, 100 - 200 Gr. atar araligina (H yani Heavy sinifinda ) , 498 gr. agirliga ve kapali olarakta 1,36 M. lik uzunluga sahip ! Surasi muhakkakki,, teleskopik 100 - 250gr. Atar araligi verilen kamislarla, 125 - 170 gr. arasi agirliklari toleransi elden birakmadan 135 - 150 - 160 - 170 gibi yükselen bir sekilde deneyerek atmakta fayda vardir ! Ayni testi, atar araligi 100 - 200 Gr. olarak belirlenen teleskopik kamislardada, 100 - 110 - 125 - 140 gr. gibi agirliklarla yapip kamisi tanimak tedbir acisindan önemlidir ! Ayrica,, abanmak, sarkac stili denemek gibi fantezilerdende uzak durmak gerekir ! Her 2 üründe bir baska önemli husussa,,, satistan sonra yasanacak problemlerin cözümü yani verilecek servis konusu !! OKUMA'ninda servisinde ne derece hassas ve ciddî oldugu tabiri caizse, bu önemli farki ülkemizde yeni dogan bebeklerin bile ögrendigi ! Ryobi'de ayni hizmet varmi bilmiyorum ! Varsa, ögrenirseniz ve yazarsaniz memnun olurum. Zira hangi marka olursa olsun, hakkini iade etmek herkesin vazifesi olmali ! Bu arada bahsi gecen VEGA kamis bilgilerinde kamis icin 1 parca denmis ! Bu ifadeyle,, kamisin teleskopik oldugu ima edilmek istense dahi, 4 halkali oldugu söylenen bu tip bir kamista en az 4 parca var demektir ! Halka sayisiyla ilgili olarakta 4 deniyor ama , resimdeki 3 lü görüntüde ortadaki ince olanin biraz büyütülen fotografinda, sanki 5 gibi duruyorlar ve hangi tip halka olduklari hakkindada hem konusmak zor hemde izahat yok ! Ayrica, fotograftaki görüntüde birinci halka sanki "YATAR" sekilde düsünülmüs gibi ! Bütün bu anlatilanlarda, bir kamisin tercihinde rôl oynayan hususlar ! Surasi muhakkakki VEGA ,, Japon'larin son derece TANINMIS ve cok iyi notlar almis kamislarini ürerten bir markasidir ve bilhassa, SURF kamislarinda ciddî söz sahibi olarak bilinir ! Sahsen,, böylesine bir markanin bu sekil tanitimina bir anlam veremedim ! Daha ciddî ve anlasilir bir görüntü ve izahat beklerdim ! Umarim faydali olabilmisimdir, Saglicakla...
Böyle güzel detaylı açıklama için çok teşekkür ederim Boran bey,bu salgın dolayısıyla evde durdukça ,hep araştırma,sorma ve bilgi edinme çabası ağır basıyor,bu nları araştırırken bir arkadaş TRABUCCO OVER 3.90 CM 150 GR SURF KAMIŞI ve RYOBI SPARTA 425 CM 100-250 GR ATARLI SURF KAMIŞI önerdi,aslında okuma servis ve yedek parça bakımından hepsinden iyi,yazdan yaza balık tutan biri olarak ,kaliyeli ürün sahibi de olmak düşüncesiyle araştırıyorum ,bu iki kamış sizce nasıl,okumayla karşılaştırıp karar vereceğim,sonrası uygun makina şimdiden teşekkürler.