kıyı balıkçılığı olta seçimi

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında amatörus tarafından paylaşıldı.

1. amatörus

amatörus oğuzhan

Merhaba arkadaşlar balık avcılığında yeniyim hiçbir şey bilmiyorum desem iyidir olta almak istiyorum set olarak alırsam daha iyi olur çünkü neler alıncağnı nelerin gerekli olduğunu pek fazla bilmiyorum avlanacağım yer didim akbük burda çupra mercan karagöz kefal tarzı balıklar var Kıyı balıkçılığı yapıcam olta için set olarak 100 le 200 tl limitim var çünkü daha yeniyim ve bu işi becerebilcekmiyim daha tam net değil :D .Eğer sitede link paylaşımı yasaksa bana msj la gönderirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler. Baktığım başlıca ürünler ;
    http://www.spotbalik.com.tr/SpotBalik-420cm-Surf-Kamis-Makine-Olta-Takimi-Seti-135P,PR-38069.html
    http://www.spotbalik.com.tr/SpotBalik-420cm-Surf-Kamis-Makine-Olta-Takimi-Seti-80P,PR-38066.html
    http://www.spotbalik.com.tr/SpotBal...amisi-Makine-Olta-Takimi-Seti,PR-2493422.html
    http://www.hepsiburada.com/mobydick-megasurf-240-kamis-makine-olta-seti-p-OUTBURC0575-240

2. mikadiel

mikadiel murat

El oltası ile başlayın fiyat olarak uygun olur hemde deneyim kazanarak tam olarak ne ihtiyacınız olduğunu anlarsınız. Set olarak alınan ürünler genellikle kalitesiz olur ve bir çok parçasını kullanma gereği duymazsınız

3. amatörus

amatörus oğuzhan

peki nasıl bir olta alayım bilmiyorum öneriniz var mı sizin ?

4. amatörus

amatörus oğuzhan

arkadaslar paylastığım linklerden hangi ürün daha güzel anlayan varsa yorum yaparsa sevinirim

5. Standartt

Standartt Rıfat

Favori Kamış:
    Shimano Catana cx spinning 1.80m 3-11gr
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500RC
    En İyi Avı:
    1kg civarı kasna ve karagöz
    arkadaşlara katılıyorum set almamanızda fayda var, bir çok parçasını kullanmazsınız bile. Kıyıdan avlanacaksınız ama tahminen ne kadar mesafeye olta atma gereği duyacaksınız? Olta attığınız yerlerin derinliği ne kadar olacak?
    Çok tecrübeli biri değilim ama yazdığınız balıklara bakarak en fazla 100gr atarı olan bir kamış size yeterli gelecektir. Çok uzağa atmayacaksanız(en fazla 30m gibi) 40lık veya 50lik bir makine de size yeterli gelecektir. 40lık makine alırsanız hatta spin tarzı makine alırsanız, ileride yapacağınız spin avı için ayrıca makine almanıza gerek kalmaz.
    makine kafasına sarılmak üzere 0-35lik bir misina. Köstekleri düzenlemeniz için biraz daha küçük çaplı bir misina yeterli olur. 9-10kg kadar yük çekebilecek fırdöndüler ve klipsler de almalısınız. Kurşunlar için ise derinliğe ve balığa göre farklı ağırlıklar gerektiği için birşey diyemeyecem.
    Burada yazdıklarım içinde en pahalı olanları kamış ve makine olacaktır. Bunlarda çok aşırıya ve ucuza kaçmadan birşeyler alırsanız size gayet yeter. Misina, kurşun, şamadıra, fordöndü, klips, kanca gibi malzemeler çok para tutmayacaktır.

6. amatörus

amatörus oğuzhan

peki spin ve kamıs ıcın bı onerınız var mı pek anlamadığımdan bir ürün gçsterseniz ona göre fikir oluşur aklımda

7. Standartt

Standartt Rıfat

Favori Kamış:
    Shimano Catana cx spinning 1.80m 3-11gr
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500RC
    En İyi Avı:
    1kg civarı kasna ve karagöz
    öneri çok olur öneride sıkıntı yok ama önemli olan seni ihtiyacını karşılaması. ben yerinde olsam 40'lık bir shimano catana alırım. Hem beklemeli avda kullanırım hem spin yapacak olursam orada da iş yapar.
    Ama kamış biraz zor, her iki avı karşılayacak bir kamış kolay değil bana göre. Çünkü kaç gr ağırlık atacakları farklılaşıyor. Spin tarzında genelde 10-20gr arası atar bir kamış lazım oluyor ama beklemelilerde bu ağırlık baya yükseliyor.

8. amatörus

amatörus oğuzhan

Teşekkurler yorumlarınız için.En iyisi ben burda av malzemesi satan biyere gidip onların onerılerıne gore gorerek urun almak irdeledikçe insanın kafası karışıyor :)

9. mikadiel

mikadiel murat

Av yapacağınız bölgedeki av bayileri yardımcı olacaktır. Sabırlı biri değil iseniz spin avı sizi için sıkıcı olabilir. Sıkıcılıgı azaltmak adına su üstü sahte ile avcılığa başlayın sahtenın su ustundekı hareketlerını ızlemekte zevklıdır öteki türlü suya at suyun dibincen cek olacağından balıkta vurmaz ise sizi sıkacaktır. Forumda su üstü sahtelerini araştırın uygun fiyatlı bir ürün alın. Av bayilerindede pek ucuz şeyler bulunmuyor artık.. Devamlı ava giden biri değil iseniz spinde yapmayacaksanız sizin için el oltası daha uygun olur.

Ama sonuçta ben ne kadar öneride bulunsamda bu zevk işi olduğundan neyden keyif alacaksanız onu yapın. Ben sadece maliyet açısından düşünmekteyim.

10. ramazan toklu

ramazan toklu ramazan toklu

En İyi Avı:
    çimçimle müren
    surf takım kullanıcaksan
    remixon surf class ve remixon x-pro 65 mükkemmel. ben kullanıyorum. sorun yok. alalı iki yıl oluyor. öneririm.:)