arkadaşlar abiler ve kardeşler , balık avlarken sağınızda solunuzda çavelasını açmış bu işin ticaretini yapan kişilerden rahatsızlık duyuyormusunuz. duyuyorsanız neden? duymuyorsanız neden? ben duyuyorum basta vergisiz kazanç ve ticari amaç oldugu için kendini orda zevkine hobi olarak avlananlardan bir gömlek üstün gordüğü için, stres atmaya giden bizlere bir acele bir telaş bir mal kapma havası verdigi için vb..
bir yanlış anlama ihtimalini düzeltmek için ekleme yapıyorum. lafım bu işi profesyonel olarak yapan kişilere degil sadece amatör olarak tuttuğu balığı pazarlamaya uğraşanlaradır
Roy,,,roy.. sen Fransada mı yaşıyorsun , eger ordan yaşıyorsan Türk emeklisinin yaşamı hakkında fransız kalmışsın... Bu konuda sen ne kadar haklı isen , orda balık satan emekli vatandaş ta kendince o kadar haklı , Fransız , Belçika emeklisi Marmariste 10 gün tatil yapar ama bizim o balıgı satan , emekli değil fransada marmarise de gidemez.. Bilmem anlatabildimmi şeker kardeşim benim.. bu işler böyle ..yani iki ucu na baktıgında her iki taraftada kötü kokan bişiler olan değnek.. mecburen orta yerden tutuyoruz.. Aklı , fikri , ekonomisi , yaşam standardı eksik kalmış ülkelerde bu tip görüntülere rastlanır.. Derin konu..öpüldün kardeşim.. Aynası Emeklisi dir , İşçisidir ,Memurudur ,Devletin lafa bakılmaz..
bende emekliyim devletin verdiği maaş belli günlük masrafımı çıkırmak için 1 veya 2 kilo bende satıyorum konuşulacaksa veya yazılacaksa troller gırgırlar veya kaçak av yapnlar için yazılmalı bence
Tamamiyla haklisin eger 44 yasinda emekli edersen calisani tabiiki 50-60 katrilyon acik verirsin ve emekli ayligida ona göre olur.15 milyon kayitli calisan 9,5 milyon emekli var. O bahsetteginiz ülkelerde 67 yasina kadar calisiliyor tr. de akranlarim emeklilige merdiven dayadilar ben 30 sene daha calisicam. Kisaca ne kadar ekmek o kadar köfte. Bence ülkemizin en büyük sorunu kayitdisi.Böyle kazanilan parada helal degildir bence vergisini veren yaninda kayitli isci calistirip ekmek kapisi acan insanlar nasil rekabet edecek bu seyyar yamyamlarla vergi yok, sigorta primi yok, kira yok.Bir de cüretkarki bu seyyarlar(cogunlugu) kac para su diye sorma almak zorundasin.
balık azaldı malzemeler pahalı onlarada hak vermek lazım nasıl alacaklar malzemeleri zaten bu işin ticareti adamlara anca zarar ettirir malzeme almak için kazanca dönüştürüyorlardır hobilerini sagduyulu olalım
Korsan Cemil yanlız şu konu var , bankaya girdiğinde karşında bankoda 50-60 yaşında adamlar görürsen.. ne dersin içinden ?? verği dairesinde elinde bastonla arka tarafa imzaya giden , memurları , şu anda ülkede bir sürü işsiz üniversiteli varken .. birde bunlara ilaveten bir ordu daha işsiz,,diplomalı ,, 25 yaşındaki bir gencin enerjisi 50 yaşındaki adamda bulunurmu?? Iıh !! olmaz.. Konuyu dağıttık cürçilisan ettik affola sevgili yönetim..
bende kendi adıma bir şey söylemek istiyorum. ticari amaçla balık tutan kıyı balıkçısı arkadaşların avlandığı yeri kendi babasının yeriymiş gibi sahiplenmesinden çok rahatsız oluyorum.özellikle galata köprüsünde avlanırken her gün aynı yere gelen ve giderken arkadaşına devreden,geldiğinde arkadaşından yerini devralan çakallardan.gece-gündüz vardiya sistemi yapmışlar.bu tip adamlarla birkaç kere tartıştım ama bir faydasını göremedim.sorduğumda biz her gün buradayız diyorlar.bu beni hiç ilgilendirmiyor.ben amatör olarak kıyı balıkçısıyım.hobi-spor amaçlı gidiyorum ve kafamı boşaltmaya gittiğimde sinirlenip geri geliyorum. boğaza da gidiyorum ama orada alan geniş olduğu için bu sorun pek yaşanmıyor.balığını boşaltmak isteyen kovasının başına gittiğinde bir diğer vatandaş oltasını atıyor. günü kurtarmak yada para kazanmak amacıyla balığı satmanızı anlıyorum ama kulağımın dibinde olta balığı,taze balık diye saatlerce bağırmanın anlamı nedir anlamıyorum.
Muammer kardeş ben burdan bir teklif vermeyi düşündüm zaten.günlük balık avlama kirası - fiş kesilecek - eminönü belediyesine.. yada -köprü üstünü ihale yolu ile parselleyip,kiraya vermesi,hem gelirde olur..sende umudunu kesersin.. (sen rahat - ben rahat) (bunu okuyan amatörlerin isyanını şimdiden duymaya başladım.. )
Adam profesyonel balık avcısı belgesini almışsa ve sirkülerdeki kurallara uyuyorsa bırak balığını tutsun satsın. Olta balıkçılığının geliriyle kimse zengin olmaz. Devlette batmaz.
Asla rahatsız olmam. Ben eğlence için avlanırım. Şayet rahatsız olursam başka yere gider bundanda gocunmam. Bu konuda benim için öncelik iş-ekmek parası için avlananındır.
sirkülerden haberi olmayan, torunlarına bırakacağı balığı deniz yaşamını düşünmeden 5cmlik kıraçaları tavalara koyup galata köprüsünde taze balık diye bağıran kişinin başında "emekli" sıfatı var diye hoş görülemez. şahsi görüşümdür, kimseye yönelik değildir.
muvaffak bey bende niye tuttukları balıkları satıyorlar diye sormamıştım. fransada yaşasam da türkiyemizin sosyo-ekonomik ve kürtürel yapısını bilir sürekli de gider gelirim. yukarıda bir arkadaşımızın da yazdıgı gibi bunu etrafındakileri rahatsız edici tarzda yapışıdır mesele. ahmet arabadan kasadan birer avuç doldur bu çavelalara diyeni (halden kapmış gelmiş kasayı abim) , 12 yaşında çocugu git burdan yoksa kırarım o kamışısını diyerek tehdit edeni , akşama kadar olta balıgı 10lira diye bagıranı , özellikle arnavutköyde olur bu kıyılayan motorlar misinayı gobekten keser abimiz bunun üzerine herkezden çok sinirlenip motorcunun hatrını sorar etrafında çocuklar bayanlar olmasına rağmen. bunun gibi büsürü örnek verilebilir. tekrar söylüyorum bu konunun maksadı niye balık tutup satıyorlar degil bunu etrafındakilere zarar verir tarzda yapmalarıdır.
Sende Haklısın ama ne dedim bak iki ucu ... değnek bir ülkede seyyar satıcı işportacı görüntüleri o ülkenin sosyal , yapısını yansıtır.. komik olan o yasayı koyanda , o balıgı sattıranda , her tarafta yerde tezgah açıp insanları vergisiz para kazanma durumuna sokanda aynı.. baba...
Sevgili Roy mesajlarından fazla anlam çıkabilir, hoş yorumu az farklıda yapmış olmak ülkenin bir gerçeğini ortaya koymuş olmak oluyor..senin bilgili ve duyarlı olduguna şüphem yok zaten,(fransız olmak espri yanı) etrafa karşı saygısız olmak konusu oldum olası var olan ve yıllar geçtikçede maalesef artan bir olgu...çocuk olsa eğitilir dersin ama çocukta değiller.. sonuç; eğitim , yaşam standardı , dünya görüşü , eksikliğinden dolayı oluşan bir durum..
Ben fazla rahatsız olmam, nedenine gelince soru, bu şahısların balık satmaları , etrafta ne yaptıkları değil. Acaba bu insanları ne derecede tanıyorsunuz?karekterleri nedir , sosyallikleri ne boyutta biliyormuyuz, koskocaman bir hayır, işte, kem , küm , ya gibi daha sayabileceğim bir çok nidaları duyar gibi oluyorum. Bazılarımız ettikleri küfürlerden bahsetmiş, Allahınızı severseniz, sizler hiçmi statlara maça gitmediniz, o statta çocuklarda var bayanlarda, ana avrat küfürleri ,gerek hakeme gerek rakiplere hatta tuttuğunuz takımdakilere bile etmedinizmi?hayır diyenlere cevabım. Hadi ordan seni yalancı dır, hiç kimse bu konuda iki yüzlülük yapmasın.Yazılanları okuyunca ; yahu bizim sitemizdeki üyeler ne kadar beyefendi, ne kadar saygılı , acaba tüm Türkiye yi sitemize üye yaparsak tüm bu marazlar ortadan kalkar diyorum kendi kendime, fakat buda kendimi kandırmaktan başka birşey değil, aynanın karşısına geçip şöyle bir kendimizi tartalım, sonrası zaten malum.