Kıyı Balıkçılığındaki Balık Kıtlığının Nedeni???

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında semihyildizcelik tarafından paylaşıldı.

1. semihyildizcelik

semihyildizcelik semih

Favori Kamış:
    Linea effe
    Favori Makine:
    Okuma Salina
    En İyi Avı:
    10,5 Akya
    Merhaba,

Arkadaşlar 1999 Yılından Bu Yana Yaşadığım Şehir ve Memleketim Olan Mersin ve Civarında Kıyıdan Balık Avları Yapmaktayım Hemen Hemen Burda Bulunan Herkesin Olduğu Gibi Benimde Tahmin Edersinizki En Büyük Zevkim Sportif ve Eğlence Amaçlı Olarak Balık Avlamak.
    Son Bir Kaç Senedir Yaptığım Avlarda Bariz Bir Balık Kıtlığı Yaşamaktayız, Bunun Sebebi Olarak Gözlemlediğim Bazı Olayları Sizlerle Paylaşmak İstiyorum ve Sizlerinde Bu Konularda Yorumlarını Bekliyorum.idk

2. admine

admine admine

Favori Kamış:
    söğüt dalı (vsystem)
    Favori Makine:
    Okuma Trios40/ SHIMANO EXAGE 2500 FC
    En İyi Avı:
    kızılkanat 0,08 kg
    Bilinçsizce,inatla yapılan bu ticari balıkçılık olduğu sürece .. Bir kucak para harcayıp aldığımız yemleri boşa yüzdürmeye devam ederiz...

3. şerifbuğra

şerifbuğra Şerif Buğra

Favori Kamış:
    cormoran bull fighter 2.70
    Favori Makine:
    okuma trio 40
    Sabahları heyecanla kalkıp avlağa gidiyorum. At - çek'le uğraşmaya yeni başladım belki tecrübesizliğim belki yol yordam bilmemem yüzünden daha hiç av yapamadım hatta daha takip bile alamadım ama benim gibi olmayıpta yıllardır bu işle uğraşan abileri görüyorum hepsinde bir umutsuzluk , balığın olmadığını söylüyorlar. Tabiki her ava gittiğimizde güzel sonuçlar alacak değiliz ama artık balığa gitmek benim için sabah erken kalkmak boş denize yalancıyı atıp eve dönmek ve oltamı temizlemekten başka birşey ifade etmemeye başladı. Önceden dip oltası atıp güzel avlar yaptığım yerden son 2-3 aydır bırakın balık tutmayı tek bir vuruş dahi alamadım. Attığım canlı yemi değiştirmeden avımı sonlandırmak zorunda kalıyorum. İşallah bu iş böyle gidipte beni çok sevdiğim bu uğraştan bıktırmaz.

4. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    abi ben balık avını sportif olarak görmüyorum. eğlence hiç değil. çünkü bir canlının canına kastediyoruz. satranç bir spor olabilir ama balıkçılık tamamiyle başka birşey. bunu sana karşıt görüş olarak söylemiyorum, herkesin bakış açısı farklı, ben sadece kendi felsefemi sunuyorum.
    dediğin balık yok, tektük karakulak mırırı ve sargodan başka tektük kefal görüyorum o kadar. tek kayabalığı vesaire. balık kışın açıklarda olur diyorlar ama bilmiyorum gerçekten öylemi, diyenlerin yalancısıyım
    açıkcası, dahada kötüsü bahar aylarına giriyoruz ve baharda izmaritten başka bir şey olmaz. kefallerde yumurtaya girdi girecek zten.
    bu işin sonu nereye varır bilmiyorum. balık olmayınca insan balıktanda soğuyor

5. okanerdal33

okanerdal33 oKan

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 2.70m 30-60 gr
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg.
    katılıyorum sana bende Mersinde avlanmaya çalışıyorum nereye gittiysem boş hiç balık yok birde o limana girerkenki 15 20tane troll gemisi var teknede değil resmen gemi ağı görecem güverte boyu birde onlara sormak laızm balık neden yok diye ;) adamlar balığın neslini tüketmekle kalmıyor yuvalarınıda bozuyor dip sürtmesi yaparaktan ve ayrıca mersinde derelerin agzını hep bozdular şimdi diyeceksiniz derelerin ağzı ne alaka derelerin ağızları hep küçük balıkların yuvası oldugundan tasların altında gizlenen vb büyük balıkları sığsuya cekıyordu yuvaları bozulunca şimdi küçük balıkta azaldığından mersinde büyük balık varsa mısır taraflarında biryerdedir diye düşünüyorum dikkat ederseniz sahil güvenlik ve yasakl olan bölgelerde hep av yapılabi,liyor hala çünkü adamlar sahildenb 30metre ilerde trol teknesiyle dip taraması yapamıyor baska illerimizde mersin hariç Gerçekten mersinde ciddi bir yasak veya yasa koymadıkça değil çocuklarımıza bize bile balık kalmıyacak harekete geçmek gerek.. iyi günler umarım okursunuz yazımı biraz uzun oldu kusura bakmayın...

6. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Demek ki Mersin'i de kaybettik. :(
    Bir yeri kaybetmemiz için, illa düşman işgaline uğramasına gerek yok
    Bizler de 4 bir yanı denizlerle çevrili memleketimizin kıyılarındaki balıkları ellerimizle
    öldürmeyi başaran kişiler olarak bizim işgalimize uğramış.
    Hökümet trol işine el atmadığı sürece bu iş asla düzelmeyecek. Bugün el atarsa, denizlerimiz beş yıl içerisinde (normal şartlarda tabi) bolluk berekete kavuşabilir.

7. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Aynı olay Gelibolu Saroz da da var.İki senedir hele 2011 yılında kıyıdan balık tutmak için bir takla atmadığım kaldı.Ama balık yok.Sarozda gırgır ile balık avlamak yasak olduğu halde geceleri teknelerin sesleri geliyor.SAroz üstelik koruma bölgesi.Yani ticari avcılık bildiğim kadarı ile yasak.

8. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    sabah 4te5te, haftaiçinde, tamıda te iskelenin önünde balığı toplayıp gidiyorlar. adamlarda balık bulucu var olmazsa gelmezlerdi

9. darkprince

darkprince tuğrul

daha dün balık tutmaya gittik öğretmen bi arkadaşımla kıyıdan yemli olarak saat 11:00 da başladık akşama dogru saat 17:00 bitirdik arkadaşlar sadece birtane mırmır yakaladık onuda ölmemesi için kovaya koyduk devamı gelmediği için geri bıraktık balığı,6 saat boyunca bir kez vuruş aldık inanın çok kötü bir durum bukadar verimsiz olamaz bir deniz...

10. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster cx 2,40 14-40 gr-V Systeam 2.4 10-40 gr- silstar 1.8 6-25 lb
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENIUM CI4 30 - AVENGER AV 55B
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Vallahi Mersin için dedikleriniz çok doğru, ben hatayda çalışıyorum , buralarda yine alınabiliyor , mersinde ne zaman çıksam elim boş dönüyorum.Mersinliler zaten memleketine ne zaman sahip çıktı ki!

11. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    az önce bi koşu avlağa çıkıp geldim, hiç kıpırtı yoktu. sabah dükkana gitmeden önce tekrar deneyem, gene olmayacak biliyorum ama yinede gidecem

12. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda
    mersin ile ilgili tüm cevaplar bu soruda gizli , sadece balık konusu değil ..... teşhis o kadar doğru ki .....

13. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster cx 2,40 14-40 gr-V Systeam 2.4 10-40 gr- silstar 1.8 6-25 lb
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENIUM CI4 30 - AVENGER AV 55B
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Mustafa bey teşekkürler..zaten bende sadece balık amaçlı olarak yazmadım :) teşhis bu ama yapacak çok bir şey yok gibi..

14. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    balık mübarek olmuş, bulabilene aşkolsun

15. okanerdal33

okanerdal33 oKan

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 2.70m 30-60 gr
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg.
    çok kötü bir drum ap ayrı yeri vardı benim kafamda balık avının maalesef soğudum soğuttular soğudu :) Mersindende çıkamıyoruz ... resmen içim içime sığmıyor balık oyunu balık yakalan an videolar bu forumdaki konularla heves gidermeye calısıyorum ama maalesef yetersz kalıyor ... İnşallah eskisi gibi balık olması birçok insanımzın kafa dağıtacak doğayla iç içe olacak bir hobisi olması dileğiyle ..

16. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    dün sabah kıyıda hiç balıkçı, oltacı yoktu, bugün sabahta kimse yok, bakalım yarın ne olucak

17. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    hasan çıldırmak üzere artık!!. sabah olta atıyorum balık yok, öğle atıyorum balık yok, akşamda yok tutanda görmüyorum.
    2007ve2008 daki bugünküye denk gelen raporlara bakıyorum, mersinde millet resmen gösteri yapmış. ınanılmaz balık yakalamışlar mersinde. resmen mersinliler şow yapmış. şimdi o görüntüler yok.
    sabah atıyorum çapariyi başlıyorum çekmeye millet (sabah suporuna çıkanlar) bakıyor çektiğim boş! "gene tutamadınmı?" - "yok" .sonra ben tabi devam ediyorum olta atmaya bazen mahallenin kızları görüyor, bakıyorlar şıpır şıpır olta çektiğimi görünce, bağırmaya başlıyorlar; "en büyük haasan, bizim haasan" diye aynı nakarat. oltayı çektiğimdede; "heeey" diye bağırıyorlar ya!, "yok, yok!, bu palık deyil, bu rapala, sahte bu balık yakalamak için yapılmış, makettir" dediğimde "eeee" deyip gidiyorlar. alnıyacağınız bu balığı tutsam olay olacak. 2 aydır yok. benim şansımamı nedir bilmiyorum, kime sorsam mersinde balık yok diyor. olsa valla yazacam buraya, fotda çekerim. bulanlarda saklıyordur bence

18. İHTİYAR_BALIKÇI

İHTİYAR_BALIKÇI Süleyman

şimdi şöyle bi düşün. bu denizdeki canlılar bizim düşmanımız olsaydı onları yok etmek için şu anda yapılanlardan fazla ne yapabiliriz. belki bi atom bombası yada denizi zehirlemek kalırdı geriye. ticari balıkçılığın sınırları en az on kat artırılsa herşey yoluna girer. ama bunu biz yapsak yunan rus yapmaz . o nedenle bu işin çözümü yok.

19. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    ya arkadaşlar, akşama kadar canlı kefal bıraktık suya tık demedi. harbi harbi kıtlık var. onu nasılmı aldık! yanımdaki sabahtan beri kefale atıyordu tutamıyordu, ben geldiğimde deniz durgundu top atmaya başladım, heyecenlanan kefallar topu takip etmeye başladılar, o esnada kefalci ikisini tuttu yanımdaki. yoksa onlarıda alamıyacaktı. biri altınbaş diğeri mavruk

20. surdmajesty

surdmajesty Cemre

Mercury33 tarusuta mısın?