Abi 2. 4. ve 5. de mırmır ve isparoz(tombik)olanlar.1 ve 3 belli olmuyorlar. Metin abi nerde yakalanmış bunlar boylarıda hiç fena değil mırmırların.
Abi desene Eriklinin suyu kadar balıklarıda güzeldir diye.Bence farklı yemlerle daha güzel balık alacağınıza inanıyorum.Rastgele.
Yenmez diyemem, yemedim ama lezzetli olmadığını duydum, zaten cüsse olarak da küçük ve bir daha bu balığa isabet etmen zor, az miktarda bulunur denizde, oltaya çok meraklı değildir zaten Metin Abi. bir daha tutarsan sal gitsin bence. bu arada bu balıkları tanımamana rağmen iyi iş çıkarttığını söyleyebilirim, bilen bilir mırmırı özellikle. lokum gibidir ispari de iyidir...
1.no daki balık gelinciktir.Mezgitgillerdendir,dipte dolaşır,eti çok lezzetlidir ve pahalı bir balıktır.Özellikle Büyükada da yaşayan gayrımüslim vatandaşlarımız bu balığa çok önem verir.Çok nadir bulunduğu için pek bilinmez.
Keslinlikle gelincik değildir Gelincik ile ilgili bilgi ve resimler aşağıdaki linkte mevcuttur, saygılar http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=80