Kıyıda Ağ Sorunu Mersin

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında okanerdal33 tarafından paylaşıldı.

1. okanerdal33

okanerdal33 oKan

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 2.70m 30-60 gr
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg.
    Merhaba değerli abilerim ve forum üyeleri... Mersinde 2 3 Senedir rahat vermediler ağcılar kıyının %85lik bölümü ağla kaplı hadi 1 gün atıp çekseler neyse 1kere atıyorlar 4 5 gün toplamıyorlar geçen gün dere ağzında o taşlığa bile ağ dökmüşlerdi bende diyordum bu küçük balıklara noldu hayat belirtisi yok diye adam önümde sol burnundan sağ buruna kadar serdiği ağı topluyunca anladımki orası bir daha balık yapmaz ve bu durum 1 haftadır vardı sanki kıyıdan balık avlamaya çalışan insanlara kasıtlı yapılmış birşey ... Bugün aklıma gelen şey gördüğüm ağları şikayet etmek oldu Çünkü sıkı bir önlem alınmazsa balıkların buraya uğramasını geçtim ilerde yaşam belirtisi olmuyacak burada Bazı abilerim diyorki Antalyada Olan balık adanada olan balık oradada olur kıyının %85i 7/24 ağ serili olunca olmuyor diyecemde diyemiyorum çünkü burada herhangi bir önlem alınmamış veya yok bu konuyu bir kaç balıkçı abimede anlattım ancak onlarda Akdenizde yeteri kadar balık yasağı olmadığını kıyıya ağ sermenin yasal olduğunu söylediler bende son olarak buraya yazdım bu konuyu. Zaten buradaki meraların bütün doğallığı gitti eskiden balık yuvası olan yerlere kepçeleri soktular bozdular heryeri anlıyacağınız durum çok vahim.. en sonda burada paylaşmak istedim..Anlıyacağınız bir zamanlar balık hengamesi yaşanan Mersinde şimdi sırf heves gidermek için balığa gidiyoruz (Gezmek için):(

Okumaya zahmet eden herkese teşekkürler biraz uzun oldu...

2. turna

turna

Hemen şikayette bulun, kimseyi dinleme derim.

3. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    maalesef şikayetler dikkate alınmıyor.kıyıya kaayalıklara sıfır ağseriyor vole yapıyorlardı aradım ve cevap aynen şöyle:eek:nlarn yasal hakkı...!!!

4. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    bunların üstüne kötü örnek olacak öneride bulunmak istemem,

o adam bir serer gider, 2ciye serer gider,gelirki ağları yok,cesaret edemez:D

5. idko

idko inan koç

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    okuma salina2
    En İyi Avı:
    levrek 5,5kg
    iyi bir 4x4 lazım o zaman kötü örnek olacak şekilde hareket etmek için hihi reeling

6. korsann52

korsann52 cemil

Bende seni sikayet ediim o ne avatar resmi. Ne kadar yavru turna varsa almissin ya günah deilmi ?

7. okanerdal33

okanerdal33 oKan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg.
    sen anlıyorsun derdimi süleyman abi Nede olsa aynı memleketteniz çok üzülüyorum bu duruma Mersinde ticari balıkçılık abartılmış okadar çok abartılmıskı amatör balıkçılık sona erme noktasına gelmiş hemen bir önlem alınması lazım bence diyecemde sahil güvenlik yasal hakkı dedikten sonra ahh ahhh ilerde böyle güzel birr uğraşta zaman geçiremiyecek olmak Mersinde çok üzücü ...

8. okanerdal33

okanerdal33 oKan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg.
    amcamda tekneyle avlanıyordu inanırmısınız bu dediğinizi yapmış aynen adamın birisi ilerde ağ sermiş amcamda tekneyle çupra avlıyormus sabaha kadar balık yakalıyamamış sonra ilerdeki ağı görünce başlamış ağı çekmeye içindeki balkları tekneye ata ata çekmiş ağı en son karşıdaki teknede yaklaşmış ağ döken adam amcamın ağı topladıgını gorunce karşıdan :D o küfürleri buraya yazmak istemiyorum... :D amcamda ağı bırakıp kaçmış balıkları alarak songaz kıyıya birde ondan dinliyeceksiniz bunu çok güldüm :))) birdaha serdimi bilemiyecem ama sermemiştir heralde amcam ogün eve 1 kasa balıkla geldi :D

9. sando

sando Salih

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA 10-40 gr ATARLI 240cm SPİN KAMIŞ
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR 30 MAKİNE
    aynı durumdan bende şikayetçiyim, ağla balık avlayanları hiç sevmediğim gibi birde gelip burnumun dibine ağ atmazlarmı?. adam geliyor çalıştığım otelin 20-30 metre önüne atıyor. turizm bakanlığına da yazdım sahil güvenliğede yazdım uygunsuz bir durum yok diyorlar. bende karadan oltayı ağa attım ve çektim, zarar vermeden karaya koydum, adam bidahada gelip otel önüne ağ atmadı :)

10. bigbobo

bigbobo Onur ÇAM

Favori Kamış:
    Silstar
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Orfoz 17 kilo - Sinarit 8 kilo
    İzmir Çeşmealtında'da yaşadığım bir olayı anlatayım durumun ne olduğunu Türkiye sahillerinde anlayın. akşam üzeri herzaman balıkttuğum sahil şeridine gittim. Herkez orlardan balık avlıyor çocukalar Isparoz KAraköz atıyor.

Bir balıkçı sandalı 30mt belkidaha yakına ağ atıyordu. Yuh yuh arkadaş bukadarmı aç gözlü olunur. Bağırdım çağırdım kardeşim biz parakat için Isparoz topluyoruz üstelik senin kamışın buraya atarmı demezmi Çıkardım Surf kamışını bağladım 150gr bombamı salladım sandalına güm tam ortasına. Bir bağrıiş çağrış laf kavgası az kalsın kavga çıkıyordu. Bu utanmaz özrü kabahatinden büyükbalıkçı bozuntusu. Ağlarıattı utanmadan güm güm teknesien vurarak balıkları ağa kaçırıdıtoplatı çıkanları. Sonra inamazsınız ama parakatı aynı yere attı 30 mt uzağımıza belki 250 iğne nedir şimdi bu balıkçılıkmı

Sahilde bir iki tane büyük balığa atan bizim gibi arkadaş var. Yaklasak yakalasak gecede 1 bilemedin 2 taneki balık alıyoruz küçükse hemen denize zaten bırakıyoruz. Kaba lidaki bile gözümüze küçük görünürse atıyoruz denize. Konuyu dağıtmayayım. Yaz olduğu için sabah karşı bunlar geldiler toplamaya bizde orda hala muhabbetteyiz. Birileri parçalıyı vermiş Parakatı hemde iğneler yok sadece misinalar kalmış:D yapandan allah razı olsun.

Bir daha atmadılar ama bu bir savaşa dönüştü artık mrsparkle şunu öğrenmek istiyotum bilen varsa kaç kulaca kadar ağ atılarak balıkçılık yapılıyor şikayet edince "yasal hakkı karedeşim" diyemesinler diye soruyorum.
    Saygılar herkeze iyi haftalar dilerim .

11. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    geçenlerde biri parakada germiş ve canlı kefal takmış iğnelere,o biçim hallettim takımı,bu sefer liman dışına sermişler inanın üstümde tulum olsa girip haşat edecektim,

ama birşeyi haşat ettim unuttukları leğeni parçalara ayırdım:cool:
    çok ısrar ederlerse ben 2 misli sert davranacağım:D

12. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda
    Eeee , hemşerim bu kaçınılmaz sonuç değil mi?

Koca koca alışveriş merkezleri limit altı balıkları yok pahasına satarsa ,

Bizim süper zeki halkımız o minicik balıkçıkları promosyon diye alıp buzluğunu doldurursa,

Her arandığında ALO 174 biz bu işlerle ilgilenmiyoruz derse ,

Koca koca troller heybetli gırgırlar bırakın 3 mili , 100 metreden daha yakından ağ çekerse ,

3 tarafı denizlerle çevrili memleketimizin bir denizcilik bakanlığı yoksa ,

İşin eğitim kısmından sorumlu Milli Eğitimin bu konu ile uzaktan yakından alakası yoksa ,

İşin denetim kısmından sorumlu denetçiler , yan gelip yatarsa ,

Memleketteki zihin yapısı ''Aman boşver , balığın da kaderi buymuş ne edelim'' diyen zihin yapısından kurtulmadıktan sonra ,

Amatör sitelerin raporlarının bile büyük çoğunluğunu limit altı balıkçıklar , son teknoloji ile tutulmuş balıklar oluşturuyorsa ,

Karnı aç sandalcı ne yapsın .....

Yaptığı işi doğru buluyorum , bu durumdan hoşnutum anlamına gelmesin bu yazım . Tam tersine . Resmin arka planına da şöyle bir bakalım istedim sadece ...

13. okanerdal33

okanerdal33 oKan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg.

Sonuna kadar haklısınız insanlarımızı bilinçlendirmek gerekiyor bu konuda çalışmalar yapılması gerekiyor ama boş anca biz burda şikayetçiyiz adımızda amatör balıkçı olarak geçiyor kim dinlesin arkadaş ...