Kıyıdan açığa atarak akya avı.. Bana bir fikir verin...

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında BaLıKSıZ oLMaZ tarafından paylaşıldı.

1. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Merhaba. Geçen yıl tamda şu günlerde çupra avlıyordumki gözümün önünde 100-120 cm arası bir balık kefali zıplata zıplata kovaladı, karaya çıkardı sonra kefal suya düşüncede ağzına aldı ve gitti. Ben bayılıp düşüyodum nerdeyse:eek: Ertesi gün aynı yerde tüm kalamarı kıyıdan 200 metre açığa yüzerek bıraktım geldim bu sefer de 50 metre yan tarafta bi kefal uça uça geldi sonra zıplamalar kesildi. Arkasında büyük bi kabarma oldu ve bidaha zıplayamadı:D. Vücut formundan ve büyüklerininde bu aylarda kıyıya yanaşmasından akya olduğunu tahmin ediyorum. Ama çok büyük bi kofana da olabilir. Çünkü bi abi kofana vura vura kıyıya kadar kovalar en son döktüğü parçaları toplaya toplaya gider diyordu. O mekanda 28 kilo akya alındığını duydum kıyıdan 150-200 metre açıkta. Kıyıdan canlı kefallede alanlar olmuş.

Teknem olmadığı için kıyıdan açığa sallayıp şansımı arttırmak istiyorum. Bunun için bizim Mersinliler'in kullandığı el yapımı pervaneli sahtelerden aldım. 20 cme yakın boyu, 50 grama yakın ağırlığı var ama 40 metreden fazla atılmıyor. Ağırlık transfer sistemi yok ve takla atıyor. Zargana topuna raglounun en büyük boyunu takıp attım (16 cm vea daha büyük) oda topun gidişini çok etkiliyor ve en fazla 40 metreye gidiyor. Başka şeylerde pek kafama yatmıyor çünkü pervaneli ve zargana toplu sistemlerde ses fazla olduğu için balığın dikkatinin daha fazla çekilebileceğini düşünüyorum. Linkteki kaşığı 100 metreye yakın atıyorum ama işte buna vururmu, ne kadar verimli olur bilmiyorum. Bu soruyu cevaplayacak birisi varsa yardım bekliyorum. Bunu atsam olurmu? Kaşık bu, incesiyle (602 modeli) lüfer alıyordum:

http://www.balikmarketim.com/?urun-1848-ALBASTAR-TOBY-KASIK-605-NO-3.html

Birisi bana bir fikir versin:). Ne atayım nasıl bir sistem uygulayayım? Meranın derinliği 1 metreden başlıyor 100 metre ilersi 3-4 metre ve dibi inanılmaz derecede kayalık. O yüzden atacağım şeyin takılmaması lazım. Sizlerden yardım bekliyorum inşallah adam boyu bi akyayla rapor açarızreeling Teşekkürler...

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Akya. :confused: :confused:

Hayallerimin balığı.:p :p

Akşam güneşinde 150-200 m. Açıkta, adeta su yüzeyinde 3 lü, 5 li gruplar halinde güneşlenirler.:p :p Işıl ışıl parıldarlar. İnsanı, resmen mest ederler.:p

Sabah gün doğumu ve akşam gün batımına yakın saatlerde, kıyıya kadar kovaladıkları balıkları avlarlar. Kovaladıkları balıklar da, dediğiniz gibi zıplaya zıplaya kaçmaya çalışırlar.:confused: :confused:

Sert ve dirençli balıklardır. Hele ki 8-10 kilo üstü balıkları zaptetmek bayağı güçtür. Adeta, 120 kiloluk bir güreşçiyle güreşmiş gibi hissedersiniz kendinizi.:p :p

Hedef bu büyüklük ise, 1/0 - 2/0 gibi iğne ve esnek 0.40 üstü, 0.60 gibi misina önerebilirim.

Canlı karidesi 300 m.den hissederler ve asla hayır demezler. Kalamarda kullanabilirsiniz. Piliç etiyle bile yakalamışlığım nacizane vardır. ( Tabii beklemeli avlar için söylüyorum.)

Bu potansiyelin olduğu yerlerde, takımını üstün körü bir yerlere bırakmamanı tavsiye ederim. Yoksa arkasından bakakalırsın.

3. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Canlı karides.. Mersinde canlı karides diye tekeye diyorlar. Teke olurmu Tevfik Abi? Şöyle jumbo boylardan:). Çünkü buralarda orjinal karides satılmıyor büyük ihtimalle... Silikon sahtesiyle küçüklerini yakalıyorduk ama bu boylarla güreşmek istiyorum dediğiniz gibi. Takım taklavat var ip misine sardım makineme bunun için. Geçen yıl aynı merada oltama vuran horozbinayı üşengeçliğim nedeniyle çekmemiştim 10 dk sonra az daha kamış gidiyordu dediğiniz gibi Allah'tan dibindeydim hemen. Hatırladığım son şey 80 cmlik bi levreğin su üstünde galsemalarını göstererek çırpınışı ve oltada hissettiğim boşuktu:(. Ondan sonra sağlam malzeme kullanmaya and içtim.
    Bide gerçekten canlı karidesi uzaktan algılama kabiliyetleri varmı? Çünkü takımı taş çatlasa 80 metrelere atarım. Ayrıca akyanın Çanakkale Boğazından daha ötede olduğunu bilmiyordum Bursa'da olmasına şaşırdım:eek:

4. nuricem

nuricem Cem

Favori Kamış:
    Okuma safina-x 2.40
    En İyi Avı:
    3kg Lagos
    Kışın taze kalamar alıp iki kanca geçirip 30-40lık örgü sarılı (Shakespeare Firebird 070)le 40 en fazla 50mt atıyorum yazın ise canlı kefalle gezer kurşunlu takımla yakalamaya çalışıyorum :) bu eylül ekim ayında haftanın 3günü canlı karidesle (tekeyle)avlandım.hep zargana geldi tek çeşit çıkması çok garibime gitmişti idk dedim baska balık yokmu :) sabahları avlandıklarını görüyordum.kefal sürülerini sahile, kayalıga kadar kovalıyorlardı genelde aynı saatlerde oluyordu.bende hussusi at çek yaptım 15cm rapalayla,denk gelemedim ama yakalıyanlar vardı.birde söylemeyi unuttum yakaladığım zarganalarda diş izleri vardı. akya kofana gibi avcı balıkların saldırılarına ugramışlar.canlı zarganada çok iş yapacagı fikrindeyim.canlı atmayı denedim ama strese dayanamayıp belli bir süre sonra ölüyorlardı.belkide ben takmayı beceremedim.yinede kefal gibi değiller :)

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Bursa'da neredeeee o balıklar. :confused: :confused: Bulabilirsen İstavrite talim.:p :p Bu da bana, serçe parmağımla güreşmişim hissi veriyor.:D :D Bursa'yı itekleye itekleye zar zor denizle buluşturdular.:confused: :confused: hihi Adı var kendi yok.:p :p

Ara sıra Fethiye, Göcek taraflarına uğrarım ve oralarda deşarj olurum ancak.

Tekeler, o boy iğnelere çok küçük gelirler.:confused: :confused: Sayet Jumbo boy dediğiniz tekeleri 1-2 numaralı iğnelerde kullanacaksanız olabilir. Nede olsa amcaoğlu sayılırlar; Karideslerle.:p :p

Bu iş bir sektör ise, canlı karides mutlaka vardır. Çevrende soruşturursan, adresi mutlaka bulursun. Hazırlıklı gitmek istersende, duruma göre 1-2 kilo karidesi, günlük kullanımına göre, parça parça paketleyerek şoklayabilir ve günlük kullanabilirsin. Dediğim gibi, Kalamarıda rahatlıkla deneyebilirsin.

Her zaman dediğim gibi, malzeme ve ekipmanda sağlamlık, her halukarda avantajdır.

Gerisi kısmet.

6. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Bence bu kaşık kullanılmalı çünkü dip kayalık ve kayalık meralarda hele akdeniz ve egede ki kayalık yerlerde sinarit,lagos gibi taş balıkları ve levrek kofana akya gibi bu meraların orta suyunda gezen predetörler bu kaşığa vuracaktır önce uzun bir süre kuyruğundaki tüğ ile deneyin eğer vurmazsa tüğü çıkarın veya başka bir iğne takın ve o şekilde deneyin eğer yakalayamazsanız ..
    Canlı bir kefali canlı bir sübye veyea kalamar(kalamar ve sübyenin oltaya takılma şekili önemlidir) alıp özel bir şekil iğne ile yüzerek akyanın olabileceği yere götürüp bırakın bu esnada iğneye bağlı olan balık ve balığın bağlı olduğu olta takımında ağırlık bulunmayacak ve balık ölü olmayacak ve olta kıyıda arkadaşınızın elinde olmalı ,yüzüp bırakın ve hızlıca uzaklaşın sonra sadece bekleyin :D :D

7. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    deme akya basladimi yav. hazir mersindeyken kiyilamak lazim