Kıyıdan Asansör Sistemi ile Lüfer Avı.

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında murat303 tarafından paylaşıldı.

1. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    Bugün 28/09/2007 Cuma günü. Üsküdar salacak sahilden ASANSÖR sistemi ile 2-3 kişinin Lüfer aldıklarını gördüm. Biraz durup izledim çok ilginç bir yöntem fakat başarılı oluyor sanırım. Ayrıntıları biraz anlatayım.

Kıyıdan Asansör Sistemi ile Lüfer Avı.

1- 200-250 gr kurşunu boş olarak ileriye atıyorlar.
    2-Bir klipsli fırdöndü unuca 90-100 cm bir beden ile Lüfer iğnesi bağlıyorlar.
    3- Canlı zargana veya İstavriti öldürmeden iğneye takıp ( sırtından ) fırdöndü ile misinaya bağlayıp yavaş yavaş denize indiriyorlar.
    4-Lüfer vurunca Hızla çekiyorlar.

İşte resim. Biraz kötü oldu ama idare edin artık.

http://img128.imageshack.us/img128/1719/asansrnf8.jpg

2. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    vurduğunu nasıl anlıyorlar :?

3. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    yeterki vursun zıplatır onu:D

4. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    Anlaşılmayacak gibi değilki. Lodos çıkmış gibi sallıyor kamışı Lüfer efendi.

5. istavrit

istavrit Boğaç

süper yöntemmiş ...vurduğu bence hemen anlaşılır,ama misinayı gergin tutmak şart...

6. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    paylasim icin tesekkurler murat bey ama bence sacma bir sistem...amac ne burda?canli yem atmak mi?daha uzaga atmak mi?gezer bir yem mi olusturmak?yoksa pratiklik mi?bence hic biri gezer kursunlu bir takim bundan daha iyi is yapar...bir baligi ana bedene bir fidondu ile takiyorlar ve yemi suya birakiyorlar ama bu yem suya indikten sonra kac metre daha ilerliyor?yemin kursuna kadar ilerlemei icin en az 70c lik bir aci olmasi gerek...baligin yakalandigini anlamak icin misineyi germek gerek...misineyi gerince yemimiz bir halat ustunde raylarla karsiya gecmeye calisan bir insan gibi olacak yani saga sola hareket sansi olmayacak buda avci balikta herzaman suphe uyandirir...oltaya takilmis canli yem turu önemli degil yarali oldugu icin avci baligin kendine gelecegini bilir ve avci yaklastigi zaman genelde hic hareket etmez veya aksine kiyiya kacmaya calisir eger kacmaya calisirsa buda avciyi tahrik eder ve ava saldirir ama yem ayni bir rotada askida kacmaya kalkarsa bu balikta bir suphe uyandirir...yani sistem calismasi sadece fakli bir sistem olmasindan dolayi olur...cunku balik hergun onlarca takim gorur ve tanir farkli bir takim oldugu icin o bölgede bir kac gun av verir ve sonra ugrasmaniza degmez...en iyi sistem kursunsuz mantarsiz canli yemi oltaya takip srbest yuzmesini sahglamaktir bu sayede en iyi avlar yapilir av avcidan kacabilmeli...kisaca köpekten kacarsaniz isirir ama kacmazsaniz koklar gider yoluna....

7. pelikan25

pelikan25

En İyi Avı:
    palamut,sarıkanat,
    mustafa kusura bakma bişey soracagım belki arasam forumda vardır ama güncel oldugundan burda sana soriyim dedim canlı yeme igneleri nasıl takıyoruz yani oltayı nasıl ayarlıyoruz resimli anlatım falan varmı yardımcı olursan sevinirim.

8. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Saçma dediğiniz yöntem yıllardır usta balıkçılar tarafından başarıyla kullanılmakta.
    Bu yöntem akıntının çok fazla olduğu sarayburnu ve üsküdar gibi yerlerde işe yarıyor.
    1. Canlı yemi savurmadığınız için balık ölmüyor ve süper avcı oluyor.
    2. O akıntıda hangi kamışla kaç gr. kurşun atabilirsiniz. 300-350 gr atabilir misiniz.
    3. Ayrıca yem canlı olduğu için ileri atmanız gerekmiyor.
    4. Sarayburnunda 10-15 mt açıkta tekneler kofanaları toplarken kıyıdakiler nal topluyor her zaman. İşte bu asansör sistemi ile canlı yemi tekneden sarkıtmış gibi avantajlı duruma geçiyorsunuz.

Hala saçma olduğunu düşünüyor musunuz?

9. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    buraya bir göz at abi bulamazsan ben anlatirim ;)
    http://www.balikavi.net/forum/forumdisplay.php?f=10

10. antalyalı_şahin

antalyalı_şahin

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    kılıc balıgıydı ortalama 8 kılo falandı
    abi türk icadı kadr zor bir sey yok ama zorda kaldıkmı ve söz konusu balık olunca hemen yapabılıoz
    :D :D :D :D

11. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Çok doğru dostum bizim bu balıkçılar anlamadan dinlemeden neden yorum yaparlar anlamam Burda amaç kıyıdan av yaparken sanki tekneden avlanıyormuş gibi uzun olta sistemi uygulamaktır Ama anlayana....

12. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    vay be demek öyle bu lüfer nasıl bir balıkmış vayyy :D:D

13. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    bence hala sacma..ama dikkat edin bence diyorum...sizin dusunceniz daha farkli olabilir tabi...benim dusuncem beyan ettigim gibi...
    1-eger balik 10-15 mt ilerde ise savurmaya gerek yok kamisin ucunu hafif sallasaniz balik oraya baliklama ve hic zarar göremeden iner...
    2-arkadasin dedigine göre 200 gr kursun du bunu atmakta zor degil...ama 30 mt uzakliga kadar misine cok kalin degil ise 50 gr kusun bile yemi sabitler bölgede amac bu ise
    ¨3-canli yemi ben kamisla normal avlanirkende ileri atmam sadece baligi kendi haline 1-2 mt ileri birakir bosluk vererek acilmasini saglarim...
    4-bu tekneyle veya kiyidan avlanmakla alakali degil bence..100 kisi baliga gider uc kisi tutat bu olay isi bilmekle ve tecrubede...

beni sakin yanlis anlayip inatlasiyormusum gibi dusunmeyin ben sadece dusuncemi sundum...her yigidin yogurt yigisi farkli derler...;)
    saygilarimla

14. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    Size saçma gelmiş olmasını anlayabiliyorum. Ama Üsküdar'a hiç gittinizmi bilmem. Akıntı çok fazladır orada. Bu yöntemle yıllardır avlanıyorlarmış balıkçılar. Ben hiç denemedim. Fakat bugün gözlerimle gördüm, alırken yanlarındaydım. Başka bir yöntem kullanamazlar sanırım orada. Çünkü 15-20 kişi yanyanalar. Başka türlü olta attınmı herkesin misinasını toplar kavga çıkar sanırım...:) :) :) Fakat izlemesi oldukça zevkliydi. Tutmasını düşünemiyorum bile..

15. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    :cool: analamak icin avukat mi olmak lazim:D

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 13 Temmuz 2009
  16. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    İnatlaşmıyoruz bilgi paylaşımı olarak düşünüyorum ben.
    Burada nehir gibi akıntıdan bahsediyoruz. Sizin 50 gr kurşunla atacağınız takım 10 sn. sonra kıyıya yapışır.
    Tekneden kıyıdan farketmez demişsiniz, latife yapıyorsunuz herhalde. Tekneler akıntıya karşı sabitlenerek canlı yemi sarkıtıp yüzdürdükleri için kıyıdakilerden çok daha avantajlıdır. Asansör sistemi bu dezavantajı belli bir ölçüde de olsa kaldırabilir.

17. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    payalsim ve emeginize saygi duyuyorum ben sadece benim görusumu bildirdim...;)
    baska bir yöntemle de avlamak tabiki mumkundur...illaki o oltayla avlanacak diye birsey yok önemli olan oltani ve baligi yönlendirebilmek...insanlar o takimi kullanmaya alistigindan o sekilde ava devam ediyor olabilirler...dedgim gibi bana göre akillica degil...ne diyeyim size rastgele:)

18. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    dediginiz dogru ama bu tekneyle alakali degil teknedeki adam sizden daha az anliyorsa sizden daha az balik tutar...bu kadar basittir bu...onlarin takimindan daha ustun bir takim yaparak bu sorun cözulur....sizlerde bu taktigi kullaniyorsunuz onlara karsi ama dedigim gibi bana göre gereksiz..daha farkli daha guzel sistem yapilabilir...ben nehirde avlandimcok kez burda vede cok kuvvetli nehirler genisli 1 km bulan bir nehir 50 gr kursum 30 mm misine yarin saatte 1 mt kayna oluyor akintidan..ama misine kalinligi artarsa o kursun ucar gider...ben sadece bunda bir örenek verdim 50 gr kursunu...sizin orda kullanacaginiz agirlik farklidir...eger cok sik insan bir arada atiyorsa yapacaginiz bir sey yok agirlik acisindan...ne diyeyim allah makine ve kamisiniza zeval vermesin...her atista 200-300 gr birde baligin agirligi:D
    saygilarla 5 te baliga gitcem yatayim

19. istanbulteam

istanbulteam Alparslan Altan

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm oltalar
    En İyi Avı:
    96 adet istavrit
    Demek asansör buymuş lüferin gelmesi kesinmi bari,

20. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    Linea Effe OYSTER CAST 4.20 mt. SURF kamış ve 60 lık 4 bilyeli noname makina.
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    bu sistem sürekli uygulanan bir sistem. Amaç yemin canlı kalması. Atarken yemi öldürmemek için kullanılıyor zaten. saçma olsa insanlar balık tutamaz bu yöntemle. arkadaşın bahsettiği yerden hergün düzenli olarak lüfer tutuyorlar bu sistemle. benim evim oraya 5 dk her akşam ya gezmeye çıkıyorum ya balık tutmaya. her akşam görüyorum bu sistemle balık tutulduğunu