Kıyıdan at çek avına başlayanlara öneriler.

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında yavsan tarafından paylaşıldı.

1. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Avlarımı şimdiye kadar deneme başlıkları altında raporladım. Bunun nedeni at çek konusunda bilgi ve deneyim sahibi olmamamdı. Siteden ve ustalardan aldığım bilgilerle kendimi teorik açıdan geliştirip denemelerle tecrübe kazanmayı hedefledim. Bu son 3 denememde öğrendiklerimi paylaşmak istiyorum.
    1- Ustalar sürekli olarak at çek için uygun takım gerekliliğinden bahsedip dururlardı ve ben pek önemsemezdim. Sürekli olarak balık avını ucuza maletemeye çalışarak bir şeyler yapmaya çalışırdım. Sonuçta hep hüsran olurdu. Balık da tutamadığım gibi ıvır zıvırlara bir sürü paralar verirdim. At çek için uygun bir takım aldıktan sonra farkı gördüm. Her şey bu kadar basitmiş aslında.
    2-Uygun kamış ve makina herşeyi çözmüyormuş bunu da öğrendim. Bu takıma yerleştirdiğiniz misinaya çok önem vermek gerekiyormuş. Güvenmediğiniz, sürekli kopacak korkusu taşıdığınız bir misina avınızı endişeli bir şekilde geçirmenize neden olduğu gibi av sırasında güvensizlikten kaynaklanan nedenlerle tutukluk yaşanıp balığı kaçırmanıza neden olmaktadır.
    3-Takımla ilgili her ayrıntıya azami dikkat gerekmekteymiş bunuda öğrendim. Meraya geldiğimizde hepimizde çocuksu bir heyecan ve telaş olmaktadır biliyorum. Bir an önce ava başlamak için acele eder ve aslında yapmamız gereken hataları bu sırada yaparız. Mesela ben bu gün aceleden rapalanın düğümünü yanlış attığımdan koca bir balığı kaçırdığım gibi sahtemde denize gitti.Size ve kendime tavsiyem takımı tam anlamıyla güvenli bir şekilde kurmadan, ayarlamadan avlanmayın. Her şeyin tas tamam olduğuna kanaat getirin. Bir şeylerin ters gittiği hissi varsa ve mesela attığınız düğüme karşı bir güvensizlik hissi varsa erinmeyin düğümü kesip yeniden düzgünce bağlayın.
    4- At çek avlarında deniz size istediğinizi veriyor. Almayı becermek size kalmış.

2. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    tavsiyelerine teşekkürler soner.Hayat'ta yediğin kazıkların bileşkesine tacrübe denirmiş hata yapa yapa yapmamayıda öğreniyor insan :) rast gele...

3. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Son yediğim kazık çok acı geldi abi. Filozof oldum bu yüzden.

4. greenfish

greenfish q

deli gibi istediğim bişey şu atçek.para biriktirip güzel bi combo yapıcam :)

5. cemadisen

cemadisen Cem Adışen

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-Curve Boy:2,10 10-30 atar 167 gr Lineaeffe Oyster Cast Boy:4,20 250 gr atar 540 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40S, Remixon Magnum 6000
    En İyi Avı:
    Sinarit 2,6 Kg
    Alanya at çek için, Antalya'dan daha iyi ve daha verimli olabileceğini söyleyebilirim

6. Geveze_22

Geveze_22 Hasan Kıskanc

Favori Kamış:
    Alba Leader 3.50 %100 Carbon - Alba Star Maritime 3.90 Surf
    Favori Makine:
    Banax SX4000 - Okuma Avanger Av-45
    En İyi Avı:
    Göl Kefali-8.200 gr Karagöz 4.250 gr Kofana 2.220 gr
    Şu at-çekte merakım çok takım yapıcam ama ilk başta istanbulda araçsız atçek yapabileceğim bir yer keşfetmem lazım çok zevkli bir duygu olduğuna eminim...

7. greenfish

greenfish q

Bu taraflarda pek atçek yapan yok, genelde yemli takım kullananlar var. merkez ve konaklıya doğru olan tarafları bilmiyorum.

8. karetta

karetta okan

bende levreğe başşlıyacak kamış olarak hangisini alacağım kafam karışık siz ne ne marka hangi kamışı kulanıyorsunuz

9. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    okuma v-system 2.70 boyunda 10-30 gr atarlı kamışı kullanıyorum... Oldukçada memnunum.... Kamışın atış performansı ve balık yakalandığında verdiği güven harika...

http://www.avmarketi.com/asp/product/15407/OKUMA-V-SYSTEM-SPIN-KAMIS-270cm-10-40GR

10. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Paylaşım için teşekkürler,bilgiler çok değerli...