Öncelikle herkese merhaba.. Antalya'da avlanıcam, yarın sabahtan gidicem. Makineye 28 mm misina sarılı. Takımı ise 25 mm floracarbon misina ile oluşturup bu 28mm lik misinaya bağlıycam. Sanırım buna şok diyorlar heralde. ince misinayı makinede sarılı olan kalın misinaya bağlamak. 1.80 lik 40-80 gram atarlı kamışım var. 5 parçalı. Kurşun ise 30 gram fırdöndülü. Kullanıcam sahte ise tahminen 10 gram falandır. Mavi ve gümüş parlak renkli, içinde swes yapan bilye olan, arkasında ve önüne doğru solungaç altında toplam 2 tane üçlü iğne olan 10 cm boyunda bir sahte. yani toplamda ortalama 40 gram olucak. Makine ise okuma safina pro spa-65 4:8:1 ve 4 bilyeli ((nette 3 diyor ama üstünde 4 bilye yazıyor)) Uzağa ama öyle uzaya kadar atmıycam, biraz gitse kafi Sizce bu ekipmanla şansım olur mu kıyıdan spin avında ve antalya'da..
En uçta takım bulunur. Bunu biraz kalın olan şok takip eder. Şokun boyu, atışa yetecek kadar bıraktıktan sonra, makineye en az 4-5 tur sarılacak kadar olur. Ardından daha ince olan makineye sarılı misina gelir. Yani bu şok değil. Şok için, örneğin, makineye 0.25, 0.20 bir misina sarılır. Ucuna 0.30, 0.45 gibi kalın bir misina eklenir. Şokun amacı, atışta oluşacak yüksek şok kuvvetle takımın kopup gitmesini engellemektir. Sizinki şok değil. Siz aslen takım yapmış oluyorsunuz, FC, ince bir parça ile balığı ürkütmeyecek bir takım.
65 lik makina bana göre atçek te sizi baya yoracaktır. Bende 65 lik makina var ama onu teknede kullanıyorum. Eğer imkanınız varsa 25-30-35-40 lik makina almanızı tavsiye ederim yorulmamanız için. Ben 40 lık bir makina kullanıyorum gayet memnunum.
Merhabalar, Müsadenizle bir iki tavsiye vermek isterim. Öncelikle bence de makineniz büyük. 25'lik ya da 30'luk makine yeterli gelecektir. 65'lik büyük, yorar sizi. İkinci olarak bence şok emici ya da fc kullanmanıza gerek yok. Bunun yerine örgü ip denemenizi tavsiye ederim. 0, 14-0, 16 mm kalınlığındaki örgü ip bahsettiğiniz kombinasyondan daha dayanıklı ve iyi bakarsanız çok daha uzun ömürlüdür. Üstelik esnemediği için daha hassas hissedersiniz ve tasmalayabilirsiniz. Son olarak kamışınızın atarı, belki shore jigging için uygun olabilir ama 15-20 gr'lık sahteler için fazla. 15-30 gr atarlı, yaklaşık 2, 40 lık kamış daha uygun olacaktır. Bahsettiğim kombinasyonla yaklaşık 20 gr.lık bir sahteyi kurşun kullanmadan çok daha uzağa atabilirsiniz. Evet, bunlar bir miktar masraf çıkarabilir ama kıyıdan at-çekte çok daha yüksek performans sağlayabilisiniz. Rastgele..