saat 12 - 13 gibi geç bir saatte avlağa geldim hiç planlarımda yoktu ama deniz çağıdı neyse ilk atçekler boş boş geldi. canım sıkıldı .''boşuna geldim'' derken oltanın ucunda 2 istavrit görünce neşem yerine geldi peşi ne 3 lü ,2 li 5li de gelince keyfime diyecek yoktu. biraz mola vereyim diyerek olta takımıma zargan topu ekleyerek atıp bıraktım . 2 oltadan 8 li Yani toplam 16 iğne sudaydı birde dip takımı . yemek yedikten sonra takımları bir bir çektim ve birinde 5 , diğerinde 7 olmak üzere 12 tae istavrit daha cektikten sonra bu kadar yeter dedim . takımları toplarken birden dip oltamın suya doğru gittini farkekttim ve hemen çektim. peşine bu 23 cm boyundaki ilginç balık geldi. Uploaded with ImageShack.us adını bilmediğim balık (türünü bilen warsa yazabilirmi ) 23 cm lik Uploaded with ImageShack.us istavritlerimm
balıklar ışıl ışıl parlıyor vallahi...ne lezzetlidir onlar şimdi...tebrikler afiyet olsun...diğer balık kaya balığı kuvvetle muhtemel...sadece biraz iri o kadar...
teşekkürler. bende kayabalıı dedim ama yanımdaki deneyimli amcalar kaya deil arabi türdür dediler çünkü rengi çok deişik ve vücudunun altında gelikler fln war ilginç bi balık ilk defa rastladım hala canlı ve altındaki 25 krş boyutundaki iki yüzgeçli delikle ne yaptığını anlamaya çalışıyorum
kumda yaşayan bi balık ben benzer bi tane yakalamıştım eti beyaz ve sert tavuk balıgının içine benziyor içi. ama lezzetli bir balık..
Alttan da resmini çekseydin, deliklerin ne olduğuna bakılırdı. Bence de kayabalığı, dişli kaya veya mısır kayası dediğimiz en lezzetli türünden, eti de bembeyaz ve hafiftir.
25 krş boyutunda 2 delik war . yanlarından yüzgeçler var ve silindirik bi şekil oluşturuyor. balıkğın içine doğru gidiyor ...
bu sene banada çok geldi o balıktan buralarda kum balığı diyorlar istavrit çekti elini ayağını bu akşamki denememizde boş döndük
Avınız bereketli geçmiş. Hep daim olsun. O balık ile ben de daha önce tanışmıştım. Epey bir zaman önce Çeşme Alaçatı limanında sahteme atlamıştı. Bölgedeki balıkçılar çok değişik bir isim söylediler ama hatırlamıyorum. Biri ağzına sigara koydu, baya içti sigarayı. Epey bir zaman karada kalmasına rağmen ölmemişti. Sonra suya gönderdim. (Denizde sahteme atlayan ilk balıktı)
Seni tebrik ederim.Umarim sonraki avlarin daha da guzel olur Birde Turkcemizi daha duzgun bir sekilde kullanmaya ozen gosterirsen cok daha iyi olur Hadi bakalim Rastgele...