merhabalar, kıyıdan at çek yaparken sahte balıgı daha uzaga atabılmek için kurşun eklenmelimi takıma? eklenmemeli mi ?
Çanakkalenin kıyıları İstanbul tarzı kurşunlu takım ile atçek yapmaya uygun değil. Buyüzdendir ki yerel balıkçılar sahtelerin içine su veta deterjan enjekte eder sana tavsiyem bulabilirsen Maria Blues Code V type sahteler edinmen. bu sahteler 9 cm ve 21 gram ağırlığında batar tip sahtelerdir. bulamazsan iki seçenek var. Ya sende herkes gibi sahtelerin içine su bas yada yuvarlak delikli kurşunların ufaklarından en fazla 2 taneyi ana bedene geçir. Tabi bunu yaparken sahteyi bağladığın düğüme zarar vermemesine özen göster.
Dostum bende Çanakkalenin muhtelif yerlerinden atıyorum, at-çek için kullandığın kamışın çok önemli olduğunu bugün anladım. Kamışın spin kamış mı ve sahten kamışının atar aralığında mı? Daha önce bende normal yemli kullandığım kamış ile kaşık atmayı denediğimde 3-4 metre önüme düşüyordu bilmediğimden tabiki Bugün aldığım spin kamış ile 11gr ağırlığındaki sahteyi 30-40 metre civarında atış pozisyonu vs tam olarak bilmeden bile atabildim.
atari yuksek spin kamis ile grami ağır sahte uzaga atilabilir.. piyasada 40gr lik sahtelerde mevcuttur.