kıyıdan at-çek lüfer avı

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında haliluysal1717 tarafından paylaşıldı.

1. haliluysal1717

haliluysal1717 HALİL UYSAL

merhabalar,
    kıyıdan at çek yaparken sahte balıgı daha uzaga atabılmek için kurşun eklenmelimi takıma? eklenmemeli mi ?

2. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    tabiki ekleyin boğazda bu şekilde av yapılmaktadır.

3. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    penn sargus shimano baitrunner 6500b
    En İyi Avı:
    yildizli trakonya 53 cm 1,5kg sinarit 1,75kg
    Çanakkalenin kıyıları İstanbul tarzı kurşunlu takım ile atçek yapmaya uygun değil. Buyüzdendir ki yerel balıkçılar sahtelerin içine su veta deterjan enjekte eder sana tavsiyem bulabilirsen Maria Blues Code V type sahteler edinmen. bu sahteler 9 cm ve 21 gram ağırlığında batar tip sahtelerdir. bulamazsan iki seçenek var. Ya sende herkes gibi sahtelerin içine su bas yada yuvarlak delikli kurşunların ufaklarından en fazla 2 taneyi ana bedene geçir. Tabi bunu yaparken sahteyi bağladığın düğüme zarar vermemesine özen göster. ;)

4. silent01

silent01 Erhan Açar

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 270 Spinning, Okuma V System 2.40 10-40gr, Shımano Alivio TeGt 30-60 Tele Spin
    Favori Makine:
    Shimano Sonora 2500 FC, Shimano Hyperloob 4000FB
    Dostum bende Çanakkalenin muhtelif yerlerinden atıyorum, at-çek için kullandığın kamışın çok önemli olduğunu bugün anladım.

Kamışın spin kamış mı ve sahten kamışının atar aralığında mı?

Daha önce bende normal yemli kullandığım kamış ile kaşık atmayı denediğimde 3-4 metre önüme düşüyordu bilmediğimden tabiki :)

Bugün aldığım spin kamış ile 11gr ağırlığındaki sahteyi 30-40 metre civarında atış pozisyonu vs tam olarak bilmeden bile atabildim.

5. atalay77

atalay77 atalay

Favori Kamış:
    ucuz ama kaliteli sörf
    En İyi Avı:
    rus kefali(zıpkın)
    Yalnız arkadaş uzağa atmak istiyor bu sebeple kamışı spin değil surf olmalı bence.

6. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    atari yuksek spin kamis ile grami ağır sahte uzaga atilabilir.. piyasada 40gr lik sahtelerde mevcuttur.