merhabalr, sadece at çekle sığ yerlerde lüfer tutulabiliyor kurşunsuz sahte yemi atıcam istanbulda nerde lüfer at çekle çıkartabilirim yardımcı olursanız nerde yakalarım adres verebilirseniz çok sevinirim teşekkürler yorumlarınız için,reeling
Merhaba Berk, Profilde yaşın 13 yazıyor, oldukça genç bir arkadaşımızsın. Sana bir kaç tavsiye vereceğim, öncelikle Forumları bol bol oku, 1-2 ay forumlarda gez özellikle bu forumda çok bilgi var. Zamanla nerede, ne zaman, nasıl balık avlanma gerektiğini öğreneceksin. Soruna da yanıt vereyim: Lüfer için biraz geç kaldın sayılır, Lüfer İstanbul boğazına Eylül ayının ortalarına doğru giriş yapar ve Kasım ayı sonuna kadar iyi av verir. Aralık ayında artık çok azalır, dolayısıyla kıyıdan av yapan bizler için avı çok zorlaşmıştır. Ancak çıkan yerler yok mudur? illaki vardır. Boğaz'da akıntının azaldığı ışık alan yerleri denemelisin, Arnavutköy, Tarabya, Emirgan Vb. Spin takım ile at-çek yapacaksan kurşunsuz rapala kullanmalısın, rapala klipsine sahteyi takıp (1-2 m dalarlı sahteler) ile at-çek deneyebilirsin. Surf takım ile yapılan 150-200gr ve 5-8cm arası rapala ve kaşıkla yapılan av ise sana şimdilik çok uygun değil gibi, en az 3.90 kamış, iyi bir surf makine ve sağlam bir kas iskelet yapısı istiyor... Son birşey; Kimse Avlandığı, Balık Aldığı Noktayı tam olarak vermez, veremez bunun nedenini zamanla sende öğreneceksin... RASTGELE
Lüfer almak kolay değil Berk, Şimdilik tecrübe kazanmaya, az hata yaparak, dolandırmadan, bir yerlere takmadan at-çek yapmaya çalışırsan daha iyi olur. Lüfer önümüzdeki sezon için hedefin olsun.
Selam Berk. Öncelikle bir adet spin kamış ve makine temin etmen gerekiyor. Bunun yanında iyi birde ip, ipin ucuna 1 metre civarında sok misina onun ucuna da rapala klipsi, e tabi birde sahte balık lazım . Bunları temin ettikten sonra tercihen ışık alan sahil şeritlerinde şansını deneyebilirsin. Yer konusuna pek takılma çünkü "burada balığın ne işi var" denilen yerlerden çok güzel balıklar tutmuş, tutulduğuna şahit olmuş biriyim
Zaten abi bütün malzemeler var kamışıda makinede vr sahte balıklarda var da ben bi kaç kez denemiştim bi tık bile alamamıştım