arkadaslar ilk kez at cek yapıcam ve bır kac sorum olcak... bu ıste bıraz acemıyız fakat cok hevesli ve ilgiliyım kıyıdan at cek nasıl yapılır?? yanı oltaya atıyorum sararken balık vurdu peki kalama ayarı acıkmı olması gerekıo balıgı yormak ıcın ?? tam olarak anlatırsanız sevınırım tskler
Kalama ayarını ekipmanlarına göre yapmalısın. Özelliklede kullanacağın misinanın çekerine göre. Ben ayarı şöyle yaparım. Kamış açık vaziyette ucundan aşağı doğru misinaya asılırım. Çok zor olmasada hafif zorlukda gelmeye başladığı yerde kalama ayarını bırakırım. Kendime göre ayarımı bu şekilde. Balık vuruncada direk kalama açık şekilde mücadeleye başlayabilirsin. Balık yorulmaya başlayıncada direncine göre kalamayı kısarak balığı çekebilirsin. Ben hiç oynamam kalamayla hep aynı ayarda durur. Balık istediği zaman alır gider. Hiç zorlamam Yöntemim doğru mu yanlış mı bilmiyorum. Yazılacak olanlara göre bende anlayacağım
Biliyorlar Ancak sende öğrenip levreklere ortak olma diye yazmıyorlar. Şaka şaka; sorduğun şeyler defalarca kez yazıldı. Levrek yakalama tekniklerine bak. Spin kamış, makina nasıl olmalaıdır diye birçok bilgi de var. Biraz bakarsan bulursun. Yorucu ve sabır gerektiren çoğu kez de boş döneceğin bir avlanma tekniğine başlamak istiyorsun ama işin kolayına kaçıyorsun. Forumları didikle, bende yeniyim bu konuda 1 aydır okumadığım form kalmadı.
soyle yapılır boyle yapılması gerekıyor diye bır yerde bısı bulamadım... sadece avlanma seklı soylenıyor yanı yemlı olta tarıfesı vs..
Spin makina spin kamıs ve uygun misina alıyorsun,sonra o verdigin paradan daha fazlasıyla sahte balık alıyorsun,sonra netten birkaç atıs videosu izleyip başlıyorsun.Yada bırakma yapiyordun ben bunları biliyorum ayrıntısını sitede çok rahat bulabilirsin
tamamen katılıyorum. Bu yaz ki levrek avı tecrübelerimde gördüğüm en önemli şey levrek yemi alıp sırtını donuyor ve oltayı 5-10 metre götürüyor. Eger oltanıza levrek vurur vurmaz kalama ötüyorsa balık sahtenizi biraz götürdükten sonra tasmalayın ancak oltanıza ağırlık bindiyse fakat sahteyi götürmüyorsa tasmayı gecikmeden vurmakta fayda var. Kalamanız açık olmazsa ya yemi kusuyor yada hızla döndüğü için yanagı yırtılıyor. ilk önemli nokta bence burası. Ancak kalama fazla gevsek olmamalı levrek güçlüdür kalama fazla gevsek olursa balık sahtenizi denizde istediği gibi dolastırıp kurtulmanında bir yolunu bulucaktır nihayetinde. Diğer önemli nokta ise balıgı sudan çıkarma. Eger büyük bir yakısıklıysa kepceyle yada balıgın yanagından tutarak sudan çıkarmak gerek . tam sudan çıkarırken yanagı yırtılarak kurtulan bir levrek gününüzün kötü gecmesini sağlar. Bunlar sadece bu yaz basladıgım at-cek stili avdan edindiğim tecrübelerden ibaret. Ustaların yazılarını okumak lazım