Kıyıdan at-çek takımı yardım

Konu, 'Kamışlar' kısmında caglarist1 tarafından paylaşıldı.

1. caglarist1

caglarist1 Caglar

Favori Kamış:
    Düşünülüyor
    Favori Makine:
    Düşünülüyor
    En İyi Avı:
    minakop/Kötek 1 kilo civarı
    Sayın site sakinleri kamışlar ve makinalar hakkında fazla bilgim olmadığından affınıza sığınarak beğendiğim şu modelllerin Karadeniz Trabzonda kıyıdan at çek levrek ve lüfer avı için uygun olup olmadığını ,uygun deilse kendi kanaatinizce ikame olabilecek ürünleri tavsiye etmenizi rica ediyorum.
    SHIMANO_CATANA_SPINNING_BX__300_H_2_PARCA__KAMIS
    RYOBI-ECUSIMA-6000Vi-MAKINE
    ASSO_ULTRA_100_M_28_mm_MiSiNA

bunlarda levrek için önerilen rapalalar
    STRIKE-PRO-ALPHA-MINNOW-MINI-JL-012F-5-3CM
    STRIKE-PRO-JL-119F-SUNI-BALIK-7-5CM#
    RIVER2SEA-BUBBLE-WALKER-80-SUNI-BALIK

300-350 tl, kamış ve makina için ayırmaya razı olduğum bütçedir.

yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler

Son düzenleme: 14 Eylül 2010
  2. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FB & D.A.M Quick Effzett FDS 735 & D.A.M 860 SLR Surf
    En İyi Avı:
    Söylemem nazar değer :)
    Yasin bey ben size marka vermeden yardımcı olmaya çalışayım siz bütçenize göre beğendiğiniz markayı bu tavsiyelere göre alabilirsiniz.

Kamışınız 2 parçalı, uzunluğu ise 240 cm veya 270 cm olmalıdır. Atar değeri ise 0-30 gr veya 10-30 gr idealdir.
    Kullanacağınız makine en fazla (40'lık) 4000'likten büyük olmamalıdır.
    Misina seçiminiz ise hafızasız ve en fazla 0,25 olmalıdır. İdeali 0,20'dir.

Sahte balıkları ise avlağın durumuna göre seçim yapınız. Avlakta levreğe yem olabilecek balık türlerine yakın sahteler almaya çalışın. Gece avlanacaksanız daha görünür sahteleri tercih edin.

Rastgelsin.

3. caglarist1

caglarist1 Caglar

Favori Kamış:
    Düşünülüyor
    Favori Makine:
    Düşünülüyor
    En İyi Avı:
    Şenol bey kamış olarak tavsiyelerinize ve profilinizdeki öneriye bakarak LİNEAEFFE 10 KİLOS SPİNNİNG 240 cm up to 30 bu kamışı almaya karar verdim.bu saatte yardımcı oldugunuz için teşekkürler makina bakıcağım şimdi

4. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Rica ederim.

2,5 kg levrekleri sorunsuzca aldığım bir kamıştır. 270 cm olan model daha uygun olabilir sizin için satıcıya gittiğinizde her ikisinede bakın bence.

Sahte balıkları ise avlağın durumuna göre seçim yapınız. Avlakta levreğe yem olabilecek balık türlerine yakın sahteler almaya çalışın. Gece avlanacaksanız daha görünür sahteleri tercih edin. Avlanacağınız yerdeki derinliği ve ilişkinleri göz önünde bulundurarak sahte seçimi yapınız.

Önerilerim.
    Strike-Pro JL-092F, 10,5 cm, renk kodu: 061
    STRIKE-PRO JL-108F, 9 cm, renk kodu: A44E
    STRIKE-PRO EG070, renk kodu: 912 M
    RIVER2SEA ROVER 128 popper, 12,8 cm, renk kodu : G-12R

Bunların yanında çeşitli silikon sahtelerde alınız. Şimdiden rastgele.

5. caglarist1

caglarist1 Caglar

Favori Kamış:
    Düşünülüyor
    Favori Makine:
    Düşünülüyor
    En İyi Avı:
    teşekkür ederim tekrardan tavsiyeleriniz için nette biraz araştırma yaparak bütçeme uygun olan shimano catana ra 4000 yada shimano alivio 4000 fb modellerinden birini alıcağım.bölgeye bugün gideceğim deneme amaçlı her renk silikon aldım hepsini deneyeceğim

6. İzmirli51

İzmirli51 Fikret ALAYLIOĞLU

Favori Kamış:
    2,59 cm Shakespeare UglyStik Lite, 2,40cm Dam EMotion 25 IM6X ,
    Favori Makine:
    Sahara 3000FD ve Sonora 2500FB - 4000FB
    En İyi Avı:
    Levrek 1,950 kg
    Rastgele..

7. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter, Okuma Cromo Jigging, Lineaeffe Extreme 180/440
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Catana 4000 i tavsiye ederim. Şahsen kullanıyorum ve memnunum. Başlama seviyesi için ideal bir makine. Önden kalamalı olanını (fa) da düşünün derim.
    Kamış eğer 270-300 olacaksa dengelemek için 40 lık kafa daha iyi olur. Eğer 210 ve daha kısa kamışi alacaksanız 25 lik 30 luk makinelere bakın derim.

8. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    Arkadaşlar merhaba konu açılmışken bende birşey soracağım. Şenol arkadaşım misina olarak en fazla 0,25 yazmış....ki doğrusuda odur sanırım, fakat Karadenizde (doğu) levrek avlama yerleri genelde kayalık geneldede T denen yerler.Balığa gelenler 0,60 misina kullanıyorlar ortalama kalınlık 0,50.. Ben 0,24 mm 13,3 kg çekerli misina taktığımda alay eder gibi gülüyorlar. Esas öğrenmek istediğim örnegin: 2 ayrı marka veya aynı, 0,30 mm misina var birinin çekeri 7 kg öbürünün çekeri 20 kg fakat cekeri az olanın fiyatı öbürsünün 2 katı. Asıl burada dikkat neye etmemiz lazım ? Örnek bir misina tavsiniz varmı varsa sevinirim.

9. Muharrem_Gunes

Muharrem_Gunes Muharrem Güneş

Favori Kamış:
    Shekspeare Ugly Stik Lite 1.98 M,Shimano Vengeance Sea Bass 2.40 10-50 Gr
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20,Shimano Stradic 3000SFD,Shimano Exsence CI4 3000M
    En İyi Avı:
    Levrek 1000gr - 1200gr arası.Diğerlerini yazmıyorum.Levrekte hırs yaptım.
    Sevgili arkadaşım.Kamış için 2.40 veya 2.10 ideal çünkü kontrol etmesi raha olur.makinende küçük olursa daha iyi olur.Yanlış anlamadıysam 6000 li makina yani 60 lık.Bu demek olurki büyük makina extra ağırlık ve defalarca fırlatış için yorucu bir seçim.Tavsiyem 30 veya 40 lık makaralara yönel. Ayrıca makine devirleri 5.1.1 veya daha üstü bulabirsen onlara yönel.Ben 20lik okuma flame ullanıyorum çok iyi.inanki 40 lık bile buyuk ve ağır geliyor artık bana.
    Şahsi fikrimdir Saygılar..

Benim malzemelerim
    Kamış : Shekspeare 1.98 ugly stik
    Makina : Okuma Flame 20
    Misina : 0.24 asso 10 kg ve 0.20 remixon örgü.
    Sahteler : Rapala x rap walk- subwalk ve river2 Sea rover 98,buble pop ve buble walker favorilerim.Avlagım ege denizi oldugu için bunlar kara denizde ne verir bilemem.
    Gayet memnunum.

10. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ufuk bey, her balıkçı gibi bende kendi avlak tecrübelerim üzerine burada öneride bulunuyorum. Eğer sizin avlağınızda çok kayalık ve resiflerin bol olduğu bir bölge ise ve balık yakalağında bu kayalara veya resiflerin arasına kaçmaya çalışıyorsa, bunun sonucunda da sert kaya ve ilişkinlere misinayı taktırıp kopartıyor olabilir. Bu nedenledir ki oradaki, avlakta avlanan balıkçı arkadaşlar daha kalın misinaları tercih ediyor olabilirler. Fakat bu sorunuda bütçeniz ve tecrübeniz el verdiği taktirde ip misinalar ile aşabilirsiniz.
    Lakin böyle bir sorun yok ise tamamen bilgisizce avlanıyorlardır, ince misinanın balık geldiğinde kopartacağı korkusu ile avlanmaktadırlar. Uygun kalama ayarı ile 0,20 mm Monoflamen misina sarılmış bir olta takımının 3-4 kg balıkları nasıl aldığını görünce şaşıracaklardır emin ol. İşte o zaman siz onların ustası olacaksınız. Avlarınız daim ve bereketli olsun.

Aşağıdaki ilk balık OKUMA BLUEFISH 300 m MİSİNA 0,26 mm Monoflamen misina ile alındı.
    İkinci resimdeki balıklar ise SUFİX SUPREME 0,25 mm / 300 Metre ile alınmıştır.

[URL="[​IMG]

[URL="[​IMG]

[URL="[​IMG]

11. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Çağlar Merhaba. Aslında herkes çok doğru şeyler söylemiş. Ben de kabaca bir iki şeye değineyim.

Strike-Pro JL-092F, 10,5 cm sahtenin 061 ve 010 renk kodlu olanlarını tavsiye ederim Bir de su üstü sahtesi olarak river2sea bubble pen 80'i önerebilirim (bu sahte ile wtd (walk the dog) yapacaksın; durgun havalarda levreklerin yemlik balıkları yerken yaptıkları combaklar esnasında bu tip sahtelerle çok hoş sonuçlar alabilirsin).

Makineni 40'lık (4000'lik) kafadan büyük alma bence (20'lik iyi bir makine ile 4-5 kg'lık levrekleri yora yora ve zevkle çok rahat çekersin). Kamışa gelince, 240 cm, hatta 210 cm bir kamışla başla kesinlikle (su üstü sahteleri, mesela river2sea bubble pen'i bunlardan daha uzun kamışlarla layıkıyla kullanman çok zor olur). Kendin için en doğru kamış boyunu biraz da zamanla bulacaksın (hatta farklı uygulamalar için farklı farklı spin kamış ihtiyacı bile duyman mümkün; acele etme ve ihtiyaçlarını tecrübeyle belirle).

Misina olarak da sağlam, en çok 0.25 mm monofilament bir misina ile başla. Asso sağlamdır ama çok hafızalıdır; Şenol Abi'nin tavsiye ettiği misinaları ya da bulabilirsen benim şu anda kullandığım ef&fe latex supersoft 0.25 mm misinayı kullanabilirsin. Misinanı makinene ne çok az ne de çok fazla sar (az sararsan sahten daha yakına düşer, çok sararsan misinan blok halinde kafadan fırlayıp dolaşır).

Şimdilik bunları söyleyebilirim. Sağlıkla kal ve rast gele.

12. caglarist1

caglarist1 Caglar

Favori Kamış:
    Düşünülüyor
    Favori Makine:
    Düşünülüyor
    En İyi Avı:
    çok teşeşkür ederim bilgiler için dediklerinizi dikakte alacağım fakat makina 20'lik ufak oalbilecek durumlar söz konusu 40 'lık dan ziyade eğer varsa 30 luk olabilir çünkü burada tesislerden kaçan somonlar ve bayağı büyük rus kefallerii tutma ihtimali var rapalaları alıcağım.Yardım için çok teşekkürler

13. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Aykut beyin vermiş olduğu bilgileri dikkate almakta fayda var. Zira bu işin bir kaç püf noktasını bende onun tecrübelerinden öğrenmiş bulunmaktayım :)