elimde (112mm boy, 16,4g ağırlık) ebatlarında sahte var 170 cm lik 10-30 atarlı kamışla deneme yaptım tahminen 25 ile 30 m arası uzaklığa gitti. Bu kamışla bu mesafe iyimidir yoksa benmi atamıyorum ? sahilden veya kayaların üzerinden 25 metre civarı atış levrek için iyimidir ? 210 luk kamış alsam mesafe değişirmi ?
Merhaba, bende at çek avında yeniyim. Ama araştırmalarıma göre şuanları söyleyebilirim; Levrek zaten yemlenmek için kıyılara çok yaklaşır. forumları okuyunca çoğu levreğin kıyıya 5-10 metre mesafede sahteye atladığını görüyoruz. 25-30 metre atabiliyor olmak yeterlidir. kamış boyu en fazla 5-10 metre daha etkiler, bence gereği de yoktur. Kamış boyundan çok atış tekniği önemlidir ve ayrıca çekerken verilen aksiyon... Tabi bana soracak olursan çok levrek yakaladın mı diye. Henüz nasip olmadı ama yaklaştığımı hissediyorum
sen araştırmalarınla benden daha deneyimli haldesin ben sahteyi attıktan sonra nasıl çekilmeli aksiyon denen şey nasıl olmalı onları bile bulamadım. ustalardan da ses çıkmadığıma göre birbirimize yardımcı olacağız, olabildiğimiz kadar
İhsan kardeşim, sahteyi attıktan sonra 8-10 saniye kadar bekle. Sahten biraz dip yapsın. Sonra kamışını hafif hafif biraz aşağı yukarı, sonra saga sola hareket ettirerek yavaş yavaş sar. Bu hareketler sahtene balıkmış gibi hareket verecektir. Hepsi bu kadar. Rastgele.
mesafen iyidir zaten balık olsa bu mesafelerde gezer .. youtube da var aksiyon nasıl yapılır diye arat..bulursun..videosunu seyret
abi mesafeyi ölçmen lazım, bazen insan 30 metreyi 10 görür (algıda yanılma) ZAten sahteleri anca 25 metre atabiliyorsun. 30 35 metre gitse daha iyi. daha uzağa atamazsın; istersen takımını değiştir, istersen mesinayı değiştir bütün bu özellkler her biri 1-2 metre kazandırır (at-çek) için Aynı ağırlıkta silikonu rapaladan daha uzağa atarsın şimdi çıkmama lazım sonra ilave ederim
http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=38001 Arkadaşlar sanırım yukarıdaki link sizin için çok faydalı olacaktır.
Ayrıca ben at çek konusunda biraz rahatıma düşkünüm, şöyle açıklayayım; beni en az yoran makina ve kamışı tercih ediyorum. Şu anda remixon 240 cm kamış ve okuma avenger 300 kullanıyorum, at çeke gittiğimde sandalyemi yanımda götürüyorum, tek elle atış yapabiliyorum. Bir av da oldukça at ve çek yaptığınız düşünecek olursanız sanırım rahatlık ve konfor oldukça önemli, kurduğunuz takım sizi yormamalı