kıyıdan atçek avı için tavsiye

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında melanur tarafından paylaşıldı.

1. melanur

melanur hüseyin soy

Favori Kamış:
    olta
    selam hafta sonu alanya marina içinde levrek duyumları aldım atçek yapmayı düşünüyorum akşam ortamda 3 adet projektör yanıyor resimde görüldüğü gibi karşı tarafta ben ise kısa mendirekte avlanıcam ortam alaca karanlık olucak tavsiyenize ihtiyacım var sizce hangi sahteleri kullanmamı tavsiye edersiniz elimdeki rapalalardan birkaçını seçtim hangisi daha favoridir yalnız dez avantajım içerde yavru balık bi hayli var
    yer
    Uploaded with ImageShack.us
    kulanılacaktakım
    makina shimano symetre 2500 fi
    kamış lineafe rapid 2,40
    misina 0,18 sufix yedek kafada sufix siege 0,23
    birde sahtelerin ucundaki halkaları çıkarmalımıyım yoksakalmalımı şimdiden herkese teşekkür ederim

2. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Eğer rapala bağı kullanıyorsanız halkalara gerek yok çıkartın. Yok kullanmıyorsanız kalmalı.

Silikonun içine 1 adet yanan fosforlu çubuklardan yerleştirin, iğneyide aynı yerleştirin. Aksiyon bozulmuyor.

Rapalalar için koleksiyonunuzda turuncu veya yeşil renkler göremedim, gece ve gün batımında en çok bunlar iş yapar.

3. sailorcesme

sailorcesme emrah

Favori Kamış:
    fladen ım8
    Favori Makine:
    shakspeare mach 2xt
    En İyi Avı:
    levrek 2kg
    rapala bağı yapmadan kanca takarak avlanırken balığın ürkme durumu olmuyomu acaba?

4. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Koca çarpma iğnelerden ürkmeyen balık, ufacık bir klipsten korkmaz.

Ben rapala bağı kullanıyorum şahsen gayette memnunum. Her sahtem FC misina ve bir fırdöndüye bağlı olduğu için klipsle değiştirmek kolay oluyor.

5. sailorcesme

sailorcesme emrah

Favori Kamış:
    fladen ım8
    Favori Makine:
    shakspeare mach 2xt
    En İyi Avı:
    levrek 2kg
    Teşekkürler Caner bey hoşçakalın.

6. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FB & D.A.M Quick Effzett FDS 735 & D.A.M 860 SLR Surf
    En İyi Avı:
    Söylemem nazar değer :)
    Dalan tip sahtelerde ise geceleri açık renk olanlar her zaman iş yapmaktadır. Özellikle en son resimdeki dalan sahtelerin hepsini kullanabilirsin.

Strike pro EG 070 serisi 912M renk kodlu sahte sabah gün doğmaya başladığında WTD aksiyonu yaparak kullanabilirsin. Şahsen biz İzmir'de o sahte ile iyi verim alıyoruz. Ayrıca buna benzer su üstü sahtelerini sabah gündoğarken kullanmanı tavsiye ediyorum.

7. mehmetcelik33

mehmetcelik33 mehmet celik

huseyin abi bence uzun menderegin ucuna gidin cunku balik aksam yemlenmek icin limandan ya cikarlar yada limana giris yaparlar.uctan ayni zamanda turnada vurabilir.

8. melanur

melanur hüseyin soy

Favori Kamış:
    olta
    teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için peki bunlar nasıl turuncu yozuri pins minnow

9. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Mekanda aydınlatma varsa tercihinizi pastel renklerden yana kullanın, balık yaklaşmadan ne olduğunu göremesin. Işıklı ortamlarda çok pırıl pırıl olanlar ıskarmoz kofana avı için iyidir ama levrek için biraz fazla paraktırlar. Levrek parlayan sahteyi çok uzaklardan görür, çoğu zaman yüzüne bakmaz(çalkantılı havalar istisna). Bu yüzden sahte seçiminizi suya titreşim yayan ama çok da uzaktan farkedilmeyecek kadar mat renkli olanlardan yana kullanmanız.

10. modena

modena

sahtelerin gösterildiği ilk resimde rapala maxrap flake ayu kodlu olan sahte oldukça verimli olabilir...yücel ustanın da bahsettiği gibi gece avında sahtenin yüzerken yaydığı titreşim fark edilmesi için oldukça önemli...sabaha karşı yine aynı resimde bulunan rapala husky jerk mu denenmeli...ve son olarak ilk sahte olan daiwa saltiga laser sardine bence gece yarısından sonra kamışla sert aksiyonlar verilerek denenmeli...

11. fish founder

fish founder Özgür

bildiğim kadarı ile marina içinde avlanmak yasak,
    bu sebepten dolayı problem yaşamayın,