selam hafta sonu alanya marina içinde levrek duyumları aldım atçek yapmayı düşünüyorum akşam ortamda 3 adet projektör yanıyor resimde görüldüğü gibi karşı tarafta ben ise kısa mendirekte avlanıcam ortam alaca karanlık olucak tavsiyenize ihtiyacım var sizce hangi sahteleri kullanmamı tavsiye edersiniz elimdeki rapalalardan birkaçını seçtim hangisi daha favoridir yalnız dez avantajım içerde yavru balık bi hayli var yer Uploaded with ImageShack.us kulanılacaktakım makina shimano symetre 2500 fi kamış lineafe rapid 2,40 misina 0,18 sufix yedek kafada sufix siege 0,23 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us birde sahtelerin ucundaki halkaları çıkarmalımıyım yoksakalmalımı şimdiden herkese teşekkür ederim
Eğer rapala bağı kullanıyorsanız halkalara gerek yok çıkartın. Yok kullanmıyorsanız kalmalı. Silikonun içine 1 adet yanan fosforlu çubuklardan yerleştirin, iğneyide aynı yerleştirin. Aksiyon bozulmuyor. Rapalalar için koleksiyonunuzda turuncu veya yeşil renkler göremedim, gece ve gün batımında en çok bunlar iş yapar.
Koca çarpma iğnelerden ürkmeyen balık, ufacık bir klipsten korkmaz. Ben rapala bağı kullanıyorum şahsen gayette memnunum. Her sahtem FC misina ve bir fırdöndüye bağlı olduğu için klipsle değiştirmek kolay oluyor.
Dalan tip sahtelerde ise geceleri açık renk olanlar her zaman iş yapmaktadır. Özellikle en son resimdeki dalan sahtelerin hepsini kullanabilirsin. Strike pro EG 070 serisi 912M renk kodlu sahte sabah gün doğmaya başladığında WTD aksiyonu yaparak kullanabilirsin. Şahsen biz İzmir'de o sahte ile iyi verim alıyoruz. Ayrıca buna benzer su üstü sahtelerini sabah gündoğarken kullanmanı tavsiye ediyorum.
huseyin abi bence uzun menderegin ucuna gidin cunku balik aksam yemlenmek icin limandan ya cikarlar yada limana giris yaparlar.uctan ayni zamanda turnada vurabilir.
Mekanda aydınlatma varsa tercihinizi pastel renklerden yana kullanın, balık yaklaşmadan ne olduğunu göremesin. Işıklı ortamlarda çok pırıl pırıl olanlar ıskarmoz kofana avı için iyidir ama levrek için biraz fazla paraktırlar. Levrek parlayan sahteyi çok uzaklardan görür, çoğu zaman yüzüne bakmaz(çalkantılı havalar istisna). Bu yüzden sahte seçiminizi suya titreşim yayan ama çok da uzaktan farkedilmeyecek kadar mat renkli olanlardan yana kullanmanız.
sahtelerin gösterildiği ilk resimde rapala maxrap flake ayu kodlu olan sahte oldukça verimli olabilir...yücel ustanın da bahsettiği gibi gece avında sahtenin yüzerken yaydığı titreşim fark edilmesi için oldukça önemli...sabaha karşı yine aynı resimde bulunan rapala husky jerk mu denenmeli...ve son olarak ilk sahte olan daiwa saltiga laser sardine bence gece yarısından sonra kamışla sert aksiyonlar verilerek denenmeli...