merhaba arkadaşlar. bu siteye yeni üye oldum. geçtiğimiz hafta sonu kamış ve makina almak için bir kaç dükkan gezdik. fakat balıkçılık hakkında çok bilgimiz olmadığı için bakmakla ve bilgi toplamakla yetindik. sizinde anladığınız gibi bu işte yeniyiz ve eski olmak için çok hevesliyiz sormak istediğim bir kaç sey var ve başlıklar halinde cevaplarsanız çok iyi olur. ilk olarak iki adet kamıs iki adet makina alacağız. birbirinden farklı olsun istiyoruz özellik olarak. kıyıdan avcılık yapacağız onuda yeri gelmişken belirteyim. biraz araştırmadan sonra 2,5-3 metre arası bir kamıs ve bu kamısa sarımı cok yüksek olmayan (1:2-1:2,5 gibi) bi makina 50-100 atarlı ve diğeride 2 metrelik bir kamıs 20-50 atar ve sarımı yüksek (1:5 gibi ) makinalar almayı düsündük. kısa kamıslı olan daha küçük balıklar avlamak için. elimizde farklı iki takım olsun istiyoruz. marka belirleyemedik. sizinde bu konuda düsünceleriniz nelerdir. bana maliyeti 60-70 olmalı olta ve kamısın. yeni oldumuzdan dolayı idareten en azından balıkçılığı örenene kadar bizi idare edecek bir takım yeterli olur diye düsündük. tavsiye edeceğiniz makina ve kamısları bekliyoruz. sizler 90 ytl lik bir takım yazabilirsiniz ben onu 60-70 e pazarlıkla alırım ) ikinci olarak ankara cevresinde balık avı yapacağımızdan dolayı hem olta ve makina hemde balık avlamak için gerekli olan diğer malzemeler (sahte balık, iğne gibi) ankara cevresindeki balıklara göre olmalıdır. ankara cevresinde en çok görülen balık türleri sazan, yayın, turna, kefal ve azda olsa levrek. alacağımız olta, makina ve diğer malzemeler bu balıklar göz önüne alınarak tavsiye edilirse iyi olur. son bir istek bu balık türleri (sazan, yayın, turna,kefal ve levrek) en iyi günün hangi saatlerinde nasıl avlanır. bu konudada bilgilerinizi biz acemilerle paylaşırsanız çok memnun oluruz
öz gür kardeşim öncelikle hoş geldin diyelim ve en kısa yoldan forumda istediğin her şey mevcut bunları oku aklına çok takılan bir şy olursa sor gereken bilgiyi arkadaşlar verecektir. rasgele
Selamlar Özgür. Öncelikle iki makine ve kamış için 90 ytl oldukça az bir miktar..Buna birde aradığın özellikleri eklersek hemen hemen imkansız.Çünkü makine başına 20ytl gibi bir rakam düşmekteki bu rakam iile ancak Virax'ın bazı modelleri ve Albanın birkaç makinesi dışında pak makine yok.. Bunların dışında deviri 1:2 yada 1:2,5 olan makineler çok özel seriler olup fiyatları oldukça yüksek makinelerdir..Bahsettiğin miktara alınması imkansızdır.. Ancak Yinede şahsen bir öneri yapabilirim..Ancak bulardan daha uyguna alacağın makineler ile kefifli yada verimli bir av yapman zor.. http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=MK JUPITER 50 http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=AK3290 360
ben takım basına 90 ytl demek istemiştim.. yani iki takım için toplam 180 ytl. bi yanlıs anlasılma olmus oda benden kaynaklanıyor sanırım. surffishing dostum simdi bekliyorum önerilerini... fırat hocam iki gündür forumda dgirmediim link kalmadı gibi bişi bende bunn üzerine üye olup kendi sorularıma yanıt almak istedim......