yakın zamanda kıyı oltacılığına başladım. armutlu fıstıklı narlı civarında atışlar yapıyorum takımları burdan okuyarak ben yapmaya çalışıyorum . ama bir türlü verimli bir av çıkaramadım. 15 istavrit 1 gelincik 1 tane kefal dışında birçok da kaya balığı yakaladım . bu işi beceremiyorum bir türlü ya da yanlış takımlar ile çalışıyorum. sizden ricam banahangi balık hangi takımla yakalanır yardımcı olursanız sevinirim. çıkan balıklar kefal (her yerde var ) karagöz levrek eşkina izmarit çupra mezgit kırlangıç palamut çinekop lüfer sarıkanat kıyıdan dip oltası yapıyorum genelde ya da karagöz için şamandıralı takım ... yardımcı olursanız çok sevinirim iyi günler.
yakın zamanda kıyı oltacılığına başladım. armutlu fıstıklı narlı civarında atışlar yapıyorum takımları burdan okuyarak ben yapmaya çalışıyorum . ama bir türlü verimli bir av çıkaramadım. 15 istavrit 1 gelincik 1 tane kefal dışında birçok da kaya balığı yakaladım . bu işi beceremiyorum bir türlü ya da yanlış takımlar ile çalışıyorum. sizden ricam banahangi balık hangi takımla yakalanır yardımcı olursanız sevinirim. çıkan balıklar kefal (her yerde var ) karagöz levrek eşkina izmarit çupra mezgit kırlangıç palamut çinekop lüfer sarıkanat kıyıdan dip oltası yapıyorum genelde ya da karagöz için şamandıralı takım ... yardımcı olursanız çok sevinirim iyi günler. Sevgili Faik kardeşim ben de zamanında çok kıyıdan balık avladım sana bu konuda biraz yardımcı olabilirsem mutlu olurum. Kıyıdan istavrit almışın o ava devam, eğer kefal varsa kıbrıs oltası ile tutabilirsin ben zamanında çok kefal tutardım hatta adım ble Kefal Orhan'a çıkmıştır, bu konuda çok güzel kıbrıs oltası hazırlarım istersen bana adresini ver sana korgo ile bir takım yollayayım aynısını sende yapar kullanırsın. Levrek için, kıyıdan levrek takımı ve avı hakkında işte raporum. kıyıdan lüfer avları konusunda İstanbul'dan bir çok usta balıkçı kardeşimiz takım ve yöntem konusunda sana yazacaklardır. sana güzel avlar dilerim sevgiler hoşçakal. Sevgili Arkadaşlarım, Deniz, balık, ve balık avlamak benim hayatım olmuş, Emekli olduğumdan beri, devamlı deniz ve balıklarla haşır neşir olurum, her gün denize çıkan ve her gün balık tutmakla uğraşırım, teknem ile denize açıkmadığım zamanlar kendimi huzursuz hissederim, Uzun senelerin verdiği bilgi ve tecrübelerimide, zamanla sizlerle paylaşıyorum,daha evvelden kıyı balıkçılığı ile uğraşırdım, kıyıdan kefal başta olmak üzere çok miktarlarda levrek, karagöz ve çıpra avlarım vardı, levrek avı yöntemleri o kadar fazladırki günlerce yazsanız bitmez, ben de size limanların içersinden , tabi avlanma yasağı olmayan yerlerden, derin deniz kıyılardan velhasıl levrek olan kıyılardan yapılabilecek basit bir levrek avı yöntemi sunuyorum. Kıyıdan sardalya ile levrek avı yöntemi: Aldığınız taze sardalyayı, yan olarak, kafasından ve kuyruktan kesiyorsunuz, tekrar ortadnda kesip, baklava dilimi gibi iki parça yem elde ediyorsunuz, iğneli,gezer kurşunlu bir takım yapıyorsunuz, 30- 40 gramlık ortası delik yuvarlak bir kurşunlu bir takım yapıyorsunuz, yani en ucuna bir Mustad salt Water, 540 HD 3/0 bir iğneyi, bir metre boyunda 035 asso Double Strength misinaya bağlıyorsunuz, attığınız düğümü iki kat olarak atın, sonra orta boy bir fırdöndüye bağlıyorsunuz, kurşununu içersinden geçireceğiniz, ana misinanızı, fırdöndünün diğer ucuna bağlıyorsunuz, Levrek takımımız hazır, kestiğimiz yenleride uzunlamasına , YEMİN ÜST ÜST TARAFINDAN GEÇİRİP ALT TARAFINDAN ÇIKARACAĞINIZ İĞNENİN UÇ TARAFI YEMİN DIŞINDAN ÇIKACAKTIR.şimdi gelelim, bu avı ne zaman yapacağınıza, Bu av sabah erkenden saat 00.04 ten 00.07 ye kadar devam adersiniz. Yemli takımınızı denzin kıyısından on metre kadar ileriye atın, eğer bulunduğunuz yerde liman varsa, limandan on metre ileri doğru atacaksınız,oltanızı boşluğunu alıp, bekleyeceksınız,bu arada misinanıza bir zil veya bir yemek çatalına sarıp o şekilde kalmasını soğlayın, neden sabah 00.04 te derseniz, o saatten sonra yılan balıkları gibi balıklar yerlerini levreklere terk ederler, bu saatler mevsimlere göre değişebilir, bu av yöntemi eski Midillilerden geldiği söylenir ve çok başarılı bir yöntemdir, tabi sabah erkende kalkmak içinde genç olmak lazım, haydi gençler görelim sizleri ve levreklerinizi, Sizlere çok güzel levrek avları dilerim, sevgilerimle, hoşçakalın. [/QUOTE]
yardımcı olduğun için teşekkür ederim orhan abi. önerilerini dikkatle inceleyeceğim ve takip edeceğim.