Derlerin denize döküldüğü havzalarda av verimli olur diyorlar bize en yakın yer büyük menderesin denize döküldüğü balat ovası didim bu bölgeye hiç giden oldumu nerden gidilir bu bolge hakındabır fıkrı bılgısı olanvarsa paylasırsa sevınırım
Sökeyi geçtikten sonra Güllübahçeden aşağıya doğru yolu takip et. Önce Atburgazı sonra Tuzurgazı gelecek düz devam et karşına Menderes köprüsü çıkacak köprüyü geçince Menderesin denize döküldüğü noktaya gelmiş olacaksın Mesut kardeşim. Googlemaps'ten de görebilirsin tarif ettiğim yeri. Rastgele
Bundan7-8 sene önce merakımızdan, şimdi rahmetli olan bir arkadaşım ile gitmiştik bir kez. Bol miktarda sivrisinek vardı. Muhtelif kereler yemli denememize rağmen bir şey tutamadık. Yalnız bol miktarda kefal yavrusu(gamit) vardı, onlar da yeme rağbet etmiyorlardı. Yem olarak mamun ve teke kullanmıştık. Neticede bizim için verimli bir yer olmamıştı, tek karımız bol miktarda deniz börülcesi ile zor bela sineklerden kaçabilmiştik (Aracımızın üzeri açık jeep olduğunu düşünün) Yer olarak akşam saatleri ile şafak vakti levrek yapar gibi gözüküyordu ama bir kez daha gitme fırsatımız olmadı. Bol miktarda yılan balığı yakladıklarını söylemişti, o zamanlar orada karşılaştığımız yerli halktan biri. Eğer gidecek olursanız, neticeyi merakla bekliyorum. Rast gele.
özcan abi taşburuna veya balatovasına gidecegiz yarın gece karar verecegız netolarak nereye gıdecegımıze haberdar edıcem abı durumu
Şimdi taşburundan geldim mamun ile dip yaptım inan yemler bozulmuyor bile geceyi ise bilemem. Zarganalar çok ince sanırım daha bir ayı var.Eğer gece gidersen bilgi verirsen sevinirim.
Taşburunda liman içinde levrek başlar artık. Yalnız akşam hava karardıktan sonra daha verimli oluyor. Ya da sabah gırgırların gelmesine yakın. Yem olarak da kurşunsuz takıma(ya da 5 gr.lık kıstırma kurşun kullanabiliriz) bütün sardalyayı hafif ezerek. 3 iğneli kıbrısımıza takıp atıyor ve boşluğunu verip bekliyoruz. Limanın dış kısmı bol miktarda yılan balığı yapar. Zargana zamanı geldiğinde inanılmayacak miktarda zargana yakalayabilirsiniz. Ben toplu ince takımla sardalya kuyruk altı veya ipek ile yakalardım. Eskiden lidaki çok yapardı ama artık çok ender. Taşburuna varmadan tki iskelesinin hemen sağ tarafındaki sahilden sabah çok erken saatte sardalya kıbrıs yaparak, gezer kurşunlu takımla iri çupralar alma şansınız var, arada levrek de gelir. İskeleden atarsanız takılır ama zamanında karşıdaki adayı hizalayıp attığımda lüfer ve kofana denk getirmiştim. Mavişehiri hemen geçergeçmez ilk sitenin(ismini hatırlamıyorum) koy içinden değil de sol trafındaki burnundan koy içine açığa çaprazına atarsanız iri çupra yakalama şansınız fazla. Yine mavişehirin tam arkasına denk gelen koyun kayalıklarının olduğu sol tarafında sırtınızı tepeye verip ileri atarsanız güzel çupra ve karagöz alırsınız. Sağtur sitesinin yakınındaki fenerin olduğu burundan levrek ve iskarmoza deneyebilirsiniz, nispeten derin sudur. Altınkum Marina' nın yanındaki Parlamenterler sitesinin arkasındaki iskelenin ucundan da güzel balık yaptığını duydum. Bayram' da bir aksilik çıkmazsa bir haftalığına Didim' e ailemi ziyarete gelmeyi düşünüyorum. Müsait olursak Didim' deki arkadaşlarla hem tanışmak hem de hep beraber balığa çıkmayı çok isterim. 0536 2284968
özcan abi bizimde iş yerinden bır sıkntı olmazzsa dıdıme gelıp senle balıga cıkmayı cok ısterız ınsallah fırsat olursa goruselım sagtur usutundekı fenerın orda arkadasım zıpkınla cok guzel levrek kefaller vurdu gecen yıl evlerıde orda huzur sıtesınde
Arkadaşım ben Altınkumda yaşiyorum. Bu bayram İstanbul'dan misafirlerim olacak ancak genede mumaramı al.Geldiğinde haberleşelim belki katılabilirim Aydın 0544 813 33 33
abi ben nazillide oturyorum ben ve 1 2 arkdasım fırsat buldukca dıdıme gelıyoruz bızde berber avlanmak ısterız sızınle bız yenı basladık baya bı acemlık var bır ıkı deneme yaptık pek bırsey becermedık gıbı sızlerden bırseyler ogrenmek ısterız kabul edersenız cok menun oluruz saygılar