İstanbul Bakırköy ve Zeytinburnu sahilde balık tutmak için uygun bir kamış arıyorum. Sanırım at çek yapacağım daha çok, yani istavrite atacağım ama bazen kefal ve zargana, çapari vs gibi balıklara da atabilirim. Kamışın boyu kaç cm olmalı? Ve o kadar model, o kadar çeşit var ki aramaktan bunaldım. kapalı boyu ve atarı da önemli tabi ki. Sanırım 40-80 gram atar yeterli çünkü burada herkes 35'lik demir kullanıyor. Bana tavsiye edeceğiz güzel bir kamış var mı?
Denizde kamış boyunu ve atarının yüksek olması lazım diye biliyorum. 80 gram atar az olabilir. Boyu da mümkün olduğunca kendi boyunuzun elverdiği kadar uzun tutmanızda fayda var. Denizde daha tecrübeli arkadaşlar kullandıkları kamışlardan tavsiye vereceklerdir...
80 gr yetmez. Sen oradan dayanamayacak, elbet boğaza filan gitmek isteyeceksin. O nedenle, almışken iyisinden bir surf kamış al baştan. Atarı en az 150, mümkünse 200gr olsun.
Boyunuz 1.70 üzeri ise 4 m kamış 1,80 civari ise 4.20 veya 4.50 kamış tercih edilebilir. Serdar abinin dediği gibi boğaz varken gitmeden durumazsın 250 gr atarlı kullanıyorum, kefal hariç neredeyse her balığa atarım oltayı. Not: Kişiseldir bilgiler.
80 gram atarlı kamışla istanbulun çöğu yerinde avlanamazsınız.bence almışken şöyle 200 gr kadar atarlı ve hafif (çünkü atçek yapacaksınız) bi kamış alın boğazdada kullanınn zeytinburnundada .tavsiye olarak http://www.avmarketi.com/asp/product/132489/Lineaeffe-Spider-Surf-4-20-mt-220-gr-Surf-Kamisi işinizi fazlasıyla görür.ama daha hesaplı olsun derseniz ve kapalı uzunluğu çok kısa olan ve kullandığım http://www.avmarketi.com/asp/product/13448/2328-390-D-A-M-STEELPOWER-RED-SURF-KAMIS-100-250-KIRMIZI kamışı tercih edebilirsiniz.
Lineaeffe extreme'i öneririm size, fiyat 160-170 TL arası eğer bütçenizi aşarsa benim şu an kullandığım Lineaeffe Turnafresh i önerebilirim. O da 70-90 TL arası birşeydi sanırım. Açığa atmak istiyorsanız mutlaka surf kamış almalısınız. Ben Lineaeffe turnafreshten memnunum öneririm. Boya gelirsek 3.90 ya da 4.20 cm öneririm benimki 4.20 cm. Kamışınız şimdiden hayırlı olsun. Herkese rastgele.