Kıyıdan balık avı için uygun kamış voyu ve modeli?

Konu, 'Kamışlar' kısmında Floriante tarafından paylaşıldı.

1. Floriante

Floriante Ozgur Doğan

İstanbul Bakırköy ve Zeytinburnu sahilde balık tutmak için uygun bir kamış arıyorum. Sanırım at çek yapacağım daha çok, yani istavrite atacağım ama bazen kefal ve zargana, çapari vs gibi balıklara da atabilirim.

Kamışın boyu kaç cm olmalı? Ve o kadar model, o kadar çeşit var ki aramaktan bunaldım.

kapalı boyu ve atarı da önemli tabi ki. Sanırım 40-80 gram atar yeterli çünkü burada herkes 35'lik demir kullanıyor.

Bana tavsiye edeceğiz güzel bir kamış var mı?

2. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Denizde kamış boyunu ve atarının yüksek olması lazım diye biliyorum. 80 gram atar az olabilir. Boyu da mümkün olduğunca kendi boyunuzun elverdiği kadar uzun tutmanızda fayda var. Denizde daha tecrübeli arkadaşlar kullandıkları kamışlardan tavsiye vereceklerdir...

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    80 gr yetmez.

Sen oradan dayanamayacak, elbet boğaza filan gitmek isteyeceksin. O nedenle, almışken iyisinden bir surf kamış al baştan. Atarı en az 150, mümkünse 200gr olsun.

4. gtakgoa

gtakgoa gtakgoa

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 4.20
    Favori Makine:
    banax sx5000
    En İyi Avı:
    sarıkanat, 5 adet
    Boyunuz 1.70 üzeri ise 4 m kamış 1,80 civari ise 4.20 veya 4.50 kamış tercih edilebilir. Serdar abinin dediği gibi boğaz varken gitmeden durumazsın:) 250 gr atarlı kullanıyorum, kefal hariç neredeyse her balığa atarım oltayı. Not: Kişiseldir bilgiler.

5. sermat

sermat serkan

Favori Kamış:
    cormoran bull fighter 10-30, okuma compressa 100-200,shimano nexave
    Favori Makine:
    shimano aceration hg okuma raw2,shimano nexave daiwa tournament entoh
    En İyi Avı:
    minakop şu kadar
    80 gram atarlı kamışla istanbulun çöğu yerinde avlanamazsınız.bence almışken şöyle 200 gr kadar atarlı ve hafif (çünkü atçek yapacaksınız) bi kamış alın boğazdada kullanınn zeytinburnundada .tavsiye olarak http://www.avmarketi.com/asp/product/132489/Lineaeffe-Spider-Surf-4-20-mt-220-gr-Surf-Kamisi işinizi fazlasıyla görür.ama daha hesaplı olsun derseniz ve kapalı uzunluğu çok kısa olan ve kullandığım http://www.avmarketi.com/asp/product/13448/2328-390-D-A-M-STEELPOWER-RED-SURF-KAMIS-100-250-KIRMIZI kamışı tercih edebilirsiniz.

6. uAcatcher

uAcatcher Bilgehan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Turnafresh 4.20cm
    Favori Makine:
    Albastar Formula40 (9+1)
    Lineaeffe extreme'i öneririm size, fiyat 160-170 TL arası eğer bütçenizi aşarsa benim şu an kullandığım Lineaeffe Turnafresh i önerebilirim. O da 70-90 TL arası birşeydi sanırım. Açığa atmak istiyorsanız mutlaka surf kamış almalısınız. Ben Lineaeffe turnafreshten memnunum öneririm.

Boya gelirsek 3.90 ya da 4.20 cm öneririm benimki 4.20 cm.

Kamışınız şimdiden hayırlı olsun.

Herkese rastgele.:)