kıyıdan balıkçılık için kamış ve makina önerisi

Konu, 'Kamışlar' kısmında hakan54 tarafından paylaşıldı.

1. hakan54

hakan54 hakan

tatlı suda kullanabileceğim boyu 3.90 veya 4.20 arası

*sağlam

*olabildiğine hafif

*esnek

*** ve en önemlisi oturduğum yerden atış imkanı sağlaması.yani surf kamışlardaki gibi uzun sap kısmı otururken avlanmada büyük dezavantaj sağlıyor.mümkünse kısa saplı.

ve bunun yanına hafif, orta yada küçük boy(max 3-4 kg balığa kadar çeksin yeter) makina arıyorum.

BÜTÇE: maximum 170-180 tl duruma göre en son 200tl.

Tecrübelerinizi,tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim.reeling reeling reeling

2. hakan54

hakan54 hakan

3. Hayırlı olsun, güle güle kullan...

Makinenin kalibresini anlayamadım, 20 mi 50 mi. 50 dir umarım...

4. hakan54

hakan54 hakan

teşekkür ederim bunu hiç hesaba katmamıştım :eek: :eek: :eek:

satıcıyı arayıp soracağım 20 ise iptal edeceğim.

5. hakan54

hakan54 hakan

6. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Makinada sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Her türlü ava müsait ve sağlam Fiyatına göre güzel bir seçim olmuş. Kamışın atarı biraz yüksek gibi geldi, sazan için kullanacaksan olabilir ama başka tür için yedek bir kamış alman gerekebilir. :)Adapazarın'da güzel sazanlar alınıyor hemşeriyiz. :)

7. hakan54

hakan54 hakan

hemşerim burada harika sazanlar var ama maalesef sazana fazla ilgim yok.benim işim kıyı balıkçılığı,at-çek ve turna.turna takımlarım harika çok memnunum.fakat kıyı balıkçılığında kullanacak takımım maalesef yok(tu.)bu kamışı alma sebebim fazla ağır olmaması 500 gram ve kapalı uzunluğunun 114 cm olması.çok uzun sayılmaz.makina ile beraber 850 gram gibi bi ağırlık yapıyor toplamda.el yoracağını zannetmiyorum.benim kafamı yoran şey sırık yeterince esnek mi? ve makinadan geride kalan kısım ins 50cm'den uzun değildir.

sana bi sazan resmi koyayımda keyfin yerine gelsin.2009'dan kalma bi resim.mahallemde oturan bi abi yakaladı yanımda.videosuda var.talep olursa yüklerim.16 kg kara sazan.

8. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sazanınız mükemmel :) temmuzda bende 15 gün oralardayım, bizde sülalecek balıkla uğraşıyoruz. :) At çek dedin kötü oldu kamış artı makine 860 gram yapıyor. Bu avın ertesi günü kolunu kullanamayacağının garantisini veririm. *** bu sene yaptığım turna takımım kamış artı makine 400 gram. Normal bir avda ortala 400 500 kez atıp çekiyorsun. Kamışı değiştirme şansın varsa tavsiyelerde bulunabilirim. Bu arada 150-200 gram atarlı bir kamışta o istediğin esneklik maalesef olmaz.

9. hakan54

hakan54 hakan

o zaman at-çek'den vazgeçtim.kıyıdan yemli avlarda işimi görsün yeter.inancın olsun dünden beri belki 7-8 işlemim ödeme yaptıktan sonra hep iptal oldu.ben iptal ettim.makinayı araştırıp sipariş veriyorum.birde bakıyorum kötü bir yanı çıkıyor.aynı şekilde kamışta.alıyorum stok var gözüküyor.bi arıyorum stok yok.bi çok firmadan artık alışveriş yapmam.iptal ettim sürekli.hep böyle şanssızlıklar oldu.bu takımı almaya karar verdim sonunda.kamış resimlerde ilk boğumlarının son derece ince olduğu görülüyor.bu kamışın esnek olma ihtimali çok yüksek.6 parçalı.ins umduğum gibi olur.olmazsa bunu da iade ederim en son.:)

10. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Esneklik atarlada alakalı diye düşünüyorum ama deneyip görelim. :) En kötü fazladan bir kamışın olur. Hayırlı olsun güzel avlarında kullan...

11. hakan54

hakan54 hakan

teşekkür ederim.rasgele reeling reeling reeling