Kıyıdan Bu Aylarda Ne Avlanır

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında muhammettaha tarafından paylaşıldı.

1. muhammettaha

muhammettaha Muhammet Taha ERAT

Merhabalar değerli forum üyesi abilerim.
    Bu hafta sonu arkadaşlarla bir olup avlanmaya çıkmayı düşünüyoruz ancak bu mevsimde hangi balık vardır bilmiyoruz.Genel avlanma yerlerimiz sarıyer emirgan sahili tarabya otelin önü.Diğer türlerde tecrübemiz olmadığı için çoğu zaman çapari ile istavrit avlarız .Gitsek istavrit bulabilir miyiz? yada karşımıza ne çıkar ona göre hazırlıklı gidelim bizlere de ilk olur hem :) reeling

2. adx

adx Adil

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore, Olympic Graphiteleader Argento Compatto
    Favori Makine:
    Daiwa Certate 3012H, Daiwa Emblem Pro 5500, Daiwa Tournament Surf 45QD (Favorim, ama bende yok)
    En İyi Avı:
    En iyi avı kaç kilo mu? Şaka mı bu? Çinekop, çinekop. Herhalde 70-100 gram arasıdır :-)
    İstavrit duyduğuma göre ara ara çıkıyor. Diğer balıkları bulma ihtimaliniz daha az. İstavrit de ancak bütün gün durduğunuzda makul bir miktar alabilirsiniz.
    Boğaz şu sıralar çok keyifli değil.

3. muhammettaha

muhammettaha Muhammet Taha ERAT

Adil abim yorumun için sağol.Boğaz bu aralar durgunsa başka nerelerde avlana biliriz acaba?

4. adx

adx Adil

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore, Olympic Graphiteleader Argento Compatto
    Favori Makine:
    Daiwa Certate 3012H, Daiwa Emblem Pro 5500, Daiwa Tournament Surf 45QD (Favorim, ama bende yok)
    En İyi Avı:
    En iyi avı kaç kilo mu? Şaka mı bu? Çinekop, çinekop. Herhalde 70-100 gram arasıdır :-)
    Balığın Karadeniz'den gelmesi bekleniyor.
    Ama ek olarak Boğaz'da zargana peşinde de koşabilirsin. Zargana var diyorlar.
    Onu ipekle yakalamak yaygındır.

Sırf keyif içinse hava karardıktan sonra Boğaz'ın çoğu yerinde iskele gibi yerlerin dibinde silikonla iskorpit yakalayabilirsin.
    Ben sıkıldığımda iskorpit yakalayıp salıyorum.
    (İskorpit yakalayacak olursan dikenlerine dikkat et, canını yakmasın)

İstanbul'un diğer yerlerini maalesef bilmiyorum.