arkadaşlar herkese selamlar. geçtiğimiz pazar umudum olmasada gece yine avlağa gittim. at çek ile sabahı yaptıktan sonra klasik bölge avlaklarını tarama planı yaptım. ne zamandır kıdan jigg yapabileceğim yer arayışım vardı. sonunda kayalık avlanması çok rahat olamayan bir yer buldum kıyı derinliği çok müsait olarak görünüyordu bir iki deneme yaptım 40 gr jigg ile aksiyonu batma derinliği falan tatminkar geldi. gel gelelim bulunduğum yer eğer balık yakalanırsa balığı rahat alabileceğim bir yer değildi.gözüme çok güzel bir taş seçtim ve oraya inmek için arkadan dolaşayım dedim . önüme gelen kayanın üzerine atlayıp oradanda diğer yere geçecektim. ve atladım elimde kamış da vardı ucunda da jigg. kayanın üzerinde duramayınca tepeden boylu boyunca yere serildim. bir an herşey gözümün önünden gitti.yerden kalkamamaktan korktum yanlızdım avcum ve dizlerim patladı ama çok şükür kalktım başka hasarım yoktu ama nasıl döneceğimi kestiremedim zor bela kendimi hastaneye attım film çektiler el bileğime.şu anda iyiyim.ama ucuz atlatım. herkese tavsiyem 1. mecbur kalmadıkça hiç bir avı partnersiz yapmayın. 2. tatanoz aşısı olun. 3. göğüs çizmeniz ile kıyda özellikle çok dalgada dengenize dikkat edin düştüğünüzde içine su alıp sizi dibe çekebilir. 4.rapala kazalarına da dikkat edin.genelde büyük balıklarda rapala tehlikeli hale geliyor.yanlızsanız durum daha da kötü. 5 birde genelde gece avı yapıldığından uykusuz araba kullanımı kazaya davet çıkarıyor. arkadaşların bu konularda hassas olmalarını dilerim eğer ekleyecek bir şeyi olan varsa buraya ekleyip herkesi bilgilendirebilir. rastgelsin.
balık değil sebebi ne olursa olsun kayaların üzerinden atlamak bir de el doluyken atlamak tedbirsizliktir. tavsiye bölümüne 6. madde olarak "kayalardan atlamayını" ekliyebilirsiniz. geçmiş olsun.
onu en başta detaylı olarak yazdım zaten beden yaşlanıyor ama akıl yaşı hala deli fişek.ayaklar bünyeyi kaldıramadı. teşekkürler sizede teşekkürler.
Balık avında kendimi kaybediyorum. Birçok kazayı çok ucuz atlattım...Kötüsünü düşününce tüylerim diken diken oluyor.
kayalıklarda avlanırken eşyalar kaya aralarına düşebiliyor , benim gibi ruhsat felan düşürmeyin (neyseki ulaşılabilecek yere düşmüştüde almıştım) bu arada çok geçmiş olsun allah korumuş beterinden sakınsın
Atıl abi çok büyük geçmiş olsun.Birde kayalık yerde avlanınca üzerinde rahat hareket edemiyorsak o kayadan avlanmayalım.
Geçmiş olsun Atıl bey, Allah korumuş, orada bayılsanız kimsede sizi bulamazmış mazallah, herşeyden önce emniyet:thumb:
Bilgilendirme çok güzel.geçen haftada rapala kazası geçirdi.kepçem yanımda olmadığından balığı bacaklarımın arasına alayım dedim.ama raala pantolona girdi.az kalsın bacağa geçecekti..çok dikkatli olmak lazım çoookkk !!!
Büyük geçmiş olsun Atıl Bey. uyarılarınızda çok değerli bilgiler var. bu bilgiler için teşekkür ederim.
Kayaların üzerinde olta atarken sadece rahat durduğumuz yerde olmak önemli değil balığı da rahat alabilmeliyiz. Balık gelsinde nasıl olsa alırız dememek lazım. Balığı alacağız derken kafa göz patlatmak olası. Yurt dışında bir arkadaş bu tip bir kaya üzeri av yaparken düşüp canından oldu. Maceraya hiç gerek yok. Bu arada büyük geçmiş olsun.
Atıl bey geçmiş olsun, önemli konu fakat iri balıklarda nedense öyle herkesin gelemeyecegi, sarp kayalık yerlerde tabi ki buraları çok tehlikeli zar, zor takımı attıkmı iş bitti zannediyoruz halbu ki iş sonrası ola ki büyük balık yakaladık o heyecanla bir anda herşeyi unutabiliriz işte tehlike burada unutmak ! İgnelere yem takarken Balık yakalanınca igneden çıkartırken diger igneler boşta olaki balık aşırı çırpınabilir. Levrek yakalayınca çok arkadaş dikkat etmiyor mümkünse eldiven ile tutup igne veya sahteden çıkartalım solungaç kenarları sakal traşı yapabilecek kadar keskindir. Takımı denize dogru atacagımız zaman atma öncesi sag-sol ve arkamızda kimsenin olmadıgından emin olmalıyız.
konu bana göre çok önemli bir de başıma kaza gelince emniyetin önemi artıyor. sol elimi hala randımanlı kullanamıyorum., ama gözüm hala rüzgarda yere düştüğümde uzun bir süre balık yok derken şimdi bu hafta sonu yine kıpırdanmaya başladım hava tam havası levreğin bu hafta sonu poyraz oldukça kuvvetli. katkıda bulunan arkadaşlara çok teşekkür ederim. tekrar vurguluyorum göğüs çizmesi de çok tehlikeli bana göre.
Atıl yaşadığın talihsiz kazayı okuyunca çok üzüldüm uzun bir süre önce benimde başımdan buna benzer bir olay geçmişti bilirim büyük geçmiş olsun kardeşim
Atıl Abi geçmiş olsun biraz dalgınlık ve dikkatsizlikle hepimizinbaşına gelen yadagelebilecek olaylar uyarılarınız için teşekkürler dikkatli olmak şart.