selam arkadaşlar herkesin gecmiş bayramı mubarek olsun benım bir kaç sorum olacak kıyıdan dip atıyorum yem olarak boru kurdu, tavuk gögsü karıdes kullandım simdiye kadar istedigim verimi alamadım kafama takılan birseyı sizlerle paylasmak istedim acaba iğne ve yem büyükmü olmalı yani sözün özü dip takımı balıkların çeşidine göre nasıl olmalıdır herkese bol şans. reeling
Mersin merkezden verim almak zaten gergedanın bale yapması gibi bişey heralde. Ama soruya gelecek olursak iğne balığın ağzına göre olmalı yemde iğneyi örtmeli ancak fazla taşmamalı.
Merhaba.Oncelikle olta attigin yerdeki denizin taban yapisina gore takim yapmalisin.Cok taslik kayaliksa gezer kursun tek igne(Yinede takacaksin takimi ama 3 lu klasik takim gibi her attiginda takilmaz) eger yer yer taslik veya kumluk bir meraysa 2 li veya 3 lu takim kullanabilirsin.Yem ve kanca konusuna gelince bence baslangicta 4 numara igne kullan.Iyi kalite celik igne olursa balik yakalama sansin artar(ornk sasame, owner 50116 veya 50173, fudo).Onemli bir nota daha yem kancadan tasmasin.Cunku balik tasan yerlerden yemi tutup alip gider.Yapabildigince kancada kalmali yem.Ignenin ucunu ne tamamen ac yada ne tam kapat.Hafif cikik olsun igne ucu disariya.Gerisi sabir Rastgelereeling :hungry:
slm ben alanya da avlanıyorum daha doğrusu avlanmaya çalışıyorum yeni başladım buralarda neler var bi de balkon balığı nedir herkes ondan muzdarip
Merhaba aykut bey.Zannedersem meslektasiz.Bende rehberim.Bu arada o balkon degil balon galiba:laughing: Bende bu hobiye gecen yil basladim tam bi hastalik oldu.Kiyidan el oltasi veya kamisla avlaniyorum.Bodrumda pekbalon baligi sorunumuz yok. Rastgelereeling :hungry:
klasik 3 lü takım kullanıyorum pek takılma sıkıntısı yok nadiren takılıyor ama balıklar yemi iğneden sıyırıp alıyor sankı bu yuzden acaba buyuk iğne kullanıp buyuk balıga mı atış yapılmalı hanı buyuk balık yeme yaklastımı kucuk balıkla dagılır buda yemın tırtıklanmasını önler ama brda da buyuk balık yok sanki bir de levrek boru kurdu karides gibi yemlere vururmu ? hooked