Kiyidan Gece Levrek Avi

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında kodadigenc tarafından paylaşıldı.

1. kodadigenc

kodadigenc MUSTAFA

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE ALLROUND CARBON
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR65
    En İyi Avı:
    SaBıR ve ŞüKüR
    Arkadaşlar benimde bir katkım olsun istedim akdeniz iskenderundan yazıyorum.henüz yeni üyeyim.4 ekim de daha önceden belirlemiş olduğumuz avalağa balıkhaneden aldığımız 2 kğ kalamar ve 1 kg denizden yeni çıkmış çok taze fosforunu kaybetmemiş karides ( yem için) lerle gittik.saat 22:00 dan sonra küçük balığa denemeye başladık biraz sarkoz mırmır ve kara kuyruk aldık aslında çipura yapıyordu ama o gece ay dolunaydı deniz sanki projektörlerle aydınlatılmışcasına parlıyordu.Nitekim az sonra balık kesti.Ve sabahı bekledik.Saat 5:30 da bota atladığım gibi daha önceden hazırladığımız 60-70-80-90-100 lük misanalar tek iğneli arkasında 3lü kancası var gezer kurşunlu yada sabit farketmez.Kalamarları içindeki kaşık iskelet şeklinde (kafeslerde görmüşsünüzdür kuşların gagası için kullanılar) çıkardıktan sonra önce arka sırtından sonra kalamarın soluk borusundan geçirdikten sonra iğneyi kalamarın içine gömüyoruz.üçlüyüde arkasından kalamarın altına batırıyoruz.daha sonra tek tek olmak şartıyla kıyıdan bota atladığım gibi 100metre gittikten sonra denize önce gezer kurşun batmak şartıyla sonra yemli iğneyi bırakıyorum.Kıyıdanda bir kişi boşluğunu alıyor ve kayaların üzerine bir zil takımı yapıp bırakıyor.Aynısını diğer oltalarada yapıp bırakıyorum sürü gelirse en azından birine vursun diye.Aslında bu yöntemi AKYA-KUZU için yapıyoruz ama hava değişikliği bu balığı etkiliyor.Soğuk zamanın balığı kuzu.Ama levrek ti bizim amacımız.Nitekim gün ışımaya yakın balıkların avlanma saati olduğun dan olsa gerek oltanın biri gerildi boşluğunu iyice alıp ver çek yapmaya başladık maksat balığı yormak.ver çek derken zımbayı vurduk ve balık gelmeye başladı hava henüz tam ışımamıştı bir beyazlık göründü balığı esasında seçemiyorduk .balık kıyıya geldiğinde parıl parıl parlıyordu 1kg lık levrek hemen çıkardığımız gibi nemli beze sarıp kasaya koyduk.BU AV TEKNİĞİNDE ŞART OLAN KALAMARLARIN ÇOK TAZE VE GÖZLERİNİN PARLAK OLMASI GEREKLİ ÇÜNKÜ LEVREK ÇOK KURNAZ BİR BALIK.herkese iyi avlar..

2. guitaristanbul

guitaristanbul Adnan Cemre Aksoy

En İyi Avı:
    10 kg Orfoz
    teşekkürler mustafa abi güzel av olmuş daha nicelerine..!!

3. iklim

iklim Yaman

En İyi Avı:
    kofana 3,100gr
    teşekkür edriz iyi bir çalışma devamını bekleriz bol şanslar

4. kodadigenc

kodadigenc MUSTAFA

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR65
    En İyi Avı:
    SaBıR ve ŞüKüR
    inşallah kısmetse bu cumartesi gecesi yine denizdeyiz eksikleri gideriyoruz sabahlayacağız yine ama bu sefer amaç gece balığı + gün ışıdığında rapala ile palamut ve levrek avı.şimdiden heyecanla bekliyorum..teşekkürler.

5. pilotaj

pilotaj altan

mustafa kardeşim iyi avlar olsun bende haftasonları arsuza gidiyorum bu haftasonu yine orada olacağım iki haftadan beri kıyıdan atçek yapıyorum tık yok slikon da denedim kanal ağzından hiçbirşey vurmadı bile bana fikir verebilirmisiniz bu haftada artık elim boş gitmek istemiyorum rastgele.

6. kodadigenc

kodadigenc MUSTAFA

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR65
    En İyi Avı:
    SaBıR ve ŞüKüR

Teşekkür ederim Altan agabeyim.Sanada iyi avlar olsun.Ankaradamı ikamet ediyorsun.Arsuz av bakımından güzel bir avlak bölgesi şu sıralar havaların soğumasıyla birlikte insanlardan da arınmış durumda yani avcılığa müsait.Ancak ben sahte tekniklerini o avlakta hiç denemedim.Genelde sahildeki liman barınağından kiralanılan teknelerle arsuz açıklarına çipura kaya lagoz sargoz avına gidiliyor.Çokta güzel yapıyor.Eğer teknen varsa yada kiralam fırsatın akçay kışlası mevkii var denizciler açıklarında tam onun karşısında kıyıdan 1-2 mil açıkta iyi balık yapıyor.Gelelim at çek işine.Şu sıralar palamut zamanı agbi derhal kendine yumurta toplu hazır satılan kaz tüyleri var ondan al kamışla at çek yaparsın.Sabah gün ışırken kıyıya avlanmaya geliyor sürü halinde sanırım belli adresleri yok şu sıralar denizler sakin olduğu için akdenizin tüm kıyı kesimlerinde bu sürülere rastlamak mümkün.denizin yüzeyi birden köpürüyor geldiklerin toplu gezdikleri için oltana birden fazla takılma şansı yüksek eğer oltan ağırlaşırsa çok sabırlı olmalısın çünkü bir seferinde yine böyle bir sürüye denk gelmiştim sürünün arkasına olabildiğince uzağına attım ürkmesinler diye çekerken oltama biri takıldı daha sonra ikincisi o kadar kuvvetli basıyordu ki balıklar kırmak için zorluyorlardı misinayı bende yüklendim misanam 40 lıktı.Ancak hazır bağladığım kaz tüyü 25 lik misinadan yapıldığından onlarda yüklenince ek yerinden tühümden ayrıldı fırdöndüde kar etmedi.velasıl sabır ver gitsin yorulunca onlar gelir.ve küçük yıldızlı balıklar var mini mini isimlerini bilmiyorum onlarda çok etkili yanlız şamandırayla iğneler arasında 1,5 metre olmalı.ürkmemeleri için.Ayrıca levrek zamanı balıklar özellikle palamutlar havyar bırakmışa benziyorlar saat 10:00 a kadar balıklar kıyıyı terk etmiyor.Levreğe değinirsem geçen cumartesi sabah 6:00 da denizdeydim sadece levreğe denedim yeşil rapala silikon kaşık levrekleri görebiliyorum kıyıya 1 metre kala kovalıyor tam alacak müthiş bir manevra yaparak kaçıyor çok ürkek ve kurnaz bir balık kolay kolay oltaya takılmıyor o gün hem şanslı olacaksın hemde balığın aç olması lazım.ama bu cumartesi geceden yine gidiyoruz arkadaşımla 5:30 da kalamarları 100 lük misanalarla bota binip 100metre açığa seriyorum sabah gün ışıdıktan 1 saat sonrasına kdar akya levrek yada lüfer için.gün ışıdığındada levrek ve palamuta deneyeceğim.Av raporumu kısmet olursa yazarım sanada şimdiden iyi avlar.RaStGeLe..

7. pilotaj

pilotaj altan

mustafa teşekkürler birşey soracağım sana sahildeki liman barınağı dediğin yer konacıktaki yermi?yoksa arsuzun içindeki kanalın orasımı. birde en son yazdığın 100 metre açığa serdiğin mevzu nedir paraketa olayımıdır.

8. kodadigenc

kodadigenc MUSTAFA

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR65
    En İyi Avı:
    SaBıR ve ŞüKüR
    yok kanalda değil konacıkta.esasında iskenderun sahilindeki balık barınağını kastedmiştim.ordan kiralarsın açılırsın dönüştede eğer arsuz tarafında kalıyorsan kıyıya yakın bir noktada avın bittiğinde tekneden ayrılırsın teknede iskenderuna geri döner.kanal yada konacıkta varmıdır bilgim yok.paraketa değil kastım.paraketada hep denizde olmak gerekiyor..bu söylemiş olduğum.100lük misina tek iğneli gezer kurşunlu tek iğnenin arkasında 3lü iğne var kalamara saplıyorsunuz yani iğneler kamufle oluyor yemin içinde.onu her oltayı 100metre açılıp açığa tek tek olmak kaydıyla seriyoruz.çünkü botla açığa bırakırken her seferinde 2 olta götürürsen sen botla götürürken bir kişide kıyıdan boşluğunu alacağı için oltalar birbirine dolanır.farklı yerlere bırakma söz konusu olmaz.hem kürek çek hemde 2 oltayı zaptedmek kolay iş değil.5 oltan varsa 5 kerede oltayı seriyorsun işin bittiğinde kıyıya dönüyor zil takımlarını kuruyor ve bekliyorsun..ben teşekkür ederim.
    RaStGeLe..

9. pilotaj

pilotaj altan

mustafa kusura bakma çok sordum bu olta dip oltası gibimi gezer kurşunlu tek iğneli demişsin arkasındada 3lü iğne yani tek iğneli dediğin 3li çarpma olarakta nitelendirilen iğneden bahsediyorsun sanırım değilmi yoksa ayrıyetten tek bir iğne dahamı var hem tekliye hem 3 lüye ayry ayrı yem takıyorsun iğne aralıkları nasıl ve kaçlık iğneler kusura bakma sorularım için çok fazla anlamadığım için sordum müsait olursam bende aynısından denemek isterim birde sabah erken saatte yapıyorsunuz bu işi sanırım.

bu kalamarlar küçük sübye dediklerinden vede bütün olarakmı takıyorsun nereden alıyorsun tazesini?

Son düzenleme: 16 Ekim 2009
  10. kodadigenc

kodadigenc MUSTAFA

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR65
    En İyi Avı:
    SaBıR ve ŞüKüR

ne demek estagfurullah.bilgi paylaştıkça güzeldir.5 numara fransız iğneler var hatta serçe parmağına yakındır boyu.iri olması hiç sorun değil balığın ağzıda iri çünkü.şimdi ====-[==]========-<0-0>====-Z======3 aslında belki saçma oldu ama oltanın bağlanışı bu [] gezer kurşun <0-0> fırdöndü z 5numara iğne ve çarpma diye nitelendirikleri 3 lü iğne..üçlü iğne garantiye alıyor balık vurduğunda ani müdahaleyide sen yapıyorsun zımba diyorsu buna balığın boşluğunu yakaladığın an bu işlkemi yapıyorsun ve sivri olan üçlü avın oltadan kurtulmasını imkansız kılıyorr.yemide söylediğim gibi iskenderunda kanal boyu var orda balıkhane var akşamüstü 20:00 21:00 gibi tazew taze teknelerle geliyor ordan bulabilirsin.diğer adıda sübye dikkate et sübyeler büyük olmasın.iğneler içinde kaybolsun balığıda ürkütmesin.tek sübye kalamarı 5 numara iğne ve 3lüye aynı anda bağlıyoruz.kalamarı parçalamadan balık zaten tüm sanıyor kalamarı ve fosforuna kokusuna ve gözlerine kanıp yeme yem oluyor.yardımcı olabildiysem daha neki..

RaStGeLe

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

Üşenmeden-usanmadan, gönülden bilgiler.

Mustafa teşekkürler, selamlar, sevgiler.:)

12. pilotaj

pilotaj altan

bilgiler için çok teşekkürler mustafa inşallah bu gece deneyeceğim bir aksilik olmazsa sanada rast gelsin pazartesi habeleşiriz artık .

13. pilotaj

pilotaj altan

selam mustafa neler yaptın konuşamadık ogünden sonra nasıl geçti av