Kiyidan ilk TROFEM :)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında KULL64 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Saygideger site uyeleri.Hepinize merhabalar.1-1.5 aydir balikavina gidemiyordum ramazan dolayisiyla.Ve nihayet bugun gittim.Nasil anlatacagimi,nereden baslayacagimi bilemiyorum su anda.Bugun yasadigim o anlar hayatim boyunca gozumun onune gelecek :D
    (kisaca yazacagim):
    Sabah 6,30 da arkadasla bulustuk ve herzamanki mekanimiza surfcasting icin gittik.Dunden yemlik baliklar ve tavuk yuregi aldim.Avlaga vardik hemen oltalari suyla bulusturduk.Fakat hemen ayagimizin dibinde yuzlerce zehirli deniz analari vardi.(Resimlerde goreceksiniz ve gecen sene bir turistin olumune sebep olmustur bu tur denizanalari.Daha sayisiz vakaa var)Denizanalari olunca dogal olarak suya girerek atis yapamiyorduk.Zaten su seviyesi cok dusuktu.Bizde yerimizi degistirmeye karar verdik.Arkadas bana onden gitmemi , 20 dk sonra kendisinin yanima gelecegini soyledi. (Cizdigim resimdeki 2.Nolu avlak icinde kucuk bir yer degistirme)
    Neyse ben yeni yerime vardim,oltayi salladim yine suya ve bos durmamak icin yeni yaptigim sahteleri denemek istedim.Ben bunlarla ilgilenirken olta bir anda sahlandi(o sirada oradan gecen kari-koca bir turistin agzi acik kaldi resmen :D) Hemen oltayi kaptim,tasmayi attim.Bu sey inanilmaz buyuktu kesinlikle.Kalamayi oyle bir aldi ki anlatmakla o an'i bitiremem.Biraz mucadele ettik.Ardindan birseyin ucup gittigini anladim,kamis cok sakinlesti :S Misinayi sardim yanima kadar ve baktigimda : o canavar gibi takimimin kostegini ignenin oldugu yerden KESMIS.Vallahi abartmiyorum,resmen kesmis ve alip goturmus.(Takimi suprizlere hazirlikli olmak icin cok saglam ve kalinca bir orgu misinadan yapmistim)Bu uzuntuyu anlatmanin tarifi yok. O siradada arkadas bana dogru geliyormus:D O da panik oldu.Ama ne yapalim kismet dedik ve devam ettik.Sonucta kacti iste buyuk balik( o an hirstan aglayacaktim).Bir muddet daha devam ettik.Bu sirada arkadas bir tane kucuk bir stingray yakaladi(resimde gordugunuz vatos)Sonra oradada deniz analarindan rahat edemedik.Daha sonra 1.No lu avlagimiza vardik.Oltalari suyla bulusturduk.Bu sefer arkadasin aldigi iri karidesleri normal bir bas parmak boyunda keserek tek igneli takima taktim diger kamis ile ve attim suya.Aradan biraz zaman gecti.Kamis neredeyse yerinden firlayip suya girecekti.Hemen kaptim kamisi ve ortalama 6-7 dakika ugrastim bu Canavar'i almak icin.Arkadas uzun kakic'ini getirdi ve o kakic yardimiyla aldik disari.Yanimdaki mini tarti aleti ile tartmak istedim,10 kilonun ustune cikinca ne olduysa bozuluverdi tarti aleti.Yani 10 kilonun biraz daha uzerinde bu Trofem.
    Ardindan tekrar oltalari attik.Yine coook guzel bir vurus aldim ve cok kucuk mucadele sonucunda bu baligi aldim (buradaki ismi Karopu.Lagos'u andiriyor)
    Ardindan bu sevincle ve azimle biraz daha ugrastik bir baska trofe icin fakat daha gelen giden olmadi.Yemlerimizde bitti.Yuzum ve kollarim zaten acayip yandi :D
    Bunlarin uzerine donus yoluna koyulduk.Su anda ne yazacagimi,ne soyleyecegimi bilmiyorum.Ve bunlari yazarken icimde ve suratimda cok aptalca bir gulumseme olusuyor.BITMEDIIIII.....Hazir olunnn...Kisa bir zaman sonra ayni bolgeye 1 gece kalmak icin gidecegiz.Bakalim neler bekliyor bizi daha.
    Hepinize RASTGELE...Umarim hepinize nasip olur boyle baliklar.Hepinize saygim-sevgim sonsuz...

NOT: " Bir ara ATAKULE TEAM DAN HUSEYIN ABI ile aramizda kucuk bir diyalog gecmisti :D . Su anda beynim durdu resmen yorgunluktan onun icin hatirlayamayacagim hangi konu altinda ve net olarak ne soyledi.Fakat soyle birsey soylemisti: " Emrah!Abicim sen nasipleniyosun.Yakinda trofeyi yakalayacaksin" :D
    Bende ona:"Insallah Abi.Ne guzel soyluyosun.Kiyidan ilk trofemi sana ithafen yayinlayacagim" demistim :D
    Iste o rapor bu rapordur HUSEYIN ABICIM ;) :D O guzel dilinden dokulen sozler gercek oldu.Bende bu raporu sana ithafen yayinliyorum Abicim.Insallah bu raporumu ve yazimi gorursun. ;) :)

Buyrun resimler,umarim keyif alirsiniz...

Son düzenleme: 16 Eylül 2010
  2. 29519

29519

Süper bir av olmuş tebrikler. Balık şu köpek balıklarına yapışan balıklardan mı? onlara benzettim.
    Bu arada o bahsettiğiniz deniz anaları kutu deniz anası denilen tür mü?

3. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Dunya genelinde "Cobia" diye bilinir.Kopekbaligina yapisan o kucuk baliklar bencede bunun yavrularina benziyor.
    Denizanasinin kutu mu yoksa ne oldugunu bilmiyorum.Fakat zehirli olduklarini biliyorum.Bugun bebek bir denizanasi cok kucuk bir sekilde ayagima dokundu ve o aci cok fena.Ayagimda kizariklik olustu.
    Bu arada resimlerin hepsini gorebiliyormusunuz?
    Ben bakiyorum actigim konuya ve birkac resmi goremiyorum.Sadece 2-3 resim gorebiliyorum nedense :S ?

4. lebiderya

lebiderya adem

tebrikler, eminim çok zevklidir bunları çekmesi. Merak ediyorum yenilebilir kıymetli türler mi bunlar?

5. enis59

enis59 enis

Favori Kamış:
    shimano catana 2.70 mh, shimano catana ax te surf 400 mormora
    Favori Makine:
    okuma avanger av 30, okuma avanger av 45, shimano alivio 4000 fb
    3-4-5. resimler görünmüyor değişik bir balık türü tebrikler

6. 29519

29519

Şu anda 6 adet resim görebiliyorum. Deniz anası çarpmalarına karşı sirkenin etkili olduğu söyleniyor bilginize.

7. matti

matti murat

şemayla birlikte 4 resim var başka gözükmüyo.raporda balıklarda harika müthiş bir aksiyon yaşamışsın tebrikler.daha büyükleri nasip olur inşallah

8. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Resimleri yeniledigim icin bir sure gorunmemis olabilir fakat simdi tamamdir ;) :)
    Kusura bakmayin.
    Evet yenilebilir bir tur.Ticari olarak ne kadar degerlidir bunu bilmiyorum.
    RAstgele ...

9. Pandeon

Pandeon Burak

Maşallah süper bir trofe. Mücadelesi de ayrı bir keyif olmuştur kesin. Bilhassa su seviyesi düşük olduğun dolayı sanıyorum kıyıyıa çekerken kurtulmak icin yaptigi hareketler izleyenlere de ayri bir zevk vermistir. Yani kisadan hisse sen her avinda hem kendine hem izleyenlere sonra da raporlarinla bu tropik adanin goruntulerini bereketli avlarini sunarak bizlere de buyuk keyif yasatiyorsun.
    Az once bir gaza geldim ucak biletlerine baktim sizin oraya nasil geliniyor diye. Oyle bir heveslendiriyorsunki insani. Koyma artik fotograf , rapor vs... Heveslendirme bizleri o cennet adaya gidebilmek icin.;)
    Daha büyük trofelerde bekliyoruz senden bereketli avlar...

10. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Evet Burak Abicim iyi mucadeleydi hakkaten.
    Ama yeminle soyluyorumki ; o kostegi kesipte kacan balik bunun en az iki katiydi diye dusunuyorum.Ama bu balikcilik her av sonrasinda daha ileri bir hastalik gibi yayiliyor insanin beynine,kalbine,tum vucuduna...
    Rastgele...

11. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    emrah tebrikler. okurken ben bile heyecanlandım. keşke kaçan balığı da alabilseydin şimdi çok merak ettim neydi acaba :) Allah daha iyi , güzel avlar nasip etsin...

12. fish founder

fish founder Özgür

sevgili emrah,
    beklenen bombayı patlattın,
    harika bir trofe,
    yaşadığın heyecan ve duygu selini o kadar iyi aktarmışsın ki raporda seninle anı şeyleri hissettim resmen,
    seni canı gönülden tebrik ederim,

bu arada harika bir avlak,
    sığ sularda bu tip tehlikeli canlılara karşı yazlık ve veya kışlık kasık çizme kullanabilir,dolayısı ile suyun içinde ilerleyebilir hem daha uzağa ulaşabilir hemde su içinde at-çek yapabilirsin,
    biliyorum fazla tavsiyede bulunuyorum ama en azından 3-4 dakika bile olsa en kötü ihtimal fotoğraf makinasının kamerası ile şu güzel avlağı kayda al da,uzaklardan iç geçirelim,

13. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Ben halen merak icindeyim ve basimi ellerimin arasina alip dusunuyorum : "Acaba o ne baligiydi? "
    Oyle guclu,oyle cevik,ve buyuk ihtimalle keskin ve sivri disleri vardir diye dusunuyorum.Kimbilir belki iri bir kopekvaligi yada buna benzer bir dev idi.
    Rastgele...

14. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Ozgur Abicim ne demek fazla tavsiyede bulunuyorum.Oyle sey mi olur hic.Sen benim buyugumsun ve sen de bu hobi ile ilgileniyorsun.Tabiikide elestireceksinde,tavsiyede bulunacaksinda.
    Kasik cizme konusu: Abi burasi inanilmaz sicak bir ulke,dolayisiyla o cizmeyi kullansam heryerim pisik olur :D rahat edemem.Ben bunun yerine uzun,rahat bir pantalon yada esofman goymeyi tercih ediyorum.Ama soyledigin cok dogru ve Turkiyede kullanabilirim.
    Avlagin resmi konusunda : Tamam Abicim birdahaki sefere guzelce fotograflar cekerim ve hatta kisa videolarda cekerim sizler icin.Aslinda aklima gelmiyorda degil doganin videosu ve fotografini cekmek.Ama insan elinden kamisi birakamiyorki Abicim :D
    Ama tamam.Sana sozum var birdahaki sefere kayit konusuna cozum bulacagim.
    Rastgele...

15. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Sevgili Emrah 3-4 ve 5. resimleri uploadhouse dan yüklemişsin ve o site her nasılsa Türkiye'de yasaklı görünüyor ve biz sana ait o resimleri göremiyoruz.

İmageshack denersen sevinirim.

Resimlerin tamamını görmesekte tebrik eder ve Hüseyin abiden geri kalmayıp bir gün boyunca kalacağınız avda da çok güzel balıklar tutacağınızı şimdiden söylemiş olayım da yerim sağlam olsun değil mi :)

Bu arada sahtelerinin sudaki aksiyonu nasıl, istediğni gibi verimli geçiyor mu?

Selamlar..

16. 29519

29519

Yalnız o balığı bir suya sokaydında üzerindeki kumu kiri pası ataydın gerçek renklerini görürdük.
    :)

17. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Tamam Abicim o zaman bir daha ki trofemdede sana ithaf edecegim :D ;)
    Bu arada imageshack adilik yapiyor yahu :S Vallahi saatlerdir bu yorgunlukla birde imageshack ile ugrasiyorum,bir turlu upload a izin vermiyor kerata:S
    Ben yinede denemeye calisayim.
    Rastgele Abicim...

18. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Usta o buyuklukte bir baligi kiyidan yakalayacagim ve tekrar suya sokacagim haaa....Ya kayip giderse :D :D :D
    Ben renklerini soyleyeyim kahverengi-beyaz... :D
    Rastgele...

19. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Oyyy! Unutmusum :)
    Evet Abicim memnunum hepsinden.Fakat en son gercek balik derisinden yaptigima bir damak taksam daha iyi olacak gibi.En cok yaptigim fare hosuma gitti.Cunku sararken kulaklarindan ve biyiklarindan tatli bir sekilde su sicratiyor. :) ;)
    Insallah Turkiyeye geldigimde Turna da deneme sansim olur.Bu arada o fareyi ve gercek balik derisinden yaptigim sahteyi babama hediye olarak gonderecegim :) Insallah guzel bir turna avi gerceklestirir.Bende burada onun adina yayinlarim.Cunku kendisi bilmiyor nasil upload edilir,vs...
    Rastgele...

20. erhanak

erhanak erhan

Favori Makine:
    SHIMANO EXAGE 10000 FB
    En İyi Avı:
    52 cm levrek
    tebrikler,
    bizlerle böyle bir av güncesini paylaştığınız için ayrıca teşekkürler.
    oltanız balıksız yüzünüz gülücüksüz kalmasın inşallah.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.